آخرین اخبار
۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۸
اگر خودتان را دوست دارید این هشدار را جدی بگیرید/ تأثیر پنج عامل خطر بیماری قلبی بر طول عمر
بازدید:۱۷۵
صد آنلاین | بررسی‌های جدید نشان می‌دهند که تغییر سبک زندگی حتی در دهه ۵۰ سالگی می‌تواند تأثیر مثبت قابل‌توجهی بر طول عمر داشته باشد. پنج عامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی، که می‌توانند بیش از یک دهه از عمر انسان بکاهند، به وضوح اهمیت اصلاح عادات زندگی را در اوایل میانسالی آشکار می‌کنند.
کد خبر : ۱۶۱۹۲۸

به گزارش صد آنلاین، اگر فکر می‌کنید در آستانه ۵۰ سالگی برای تغییر عادت‌ها دیر شده است، پژوهشی جدید این موضوع را رد می‌کند و همزمان هشدارهایی درباره مشکلات سلامتی ارائه می‌دهد که می‌توانند عمرتان را کوتاه کنند.

 

پنج عامل خطرناک بیماری قلبی

یافته‌های پژوهشی که اخیراً در نشریه پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، نشان می‌دهد پنج عامل اصلی بیماری‌های قلبی شامل فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی، دیابت، و سیگار کشیدن می‌توانند بیش از یک دهه از طول عمر افراد بکاهند.

 

دکتر کریستینا مگنوسن ، معاون بخش قلب در مرکز پزشکی دانشگاهی هامبورگ-اپندورف آلمان، توضیح می‌دهد: «این پنج عامل در حدود ۵۰ درصد از موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی‌ـ‌عروقی نقش دارند.»

 

او ادامه می‌دهد: «سوال اصلی ما این بود که اگر این عوامل خطر در میانسالی حذف یا اصلاح شوند، چند سال می‌تواند به عمر افراد افزوده شود؟»

 

نتایج تحقیق

این تحقیق بر اساس داده‌های بیش از دو میلیون نفر در ۳۹ کشور انجام شده است و یافته‌های آن تکان‌دهنده است:

  • مردانی که هر پنج عامل خطر را داشتند، به‌طور متوسط ۱۲ سال کمتر از افراد فاقد این عوامل خطرزا عمر می‌کردند.
  • این عدد برای زنان ۱۴.۵ سال بود.
 

در صورت عدم وجود این پنج عامل خطر، احتمال مرگ مردان قبل از رسیدن به ۹۰ سالگی ۶۸ درصد بود، اما در صورت وجود تمام این عوامل، این احتمال به ۹۴ درصد افزایش می‌یافت. برای زنان، این عدد از ۵۳ درصد به ۸۸ درصد رسید.

 

خبر خوب: تغییر همیشه ممکن است

خبر خوب این است که حتی اگر در اواسط دهه ۵۰ سالگی تصمیم به تغییر سبک زندگی بگیرید، کنترل این پنج عامل می‌تواند پنج سال به عمرتان اضافه کند.

 

تحقیقات قبلی نیز نشان داده‌اند که سیگار کشیدن و فشار خون بالا خطرناک‌ترین عوامل دخیل در بروز بیماری‌های قلبی هستند.

 

این پژوهش نشان داد که:

  • ترک سیگار در حدود سن ۵۵ سالگی می‌تواند ۲.۱ سال به عمر زنان و ۲.۴ سال به عمر مردان اضافه کند.
  • کاهش فشار خون در این سن، شروع بیماری قلبی را در زنان به اندازه ۲.۴ سال و در مردان به اندازه ۱.۲ سال به تأخیر می‌اندازد.
 

نتیجه‌گیری

این پژوهش ثابت می‌کند که حتی در دهه ۵۰ سالگی نیز امکان ایجاد تغییرات اساسی در سبک زندگی یا راهبردهای پیشگیری از بیماری وجود دارد و این تغییرات می‌توانند تأثیر چشمگیری بر طول عمر داشته باشند. بنابراین، هرگز برای تغییر دیر نیست و اقدامات کوچک می‌توانند نتایج بزرگی به همراه داشته باشند./ سلامت نیوز

اشتراک گذاری:
ارسال نظر