آخرین اخبار
۰۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۰
بازدید:۸۷۶
صد آنلاین | پلیس سوئد علیه عامل قران سوزی شکایت کرد.
کد خبر : ۲۲۶۱۹

به گزارش صد آنلاین ، عامل آتش زدن قرآن، "سلوان مومیکا" 37 ساله نام دارد که یک مهاجر عراقی - سوئدی است. 

او در میدان "مدبورجارپلاتسن" در مرکز شهر استکهلم و در مقابل مسجد اصلی شهر، قرآن را آتش زد. او صفحات قرآن را پاره کرد و آن را به آتش کشید. همزمان دوست او که در کناش بود با بلندگو صحبت می کرد.

یک نفر در پایتخت سوید و در مقابل مسجد اصلی شهر قرآن را پاره کرد و سوزاند‌. 

حدود 200 نفر در محل حادثه حضور داشتند.

وی برای این کار خود مجوز پلیس را گرفته بود. پلیس سوئد قبل از این با درخواست برگزاری تجمع اعتراضی و آتش زدن قرآن مخالفت می کرد اما دو هفته قبل، دادگاه، حکم پلیس را لغو کرد و گفت قرآن سوزی در راستای آزادی ابراز نظر است که قانون اساسی سوئد آن را تضمین کرده است.
 
برخی از افراد حاضر همزمان با این اتفاق، در اعتراض به این اقدام، شعار دادند الله اکبر سر دادند. پلیس هم یک نفر را به دلیل پرتاب سنگ به سمت عامل آتش زدن قرآن بازداشت کرد.
این اتفاق روز چهارشنبه و همزمان با عید قربان انجام شد.

 

بعد از این حادثه، پلیس به عامل آتش زدن قرآن، اتهام تحریک علیه جمع نژادی یا قومی و نقض ممنوعیت آتش زدن را وارد کرد.

پلیس سوئد ابتدا مخالف برگزاری "اعتراضات همراه با آتش زدن قرآن" بود اما دو هفته قبل، دادگاه، این ممنوعیت را لغو کرد و آن را مخالف آزادی بیان اعلام کرد.

سلوان موبیکا که چند سال قبل از عراق به سوئد فرار کرد در نامه درخواست مجوز از پلیس نوشته بود: "می خواهم نظرم را درباره قرآن بیان کنم".
 
او قبل از آتش زدن قرآن هم به خبرگزاری سوئد (تی تی نیوز) گفت که می خواهد "بر اهمیت آزادی ابراز نظر " جلب توجه کند. وی افزود: "این دموکراسی است. اگر به ما بگویند نمی توانید این کار را بکنید دموکراسی در خطر خواهد بود".
 
قبل از این هم یک شهروند دانمارکی -سوئدی در مقابل سفارت ترکیه در سوئد، یک جلد قرآن را سوزاند. در ان زمان نخست وزیر سوید از این اقدام انتقاد کرده بود. در آن حادثه هم دستگاه های مسوول در سوئد مجوز قران سوزی را داده بودند.
 
 
 
شمار زیادی از نیروهای پلیس در محل حاضر شده بود. عامل آتش سوزی از طریق بلندگو خطاب به افراد حاضر سخنرانی کرد.  

نخست وزیر سوئد: هر چیز قانونی، حتما مناسب نیست

نخست وزیر سوئد (اولف کریستوسون) در نشست خبری روز چهارشنبه گفت این حادثه را قانونی اما "نامناسب" توصیف کرد. وی تاکید کرد تصمیم گیری درباره تظاهرات و اعتراضات همراه با آتش زدن قرآن به پلیس مربوط می شود.

نخست وزیر سوئد ادامه داد: "معتقدم در زمانه ای زندگی می کنیم که جامعه باید آرام باشد و به آنچه که برای منافع طولانی مدت سوئد بهتر است فکر کند.
او گفت که نمی داند این حادثه به چه میزان بر پیوستن کشورش به ناتو تاثیر خواهد داشت.

پلیس سوئد هم چهارشنبه گفته بود با وجود اینکه این اتفاق برای سیاست خارجی کشور، عواقب خواهد داشت اما خطرات و تبعات امنیتی آتش زدن قرآن در حدی نیست که تقاضای مجوز آتش زدن قرآن را رد کنیم.

 بیش از 600 هزار مسلمان در سوئد با جمعیت 10 میلیون نفری زندگی می کنند.  سوئد یکی از کشورهای شمال اروپاست.

انتقاد امریکا: اذیت کننده است

امریکا هم قرآن سوزی را نکوهش و همزمان تاکید کرد از پیوستن سوئد به ناتو حمایت می کند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا (ویدانت باتیل) در واشنگتن گفت: "همیشه گفته ایم که آتش زدن متن های دینی، رفتاری به دور از احترام، اذیت کننده و توهین آمیز است. هر آنچه که قانونی باشد حتما مناسب نیست. پس از دولت سوئد و مقامات اجرایی این کشور می خواهم بیشتر در باره این حادثه صحبت کنند".

 

افزایش تنش سوئد - ترکیه


وزیر خارجه ترکیه (هاکان فیدان) با محکومیت این اقدام توییت کرد: اعتراض پَست در سوید علیه کتاب مقدس مان در نخستین روزهای عید مبارک قربان را محکوم می‌کنم.
وی افزود: اجازه دادن به اعتراضات ضداسلامی به نام ازادی بیان غیرقابل پذیرش است.

این اتفاق باعث می شود چالش میان سوئد و ترکیه دوباره بیشتر شود.

 

سوئد برای عضویت در ناتو نیازمند رای مثبت ترکیه است. ترکیه تنها مخالف جدی عضویت سوئد در ناتو است. پیوستن عضو جدید به ناتو نیازمند رای مثبت یا عدم مخالفت تک تک اعضاست. قبل از این همه آتش زدن قرآن توسط یک تندروی راست در مقابل سفارت ترکیه در سوئد باعث تنش زیادی در روابط میان دو کشور شد.

اعتراض کشورهای  اسلامی

کشور مراکش با محکومیت به این اتفاق در سوئد، ضمن احضار کاردار سوئد در رباط، سفیر خود را از استکلهم فرآخواند.

وزارت خارجه ایران، کویت، اردن، سعودی، فلسطین هم با صدور اطلاعیه هایی از این حادثه انتقاد و آن را محکوم کردند.

پوتین در داغستان قرآن هدیه گرفت

رئیس فدراسیون روسیه گفت که بی احترامی به قرآن در روسیه برخلاف سایر کشورها جرم است.
به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین اظهار داشت: روسیه عمیقا به قرآن و احساسات مذهبی مسلمانان احترام می گذارد، بی احترامی به این کتاب مقدس در فدراسیون روسیه جرم است. وی تاکید کرد که این رویه در همه کشورها رایج نیست.

پوتین به هنگام حضور در یک مسجد در جمهوری خودمختار داغستان در جنوب روسیه یک جلد قرآن هدیه گرفت



ولادیمیرپوتین همچنین اظهار داشت که روابط بین مسلمانان و ارتدوکس ها در فدراسیون روسیه باعث تقویت وحدت مردم ما می شود.
رئیس دولت روسیه در جریان بازدید از مسجد جمعه درشهر دربند جمهوری داغستان گفت: این کتاب مقدس مسلمانان است و برای همه کتاب مقدس محسوب می شود. ما می دانیم که در کشورهای دیگر آنها متفاوت عمل می کنند - آنها به احساسات مذهبی مردم احترام نمی گذارند و هنوز هم می گویند که این جرم نیست.

وی ادامه داد در کشور ما، این هم طبق قانون اساسی و هم طبق ماده 282 قانون جزایی فدراسیون روسیه یک جرم است. پوتین گفت: این یک جنایت است -" بی احترامی و برانگیختن نفرت بین ادیان." او اطمینان داد: ما همیشه به این قوانین قانونی پایبند خواهیم بود.

 
 
 
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها