آخرین اخبار
۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۰

تب‌های مرموز/ وقتی بدن شما بی‌دلیل آتش می‌گیرد

تب‌های مرموز/  وقتی بدن شما بی‌دلیل آتش می‌گیرد
بازدید:۲۱۷
صد آنلاین | تب طولانی‌مدت بدون علت شناخته شده یک علامت هشداردهنده از خیلی از عوارض و مشکلات سلامتی می‌تواند باشد؛ بنابراین در این مورد باید زودتر به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیق داده شده و درمان مناسب شروع شود.
کد خبر : ۱۷۷۱۹۴

 به گزارش صد آنلاین ،تب پدیده‌ای است که در آن دمای بدن به دلیل خیلی از عوارض به‌سرعت بالا می‌رود. تب معمولاً برای مدت‌زمان کوتاهی می‌ماند؛ اما تب طولانی‌مدت در بزرگسالان می‌تواند ناشی از این باشد که بدن با عوارض جدی درگیر است.

تب طولانی‌مدت یک سندرم شایع با ویژگی‌های زیر است:

تب همراه با یک سری علائم مبهم یا بدون علامت

تبی که دست‌کم دو هفته و بدون تشخیص دقیقی ادامه‌دار شده

بی‌اثربودن درمان با آنتی‌بیوتیک و تب بُر.

تب طولانی‌مدت بدون علت شناخته شده به این صورت تعریف می‌شود:. دمای بدن بیمار همیشه بالای ۳۸.۳ درجه سانتی‌گراد است و فرقی نمی‌کند چه زمانی تب را بسنجید.. تب بیشتر از ۳ هفته طول کشیده.. تست‌های کلینیکی و پاراکلینیکی در عرض یک هفته بستری بودن بیمار انجام شده‌اند؛ اما علتی پیدا نشده است.

تشخص علت تب‌های طولانی‌مدت سخت و پیچیده است، حتی باوجود دسترسی به تجهیزات و تکنولوژی مدرن.

شایع‌ترین علت تب‌های طولانی‌مدت، عفونت است (سل، مونونوکلئوز، تب خراش گربه، بیماری لایم و غیره). در بعضی از تحقیقات، تقریباً ۲۰ درصد از موارد تب بدون علت، ناشی از سرطان، اساساً سرطان خون، سرطان مجرای صفراوی، سرطان کبد و سرطان کلیه می‌باشند. حدود ۲۰ درصد از موارد تب بدون دلیل علت نیز ناشی از التهابی در پوشش داخلی قلب، واسکولیت (التهاب دیواره عروق) و... هستند. گاهی هم ممکن است آنتی‌بیوتیک‌ها دلیل تب‌های طولانی‌مدت و بی‌دلیل باشند.

علائم همراه با تب طولانی‌مدت و بی‌دلیل

علاوه بر تبی که بیشتر از سه هفته طول کشیده ممکن است این علائم نیز وجود داشته باشند:. تعریق و لرز. پایین‌بودن فشارخون، تندی ضربان قلب، تنگی نفس. سردرد، گرفتگی گردن، اختلال ذهنی. گلودرد و سرفه. درد عضلانی. گرفتگی سینوس‌ها. کم‌اشتهایی، خستگی و رنگ‌پریدگی

چه زمانی مراجعه به پزشک لازم است؟. داشتن علائمی که در بالا گفته شد.. تبی که بیشتر از سه روز طول کشیده، خصوصاً وقتی علامت دیگری وجود ندارد.. بیمارانی که دیابت یا مشکلات مربوط به دریچه قلب، عفونت HIV یا بیماری‌های مربوط به سیستم ایمنی دارند باید به پزشک مراجعه کنند حتی اگر تب طولانی‌شان خفیف باشد.. برای نوزادان زیر سه ماه اگر تب ۳۸ درجه سانتیگراد و بالاتر باشد باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

برای کودکان سه تا ۳۶ماهه، اگر دمای بدن ۳۸ درجه یا بالاتر است و تب بیشتر از سه روز طول کشیده، بثورات پوستی همراه با تب است یا تب بالای ۳۷.۷ درجه سانتیگراد با بی‌اشت‌هایی همراه است باید کودک را نزد پزشک ببرید.

بیمارانی که تب طولانی‌مدت دارند باید زودتر به پزشک مراجعه کنند تا تست‌ها و آزمایش‌هایی انجام داده و علت هر چه زودتر تشخیص داده شود و درمان صورت بگیرد.

بعضی از افراد بزرگسال بیشتر احتمال دارد دچار تب شوند. اگر شما یک بیماری مزمن داشته باشید یا به دلیل یک بیماری جدی تحت مداوا بوده باشید بیشتر احتمال دارد دچار تب شوید. پس اگر تب طولانی‌مدت دارید و دچار عوارض زیر هستید پزشک را در جریان قرار دهید:. آسم. آرتریت روماتوئید. دیابت. بیماری کرون. بیماری قلبی. بیماری سلول‌های داسی‌شکل. بیماری کبد. بیماری کلیوی. بیماری مزمن ریوی. فیبروز کیستیک. فلج مغزی. سکته مغزی.‌ام اس. دیستروفی عضلانی. HIV یا ایدز

برخی از دارو‌ها و درمان‌ها هم می‌توانند تب ایجاد کنند:

تب را نادیده نگیرید، زیاد استراحت کنید و مایعات بنوشید تا بدنتان التیام پیدا کند. اگر تبی دارید که بیشتر از سه روز ادامه‌دار شده و علائم دیگری هم دارید به پزشک مراجعه کنید. آنتی‌بیوتیک‌ها. دارو‌های فشارخون. دارو‌های تشنج. واکسن کزاز، دیفتری و سیاه‌سرفه. واکسن پنوموکوک. استروئید‌ها. شیمی‌درمانی. رادیوتراپی. متوترکسات. آزاتیوپرین. سیکلوفسفامید. دارو‌های بعد از پیوند عضو

در پایان

تب در بزرگسالان به‌خودی‌خود معمولاً خطرناک نیست. بلکه علامتی است که نشان می‌دهد بدن درگیر یک عفونت یا بیماری است. در برخی موارد یک تب طولانی‌مدت می‌تواند نشانه یک بیماری جدی باشد که نیازمند اقدام پزشکی فوری است.

تب را نادیده نگیرید، زیاد استراحت کنید و مایعات بنوشید تا بدنتان التیام پیدا کند. اگر تبی دارید که بیشتر از سه روز ادامه‌دار شده و علائم دیگری هم دارید به پزشک مراجعه کنید.

اگر بیماری مزمنی دارید یا تحت درمان به‌خاطر یک بیماری جدی هستید و حالا تب طولانی‌مدت دارید، پزشک را در جریان بیماری‌تان قرار بدهید. / تبیان

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها