جمعی از اعضای جامعه قرآنی به نیابت از قاریان، حافظان، اساتید و فعالان قرآنی در سری دیدارهای هفتگی خود با خانواده شهدای قرآنی در ایام سالگرد حمله تروریستی به مجلس به دیدار شهید مهدی تقوی از شهدای این حادثه رفتند.
در این دیدار رحیم قربانی رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه، حبیب اله ترکاشوند. استاد، ولی یاراحمدی از اساتید و پیشکسوتان قرآنی و رئیس پیشین مرکز قرانی سازمان اوقاف، مرتضی خدمتکار مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران، علیرضا کلانتر معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، امینی از قاریان بین المللی و محمدحسین حسنی مدیرعامل ایکنا حضور داشتند.
اقدامات خوب شهید تقوی در ایکنا همچنان جاری و ساری است
محمدحسنی در صحبتهایی اظهار داشت: شهید تقوی برای همه ما در ایکنا پشتوانه و سرآمد بود. هنوز آنچه از ایشان در ایکنا به جای مانده و حتی به دست او آغاز شده از اقدامات روزآمدی است که نیاز امروز جامعه محسوب میشود. مثلا کار ایشان در مورد عرفانهای نوظهور هنوز در کشور جدی نبود که به آن پرداخت.
وی افزود: موضوع گفتگوهای دینی در دانشگاهها و پاسخگویی به موقع شبهات کارهای بزرگی بود که در زمان ایشان کلید خورد. تنوع کارها منحصر به دوره ایشان بود و بعد از او بسیاری از کارها تعطیل شد. افق دید بلندی داشت، به همت همسرشان کارهای مکتوب ارزشمندی چاپ شده که نشان دهنده دیدگاه به روز شهید است.
استاد یاراحمدی نیز با گرامیداشت یاد و خاطره شهید تقوی درباره او بیان داشت: با شهید تقوی به عنوان یکی از مدیران قرآنی کشور از ۲ جهت ارتباط داشتم. یکی مسابقات بین المللی دانشجویان جهان که در آن حوزه مدیری منعطف بود و هر انچه صلاح کار و بیت المال بود انجام میداد. صداقت و راستی که از یک روحانی و سادات مد نظر است در ایشان وجود داشت. ارتباط دومم به خاطر مسوولیت در خبرگزاری ایکنا بود که در ایام کاری جز صفای باطن ندیدیم.
شهادت میدهم شهید تقوی عاشق شهادت بود
ترکاشوند از اعضای تحریریه سابق خبرگزاری ایکنا و از دوستان نزدیک شهید تقوی نیز گفت:حدود ۱۰ سالی در کنار شهید بودم و شهادت میدهم ایشان عاشق شهادت بود و این را به زبان بیان میکرد، نشانهاش اینکه همین چند روز قبل شهادت باز این جمله را تکرار کرد که من مشتاق شهادت هستم. من بعد شهادت متوجه شدم در زمان جنگ به عنوان غواص عملیات کربلای 4 حضور داشته. در سفر کربلا، راهیان نور، لبنان و سوریه این عشق به شهادت و دین روشن بود. شخصیتی متواضع، متشرع، مودب داشت و این گفته افرادی است که حتی ایشان را قبول نداشتند.
وی تصریح کرد: عاشق دین، عاشق امام و عاشق رهبر بود. دومین جلسه خارج فقه آقا را که رفتن ایشان را دیدم که چقدر از حضور در این کلاسها خوشحال است. خیلی دوست داشت سوریه برود که این اتفاق نیفتاد و داعش به دنبال ایشان آمد. شهید تقوی در ۲ و نیم سالی که مسوولیت مدیریت خبرگزاری قرآن را داشت فعالیت قرآنی را به سمت ساخت یک جامعه قرآنی سوق داد.
تاکید شهید تقوی بر ساخت جامعه قرآنی
قربانی از دیگر حاضران در این دیدار بیان کرد: اگر مدیران قرآنی بر فعالیتهای قرآنی اشاره دارند، تاکید شهید تقوی بر تربیت قرآنی و فرهنگ قرآنی بود. آن زمان هنوز بصیرت خیلی مطرح نبود که ایشان دورههای بصیرتی داشت و همایشهایی در این خصوص برگزار میکرد.
کلانتری در صحبتهای دیگری اشاره کرد: گاه ما از ولایت و ولایتمداری صحبت میکنیم، اما تقاوت شهید تقوی در این موضوع این است که ایشان نمونه و مصداق بارز ولایتمداری بود که بر مبنای اثر در وضع اجتماعی و فضای پیرامونی خود کار میکردند. دغدغهاش سند ۲۰۳۰ بود که در جلسه خانوادگی هم به این موضوع اشاره کرد. بر روی همین سند هم کار میکرد که شهید شد. ما امروز در وضعیتی اجتماعی هستیم که جز اثرگذاری نخبگان راه حل دیگری برای آن نداریم. موضوعات فرهنگی را باید در رسانه تبیین و تفسیر کنیم.
همسر شهید تقوی: در خیابان که راه میرویم از وضعیت حجاب گریهمان میگیرد
همسر شهید تقوی نیست با ابراز تاسف از وضعیت حجاب در کشور گفت: نکته شاخص و بارز در رفتار شهید توجه به امر رهبر انقلاب بود. چند سالی در نوبت حضور در درس خارج فقه بود و وقتی کلاسها را شرکت کرد خیلی خوشحال شد و تمام سعیش را میکرد که خوب اوامر را بشناسد و به آن عمل کند. اما خواهشی و دغدغای دارم که خواهش میکنم مسوولانی که در جلسه حضور دارند در این خصوص کاری کنند. ما از وضعیت فساد در جامعه ناراحت هستیم، وقتی در خیابان راه میرویم گریه مان میگیرد. به ما نگویید که مسوولین نمیتوانند کاری کنند این لایحه جدیدی که آمده است از کجا آمده؟! ببینید اگر شهید تقوی و امثال این شهدا امروز بودند چه میخواستند و چه میکردند؟!
وی افزود: ما دستمان کوتاه است و نمیتوانیم کاری کنیم، اما شما به عنوان کسی که یاد شهدا را گرامی میدارید نسبت به این موضوع اقدام جدی انجام دهید. همه ما ناراحتی و اعتراضاتی داریم که بر همه اینها صبر میکنیم، اما این بی حجابی چیزی نیست که نسبت به آن بی تفاوت باشیم. وضعیت جامعه جوری شده است که نمیتوانیم بیرون برویم.
2111/4/س