به گزارش صد آنلاین، علی جعفریان ، دبیر علمی چهل و ششمین همایش سالانه جامعه جراحان ایران، در این خصوص توضیح داد: "کبد یکی از مقاومترین اعضای بدن است، اما در افراد مبتلا به کبد چرب، این عضو به مرور زمان در معرض تخریب بافتی قرار میگیرد." او افزود: "افزایش سطح آنزیمهای کبدی نشانهای مهم و هشداردهنده برای تشخیص زودهنگام این بیماری است."
جعفریان ادامه داد: "افزایش طولانیمدت آنزیمهای کبدی میتواند فرد را به سمت سیروز کبدی سوق دهد. البته لازم به ذکر است که همه موارد سیروز به پیوند کبد نیاز ندارند و تنها حدود ۲۰ درصد از این افراد به این مرحله خواهند رسید."
او تأکید کرد: "با رعایت رژیم غذایی مناسب، کاهش وزن و تغییر سبک زندگی میتوان این روند را متوقف کرد و حتی سلامت کبد را بازیابی نمود."
دبیر علمی همایش جراحان ایران با اشاره به شیوع چاقی در کودکان، گفت: "چاقی در کودکان و نوجوانان به طور فزایندهای در حال افزایش است و نباید اجازه داد این گروه سنی کمتحرک باشند."
او با ارائه آماری ترسناک افزود: "اگر فرض کنیم فقط ۱۰ درصد از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور چاق باشند، این رقم به ۸ میلیون نفر میرسد. حال اگر ۱۰ درصد از این تعداد دچار کبد چرب شوند و به پیوند کبد نیاز پیدا کنند، حدود ۸۰۰ هزار نفر تحت پوشش این آمار قرار خواهند گرفت."
جعفریان تصریح کرد: "این عدد در مقایسه با تعداد کل پیوندهای کبدی انجامشده در ایران که سالانه حدود هزار مورد است، بسیار چشمگیر است. بنابراین، تغییر شیوه زندگی برای پیشگیری از بیماریهای کبدی ضروری است."
در همایش سالانه جامعه جراحان ایران، پیوند اعضا به عنوان یکی از موضوعات مهم و کلیدی مطرح شد. مشاور وزیر بهداشت اشاره کرد: "پیوند کبد یکی از بحثبرانگیزترین موضوعات در نظام بهداشتی کشور است که نیازمند برنامهریزی دقیق و حمایتهای گسترده است."
همایش امسال که در نیمه اول اردیبهشت برگزار میشود، به بررسی چالشهای موجود در این حوزه و ارائه راهکارهای عملی میپردازد.
سیاوش صحت ، نایب رئیس جامعه جراحان ایران، نیز در این خصوص گفت: "رابطه پزشک و بیمار و تعریف دقیق وظایف پزشک برای رسیدگی بهتر به دردها و درمان بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است."
او ادامه داد: "پزشکان و بهویژه جراحان در طول دوران کاری خود با مشکلات و فشارهای زیادی مواجه هستند که میتواند منجر به فرسودگی شغلی آنها شود. این موضوع نیز یکی از مباحث مهم در این همایش است."
کبد چرب، اگرچه در ابتدا بیماریای بدون علائم است، اما میتواند به مشکلات جدی مانند تخریب بافت کبد، سیروز و حتی نیاز به پیوند کبد منجر شود. با توجه به شیوع چاقی و کبد چرب در جامعه، تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم نقش کلیدی در پیشگیری از این بیماری دارد.
همچنین، برنامهریزی دقیق برای مدیریت پیوند اعضا و حل چالشهای موجود در این حوزه، از جمله موضوعات مهمی است که در همایشهای علمی مورد بحث قرار میگیرد./ خبرنگاران جوان