آخرین اخبار
۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۵
۱۰ نشانه خاموش دیابت/ این نشانه ها را نادیده نگیرید
بازدید:۳۰۰
صد آنلاین | دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک است که به دلیل عدم توانایی بدن در تولید یا استفاده مؤثر از انسولین، هورمونی که قند خون را کنترل می‌کند، رخ می‌دهد. این بیماری می‌تواند منجر به افزایش سطح قند خون و عوارض جدی مانند مشکلات قلبی، کلیوی و بینایی شود. دیابت به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود: دیابت نوع ۱، که معمولاً در کودکان و جوانان بروز می‌کند و به دلیل عدم تولید انسولین توسط لوزالمعده است، و دیابت نوع ۲، که بیشتر در بزرگسالان شایع است و به دلیل مقاومت بدن به انسولین ایجاد می‌شود. این بیماری نیاز به مدیریت دقیق و تغییرات در سبک زندگی دارد تا عوارض آن کاهش یابد و کیفیت زندگی بهبود یابد. آگاهی از علائم، عوامل خطر و روش‌های پیشگیری و مدیریت دیابت بسیار مهم است تا بتوان با این بیماری به طور مؤثری مقابله کرد.
کد خبر : ۱۶۱۹۱۶

به گزارش صد آنلاین، قند خون به «قاتل خاموش» مشهور است و اگر در زمان مناسب از روی نشانه‌هایش شناسایی نشود به ارگان‌های مهم بدن لطمه جدی وارد می‌کنددیابت دو نوع دارد؛ نوع اول، تا قبل از ۴۰ سالگی در بدن نمایان می‌شود و غیر قابل پیشگیری است.

 

 

نوع دوم، بعد از ۴۰ سالگی در بدن بروز می‌یابد که اغلب با سبک زندگی مناسب قابل پیشگیری است. نوع دوم آن رایج‌تر است و به علت سبک زندگی اشتباه به وجود می‌آید. نداشتن تحرک کافی، تغذیه نامناسب و اضافه وزن از دلایل به وجود آمدن دیابت در بدن هستند.

 

 

دیابت نشانه‌های خاموشی در بدن دارد و متاسفانه گاهی وقتی متوجه وجود آن می‌شویم که به ارگان‌های اصلی و مهم بدن ما آسیب جدی وارد می‌کند اما ما می‌توانیم با شناختن و شناسایی نشانه‌های خاموش دیابت در بدن، مانع از آسیب به چشم‌ها، کلیه و قلب شویم. پس با ۱۰ نشانه خاموش دیابت در بدن آشنا شوید.

 

 

علائم دیابت نوع ۱

علائم دیابت نوع 1 می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • احساس تشنگی بیشتر از حد معمول
  • زیاد ادرار کردن
  • خیس کردن رختخواب در کودکانی که هرگز رختخواب را در طول شب خیس نکرده اند
  • احساس گرسنگی شدید
  • کاهش وزن بدون تلاش
  • احساس تحریک پذیری یا تغییرات خلقی دیگر
  • احساس خستگی و ضعف
  • تاری دید

 

علل دیابت نوع ۱

علت دقیق دیابت نوع 1 ناشناخته است. معمولاً سیستم ایمنی بدن که به طور معمول با باکتری‌ها و ویروس‌های مضر مبارزه می‌کند سلول‌های تولیدکننده انسولین را در پانکراس از بین می‌برد.

سایر علل احتمالی عبارتند از:

  • ژنتیک
  • قرار گرفتن در معرض ویروس ها و سایر عوامل محیطی

 

افراد در معرض خطر دیابت و اقدامات پیشگیرانه

 

 

 

گروه پر خطر دلایل اصلی خطر اقدامات پیشنهادی برای پیشگیری / کنترل
افراد با اضافه وزن یا چاقی افزایش چربی بدن (به‌ویژه چربی شکمی) باعث مقاومت به انسولین می‌شود کاهش وزن، ورزش منظم، رژیم غذایی سالم و کنترل کالری
افراد کم‌تحرک کمبود فعالیت فیزیکی باعث کاهش حساسیت سلول‌ها به انسولین می‌شود ورزش منظم (حداقل ۳۰ دقیقه در روز، ۵ روز در هفته)
سابقه خانوادگی دیابت ژنتیک می‌تواند نقش مهمی در بروز دیابت داشته باشد بررسی منظم قند خون، اصلاح سبک زندگی، مشاوره با پزشک
سن بالای ۴۵ سال با افزایش سن، احتمال مقاومت به انسولین بیشتر می‌شود چکاپ سالیانه، پیروی از رژیم متعادل، تحرک فیزیکی
زنانی که دیابت بارداری داشته‌اند افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ بعد از بارداری غربالگری منظم قند خون، رژیم متعادل پس از زایمان، فعالیت بدنی منظم
افراد با فشار خون بالا یا چربی خون بالا این شرایط اغلب با مقاومت به انسولین همراه هستند مصرف دارو طبق دستور پزشک، کاهش مصرف نمک و چربی‌های مضر، ورزش منظم
افراد با سابقه پیش‌دیابت (Pre-diabetes) سطح قند خون بالاتر از حد طبیعی، اما نه به اندازه دیابت کامل تغییر سبک زندگی سریع، کاهش وزن، افزایش فعالیت بدنی، پیگیری قند خون
افراد از نژادهایی با ریسک بالاتر برخی گروه‌ها (مانند آسیایی‌ها، آفریقایی‌تبارها و لاتین‌تبارها) ریسک بالاتری دارند مراقبت منظم پزشکی، آگاهی بیشتر، تمرکز بر پیشگیری از طریق تغذیه و تحرک

 

 

 

 

 

علائم دیابت نوع ۲

علائم دیابت نوع 2 اغلب به کندی ظاهر می شوند. در واقع، افراد می توانند سال ها با دیابت نوع 2 زندگی کنند و از آن بی خبر باشند. با این حال علائم پس از ظاهر شدن ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • تشنگی بیش از حد
  • تکرر ادرار بیشتر
  • گرسنگی بیشتر
  • کاهش وزن
  • خستگی
  • تاری دید
  • زخم هایی که دیر التیام می یابند
  • عفونت های مکرر
  • بی حسی یا گزگز در دست ها یا پاها
  • نواحی تیره پوست، اغلب در زیر بغل و گردن

 

علل دیابت نوع ۲

دیابت نوع 2 عمدتاً نتیجه دو مسئله است:

  • سلول های ماهیچه، چربی و کبد آنطور که باید به انسولین پاسخ نمی دهند. در نتیجه، سلول ها قند کافی دریافت نمی کنند.
  • غده ای که انسولین تولید می کند، به نام پانکراس، نمی تواند به اندازه کافی برای حفظ سطح قند خون در محدوده سالم تولید کند.

اضافه وزن و عدم تحرک کافی عوامل کلیدی این نوع بیماری هستند.

 

 

 

نشانه های خاموش دیابت

 

 

1) دستشویی رفتن‌ مکرر

اولین نشانه دیابت نوع دوم، تکرر ادرار است. در بدن ما میزان زیادی از قند (گلوکز)، بدون استفاده وجود دارد که کلیه تشخیص دفع آن‌ها را می‌دهد. در این صورت تعداد دستشویی رفتن‌ها زیاد می‌شود و در هر بار، میزان ادرار به طور محسوسی بیش از حد طبیعی است.

 

 


2) تشنگی بیش از حد معمول

برای این‌که قند اضافی موجود در خون ما دفع شود، بدن تقاضای آب بیشتر می‌کند. کسانی که دیابت خاموش دارند، علایمی مانند تشنگی بیش از حد دارند.

 

 


3) کاهش وزن بی‌دلیل

قندهای به دست آمده از مواد غذایی که برای سوخت ماهیچه‌ها و حفظ بقای بدن به آن‌ها نیاز داریم، به راحتی در ادرار از بدن خارج می‌شود بدون این‌که سلول‌های بدن ما بتوانند از آن‌ها استفاده کنند. در این صورت است که فرد بدون هیچ رژیم غذایی و تحرک بیشتر، لاغر می‌شود.

 

 


4) گرسنگی بیش از حد معمول

بالا بودن سطح قند (گلوکز) در بدن به معنای تامین قند مورد نیاز ماهیچه‌های بدن نیست. در واقع، انسولین موجود در خون ما به‌خوبی برای بدن ما کار نمی‌کند و ما بیشتر و زودتر از حالت نرمال احساس گرسنگی مفرط می‌کنیم. این گرسنگی با افت فشار ناگهانی و سرگیجه همراه است.

 

 


5) خستگی‌های همیشگی

خستگی‌های همیشگی برای بیماران دیابت طبیعی است. خستگی‌ها به این دلیل به وجود می‌آیند که غذاها، سوخت لازم برای سلول‌های بدن را تامین نمی‌کنند و قندهای به دست آمده از موادغذایی دفع می‌شوند.

 

 


6) حالات بد روحی

به علت وجود گلوکز اضافی در بدن، حالاتی مانند افسردگی‌های موقتی را تجربه می‌کنیم. پس راجع به تغییرات ناگهانی حال خود هم حساسیت‌های لازم را داشته باشید؛ به‌خصوص اگر بدون دلیل رخ می‌دهد.

 

 


7)تاری‌دید

دیابت با مسدود کردن رگ‌های خونی پشت چشم‌ها، موجب تاری دید می‌شود. گلوکزی که بر اثر دیابت در خون ما وجود دارد نوع متفاوتی با گلوکزهای رایج برای سوخت بدن است و به همین دلیل به ارگان‌های بدن آسیب‌های جدی می‌رساند. اولین نشانه درمان دیابت، رفع تاری دید است به‌شرط آن‌که هر چه سریع‌تر برای درمان اقدام کنید. ‎

 

 


8) تاخیر در بهبود زخم‌ها

دیر خوب شدن زخم‌ها و بند آمدن خون‌ریزی در هنگام بریدگی یا سوختگی، از نشانه‌های دیگر دیابت است. ممکن است این نشانه‌ها با کمبود فاکتورهای پوستی هم بروز کند که در هر دو صورت، بهتر است آزمایش‌های مربوط را انجام دهید و با پزشک خود در میان بگذارید.

 


۹) بی‌حسی و خواب‌رفتگی دست و پا

یکی از نشانه‌های خاموش دیابت، صدمه به رگ‌های عصبی است. این صدمات می‌تواند با بی‌حسی و خواب‌رفتگی‌های مکرر دست‌ و پا، خود را نشان دهد که نباید به آن‌ها بی‌تفاوت باشیم؛ چون تخریب رگ‌های عصبی بدن، غیر قابل ترمیم است.

 

 


10) عفونت‌های ادراری

وجود مقادیر بالای قند در ادرار، موجب جذب باکتری‌ها در ناحیه تناسلی می‌شود. بنابراین، بیماری‌های باکتریایی و عفونت‌های ادراری می‌تواند از نشانه‌های دیابت باشد.در تهیه این مطلب از «برترین‌ها» کمک گرفتیم./ سلامت نیوز

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها