به گزارش صد آنلاین، این رویداد با هدف افزایش آگاهی متقابل از فرهنگ، تاریخ و زندگی روزمره دو ملت و تسهیل گفتوگوی تمدنی طراحی شده است.
این همکاری فرهنگی با همراهی شبکه مستند سیما ایران و شبکه GRT استان گواندونگ چین صورت گرفته است. هدف اصلی، استفاده از زبان جهانی سینما برای معرفی دستاوردهای تاریخی، معماری، هنر و سبک زندگی دو تمدن قدیمی ایران و چین به مخاطبان داخلی و بینالمللی است. این رویداد نمادی از تعامل سازنده میان دو کشور در حوزههای هنری و رسانهای است.
در این همایش، چهار مستند منتخب ایرانی و چینی به نمایش درمیآیند که دو اثر ایرانی در قالب شبکه مستند سیما پخش خواهند شد:
«حافظان تاریخ»
«خانه ما»
مستندهای چینی نیز از طریق شبکه GRT به معرفی تاریخ ۵۰۰۰ ساله تمدن چین، منظرههای طبیعی و فرهنگ غذایی این کشور خواهند پرداخت.
این همایش نشاندهنده گسترش روابط ایران و چین در حوزههای غیرسیاسی است. با توجه به اینکه هر دو کشور دارای تاریخچههای غنی و متنوعی هستند، استفاده از سینمای مستند به عنوان ابزاری برای آموزش عمومی و ایجاد همدلی ، گامی مؤثر در جهت تقویت روابط بینالمللی است.
همچنین، این همکاری زمینهای را فراهم میکند تا جامعه جوان دو کشور با تمدنهای متفاوت از طریق سینما آشنا شوند و از تجربیات فرهنگی یکدیگر بهرهمند شوند.
همایش فیلم مستند ایران و چین نه تنها پلی بین دو تمدن باستانی است، بلکه الگویی از همکاریهای فرهنگی نوآورانه در عصر دیجیتال محسوب میشود. با استفاده از زبان تصویر، این رویداد تلاش میکند تا بازتابی از زیباییهای انسانی، هنر و تاریخ را به مخاطبان هر دو کشور ارائه دهد و زمینهساز همکاریهای بیشتر در آینده باشد./ ایسنا