آخرین اخبار
۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲

نهج‌البلاغه به‌روز و معاصر به مخاطبان ارائه می شود؟

نهج‌البلاغه به‌روز و معاصر به مخاطبان ارائه می شود؟
بازدید:۳۳
صد آنلاین | حجت‌الاسلام ایمان شکیبایی، استاد حوزه و دانشگاه، در دومین نشست «خوانش و نقشه راه تمدنی حوزه علمیه» که به همت اساتید سطح عالی مدرس امام علی بن موسی‌الرضا(ع) در مشهد مقدس برگزار شد، به تحلیل تمدنی نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر پرداخت و بر جایگاه راهبردی آن در مدیریت و تحول حوزه‌های علمیه تأکید کرد.
کد خبر : ۱۶۷۷۶۵

به گزارش صد آنلاین، وی در آغاز این نشست، با ذکر خاطره‌ای از دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشت: به‌خاطر دارم در جلسه‌ای از ایشان درباره نامه مالک اشتر پرسیدیم، حضرت آقا فرمودند: «به این نامه عهدنامه نگویید؛ عهدنامه غلط است. این، یک فرمان‌نامه حکومتی است.»

 

شکیبایی ادامه داد: نگاه من نیز دقیقاً همین است. این نامه را به‌عنوان منشور، پیام یا بیانیه تقلیل نمی‌دهم، بلکه آن را یک فرمان‌نامه حوزوی لازم‌الاجرا می‌دانم. البته این دیدگاه شخصی است و طبیعتاً موافقان و مخالفانی دارد که همگی محترمند.

 

استاد حوزه و دانشگاه در ادامه با اشاره به بخش پایانی این فرمان‌نامه، بیان کرد: در انتهای نامه به هشت نکته اساسی اشاره شده که سه مورد آن مربوط به مدیریت، مسئولان مدارج و اساتید اخلاق است که فعلاً وارد آن نمی‌شوم، اما پنج مورد نخست، بر اساس آموزه‌های نهج‌البلاغه است.

 

شکیبایی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در اول فروردین امسال بر توجه ویژه فعالان فرهنگی به نهج‌البلاغه، گفت: این امکان وجود دارد که نهج‌البلاغه را به‌روز و معاصر به مخاطبان ارائه کرد.

 

وی با اشاره به اینکه طی دو سال گذشته به‌صورت متمرکز، معارف نهج‌البلاغه را با موضوعات روز تطبیق داده‌ است و گزارش این جلسات توسط خبرگزاری حوزه و بیش از ۳۰ رسانه دیگر منتشر شده است، گفت: با بهره‌گیری از تخصص در علوم حدیث و نهج‌البلاغه، این متون را روزآمدسازی شده است.

 

وی خاطر نشان کرد: دیگر اساتید نیز می‌توانند متناسب با تخصص خود، معارف نهج‌البلاغه را معاصر ارائه دهند تا حوزه نیز در مسیر روزآمدی حرکت کند.

وی با اشاره به آمادگی اجرای طرح «تربیت مربی نهج‌البلاغه» در مدارس علمیه اظهار داشت: طرحی نو و جامع که تاکنون اجرا نشده، اما بسیار کاربردی است؛ در این دوره دو هفته‌ای، طلاب با شیوه‌های تحصیل، تدریس، تحقیق، تبلیغ و تحفیظ نهج‌البلاغه آشنا می‌شوند.

حجت الاسلام شکیبایی تصریح کرد: این برنامه می‌تواند نیروی انسانی متخصص در عرصه معارف علوی تربیت کند که در آینده نقش‌آفرینی مؤثری در جامعه خواهد داشت.

 

وی با تأکید بر لزوم گسترش ارتباط حوزویان با مردم گفت: پس از برگزاری دوره‌های تربیت مربی نهج‌البلاغه، هماهنگی‌هایی با نهادهای مسئول مانند امور مساجد و دفتر تبلیغات اسلامی انجام شده است تا این مربیان تازه‌نفس به‌طور مستقیم در محافل مردمی حضور یابند و معارف ناب نهج‌البلاغه را ترویج دهند؛ این ارتباط زنده و مستمر، موجب تقویت پیوند حوزه با بدنه جامعه می‌شود.

حجت الاسلام شکیبایی در ادامه با اشاره به نقش مدیران حوزه در مقابله با جریان‌های مأیوس‌کننده‌ای که ذهن طلاب را نسبت به آینده مشوش می‌سازد، تصریح کرد: معارف امیدآفرین نهج‌البلاغه را شناسایی کردیم و هر روز پیش از آغاز کلاس، آن‌ها را با طلاب مرور می‌ کنیم .

این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر لزوم تعامل سازنده با جوانان بیان داشت: امروز با نسل پرسشگر و جست‌وجوگری مواجه‌ایم که با شبهات گسترده‌ای در حوزه قرآن، تاریخ اسلام، فقه، فلسفه و معارف حدیثی از جمله نهج‌البلاغه روبه‌رو هستند.

 

وی هشدار داد: اگر جوانان دسترسی مناسبی به طلاب و اساتید نداشته باشند، ممکن است برای یافتن پاسخ به منابع ناموثق مجازی یا شبکه‌های ماهواره‌ای روی آورند.

وی خاطر نشان کرد: باید شرایطی فراهم شود تا نسل جوان به‌صورت حضوری، تلفنی یا برخط، بتواند به کارشناسان حوزوی دسترسی آسان داشته باشد. این امر، گامی جدی در تحقق رهنمودهای رهبری و پیوند مؤثر حوزه با جامعه است./ حوزه

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها