به گزارش صد آنلاین، شهردار کاشان خاطرنشان کرد: شهر کاشان قرنهاست که با هنر و تاریخ و خلاقیتش جهان رو مجذوب خود کرده و این شهر نه تنها یادگار کهن به عنوان یک یادگار یادگار تمدن کهن بلکه نماد زنده تعامل انسان و طبیعت شناخته میشود.
وی با بیان اینکه این شهر گهواره تمدن و معماری را میتوان به عنوان یک موزه زنده معماری در نظر گرفت گفت: این شهر با پیشینه هفت هزار سال یکجانشینی و سکونت بشری توانسته وجه تمایزی با دیگر شهرهای فلات مرکزی ایران داشته باشد و آن شاخصه نه بهواسطه قدمت، بلکه به واسطه خلاقیت مردمانش در ایجاد آثار بی نظیر خصوصا در حوزه معماری است.
ساروقیان با اشاره به اینکه خلاقیت معماران این دیار گفت: این معماران ماهر، با گره زدن هنر و خلاقیت و علم و دانش توانستند به نیازهای موجود در این منطقه کویری و اقلیم خشک پاسخی شایسته دهند.
شهردار کاشان با اشاره به رشد معماری کاشان در دوره های مختلف تاریخی از سیلک به بعد گفت: آثاری نظیر مسجد جامع کاشان در عصر سلجوقی و با بناهایی مانند باغ تاریخی فین و حمام سلطان امیراحمد در عصر صفوی عنوان کرد: این آثار نشاندهنده همزیستی هنر و معماری و تلفیق مهندسی با خلاقیت هنری در ساختوسازهای ارزشمند کاشان هستند.
وی با یادآوری اینکه در دوران معاصر، توسعه شهرنشینی، احداث خیابانها و خانههای جدید، سبب دگرگونی بخشی از بافت تاریخی کاشان شده است گفت: با این حال، معماران، هنرمندان، سرمایهگذاران و علاقهمندان به شهر توانستهاند با بازسازی، مرمت و احیای بسیاری از بناهای تاریخی، ضمن استفاده بهروز از این فضاها، نقش مهمی در حفظ این میراث ایفا کنند.
شهردار کاشان در بخش دیگری از سخنانش در خصوص طرح حضور در شبکه جهانی شهرهای خلاق گفت: بر اساس دعوت صورتگرفته از شهرهای کشور در بهمنماه سال گذشته و با برگزاری جلساتی با حضور اندیشمندان، دانشگاهیان و مفاخر شهر، تصمیم گرفته شد که کاشان در حوزه «معماری» برای عضویت در شبکه شهرهای خلاق یونسکو معرفی شود.
وی اضافه کرد: پس از تهیه اسناد و مستندات و ارسال آنها به نهاد نمایندگی یونسکو در ایران، تأیید اولیه کاشان بهعنوان نامزد شهر خلاق در حوزه معماری در ابتدای اردیبهشتماه امسال دریافت شد و در همین راستا، این نشست با حضور هیئت ارزیاب، به سرپرستی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران برگزار میشود.
شهردار کاشان با بیان اینکه هدف شبکه جهانی شهرهای خلاق، قرار دادن خلاقیت در محور توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شهرهاست گفت: در حوزه اقتصادی، معماری نقش بسزایی در جذب گردشگر و ایجاد اشتغال در بخشهایی چون گردشگری، هتلداری و صنایعدستی ایفا کرده است و این ظرفیت میتواند زمینهساز توسعه اقتصادی پایدار باشد.
ساروقیان به کارکرد فرهنگی و اجتماعی این اتفاق نیز اشاره کرد و افزود: در حوزه اجتماعی، احیای گذرها و محلات تاریخی با مشارکت مردم و نهادهای دولتی توانسته حس تعلق و غرور اجتماعی را در میان شهروندان تقویت کند؛ در حوزه فرهنگی نیز، معماری کاشان بازتابی از دانش بومی، توانمندیهای تاریخی و ظرفیتهای معاصر مردم این شهر است.
وی با اشاره به اینکه محدودیتهای اقلیم گرم و خشک با بهرهگیری از عناصر شاخص معماری سنتی همچون آبانبار، بادگیر، حیاط مرکزی و گودالباغچه بهخوبی مدیریت شده است عنوان کرد: این عناصر، بیانگر خلاقیت و هنر گذشتگان است و میتواند بهعنوان میراثی فرهنگی و هنری به نسلهای آینده انتقال یابد؛ چنانکه از گذشتگان به نسل حاضر منتقل شده است.
شهردار کاشان تاکید کرد: امیدواریم این مسیر، در کنار دیگر ثبتهای جهانی از جمله ثبت نساجی سنتی کاشان، بتواند در توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی شهر نیز تأثیرگذار باشد.
وی با قدردانی از همه مدیران، اساتید و فعالانی که در سالهای اخیر در معرفی و ارتقاء ظرفیتهای کاشان تلاش کردهاند گفت: عضویت کاشان در شبکه شهرهای خلاق حق این شهر است، اما مهمتر از آن، «مسئولیتی» بر دوش ما متولیان و شهروندان خواهد بود.
شهردار کاشان در پایان عنوان کرد: هدف، تنها رسیدن به یک نام و عنوان نیست، بلکه باید کاشان را به شهری تبدیل کنیم که گذشته و آینده را همزمان در آغوش میگیرد./ تسنیم