آخرین اخبار
۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۲

احکام شرعی پیشنهاد ازدواج به زن شوهردار

احکام شرعی پیشنهاد ازدواج به زن شوهردار
بازدید:۱۱۵۷
حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی(مدظله) در پاسخ به استفتائی درباره حکم شرعی پیشنهاد ازدواج به زن شوهردار، بیان فرمودند: هرگونه پیشنهاد یا درخواست ازدواج - چه به صورت صریح و چه به شکل کنایه‌آمیز - نسبت به زنی که در حال حاضر دارای همسر است یا در دوران عده طلاق رجعی به سر می‌برد، در صورتی که احتمال داده شود این اقدام موجب سرپیچی زن از حقوق زناشویی و نشوز (نافرمانی زن از شوهر) گردد، حرام شرعی محسوب می‌شود. حتی در مواردی که چنین احتمالی وجود نداشته باشد، به احتیاط واجب این عمل جایز نیست.
کد خبر : ۱۶۳۷۴۰

به گزارش صدآنلاین، این حکم شرعی کلیت داشته و شامل تمامی روش‌های پیشنهاد ازدواج می‌گردد. بنابراین فرقی نمی‌کند که این پیشنهاد به صورت حضوری و رو در رو باشد یا از طریق ارتباطات غیرحضوری؛ همچنین شامل مواردی که به شکل شفاهی مطرح می‌شود یا از طرق دیگر مانند ارسال پیام‌های متنی، صوتی یا تصویری باشد، می‌گردد.

 

در مسئله‌ای مرتبط، معظم‌له به مورد دیگری اشاره فرمودند که در آن مردی با حیله و فریب، زن شوهرداری را وادار می‌کند تا از انجام وظایف زناشویی در برابر همسرش خودداری نماید، به این نیت که شوهر وی را طلاق دهد و پس از آن بتواند با آن زن ازدواج کند. در چنین حالتی، هر دو طرف (هم مرد فریبکار و هم زنی که به این ترتیب عمل می‌کند) مرتکب گناه کبیره شده‌اند، اگرچه خود عمل طلاق و ازدواج بعدی از نظر شرعی صحیح خواهد بود.

 

این فتوا بر اساس مبانی فقهی استوار است که حفظ نظام خانواده و حریم زناشویی را از اهم واجبات شرعی می‌داند. مراجع عظام تقلید همواره بر حفظ حرمت روابط زن و شوهر و عدم مداخله دیگران در این حریم مقدس تأکید داشته‌اند. در این دیدگاه، هرگونه اقدام که احتمال اخلال در روابط زناشویی را داشته باشد، مورد نهی شدید شارع مقدس قرار گرفته است.

شایان ذکر است که این حکم شامل تمامی مراحل پیشنهاد ازدواج می‌شود، از اولین تماس گرفته تا هرگونه گفتگو و مذاکره در این زمینه. همچنین این حکم عام بوده و شامل همه افراد می‌شود، چه شخص پیشنهاددهنده قبلاً با آن زن آشنایی داشته باشد چه نداشته باشد

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها