۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۸

قاتل کبد را بشناسید/ این موارد را حذف کنید

قاتل کبد را بشناسید/ این موارد را حذف کنید
بازدید:۳۹۵
صد آنلاین | خوراکیها و عادتهای غذایی خاصی میتوانند به کبد آسیب جدی وارد کنند و در بلندمدت باعث بیماریهای کبدی مانند کبد چرب، سیروز، یا هپاتیت شوند.
کد خبر : ۱۶۶۶۹۹

 به گزارش صد آنلاین، برخی از مهمترین عوامل تغذیه ای مضر برای کبد عبارتند از:

۱. الکل

الکل یکی از قاتلان اصلی کبد است. مصرف مداوم آن باعث التهاب، تخریب سلولهای کبدی (سیروز)، و افزایش خطر سرطان کبد میشود.

۲. غذاهای سرشار از قندهای افزوده

نوشیدنیهای شیرین (مانند نوشابه)، آبمیوههای صنعتی، و شیرینیهای حاوی فروکتوز بالا (بهویژه شربت ذرت با فروکتوز بالا) میتوانند باعث تجمع چربی در کبد و بروز کبد چرب غیرالکلی شوند.

۳. غذاهای سرخشده و چربی های ترانس

چربیهای اشباع شده و ترانس (مانند فستفود، سیبزمینی سرخکرده، و غذاهای فرآوریشده) التهاب کبد را افزایش داده و به عملکرد آن آسیب میزنند.

۴. نمک و سدیم بیش ازحد

مصرف زیاد نمک باعث احتباس آب و افزایش فشار خون پورتال (مربوط به کبد) میشود که برای افراد مبتلا به سیروز خطرناک است.

۵. گوشتهای فرآوری شده و چرب

سوسیس، کالباس، و گوشت قرمز پرچرب حاوی ترکیباتی هستند که متابولیزه کردن آنها برای کبد سخت است و ممکن است به التهاب منجر شود.

۶. مواد غذایی کپک زده

کپکهایی مانند آفلاتوکسین (در ذرت، بادام زمینی، یا پستهی نگهداریشده در شرایط نامناسب) سموم خطرناکی تولید میکنند که به کبد آسیب میرسانند و سرطانزا هستند.

۷. مکمل های غذایی ناسالم یا بیش ازحد

مصرف بیرویهی ویتامین A، آهن، یا مکملهای گیاهی بدون نظارت پزشک (مانند کاوا یا افدرا) میتواند برای کبد سمی باشد.

۸. کربوهیدرات های تصفیه شده

نان سفید، برنج سفید، و پاستای فرآوریشده باعث افزایش قند خون و تجمع چربی در کبد میشوند.

نکته ی مهم:

مصرف متعادل این مواد در کنار یک رژیم سرشار از سبزیجات، میوهها، غلات کامل، و پروتئینهای کمچرب (مانند ماهی و مرغ) به سلامت کبد کمک میکند. همچنین، نوشیدن آب کافی، ورزش منظم، و پرهیز از سیگار برای محافظت از کبد ضروری است. در صورت داشتن علائمی مانند خستگی مزمن، زردی پوست، یا درد شکم، حتما به پزشک مراجعه کنید./ اختصاصی صد آنلاین 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها