به گزارش صد آنلاین، محققان گزارش کردهاند که افرادی که مشکلات شنوایی تجربه میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی قرار دارند.
علاوه بر این، پژوهشها نشان میدهد که با پیشرفت مشکلات شنوایی، خطر نارسایی قلبی نیز افزایش مییابد.
محققان تأکید کردند که ناراحتیهای روانی ناشی از کمشنوایی، نقش مهمی در این ارتباط ایفا میکند.
تیم تحقیقاتی به رهبری دکتر «ژیان هوی کین»، استاد دانشگاه پزشکی جنوبی در گوانگدونگ چین، در گزارش خود نوشتند: «مشکلات شنوایی میتواند منجر به دشواری در درک گفتار و کاهش مشارکت در فعالیتهای اجتماعی شود. این موضوع باعث میشود افراد مبتلا به اختلالات شنوایی بیشتر از دیگران دچار انزوای اجتماعی، اضطراب، افسردگی و ناراحتیهای روانی شوند.»
همچنین محققان احتمال دادند که این ارتباط میتواند ناشی از تأثیر مشکلات عروقی بر عملکرد شنوایی نیز باشد.
جزئیات مطالعه
در این مطالعه، دادههای بیش از ۱۶۴ هزار نفر شرکتکننده در یک پروژه تحقیقاتی بلندمدت سلامت در بریتانیا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در ابتدای مطالعه، هیچیک از شرکتکنندگان نارسایی قلبی نداشتند، اما حدود ۴۴۰۰ نفر از آنها از سمعک استفاده میکردند.
پس از یک دوره پیگیری متوسط ۱۱ ساله، حدود ۳ درصد از شرکتکنندگان دچار نارسایی قلبی شدند. نتایج نشان داد که افراد با کمشنوایی خفیف، ۱۵ درصد بیشتر در معرض خطر نارسایی قلبی هستند، در حالی که این رقم برای کسانی که کمشنوایی شدیدتری دارند، به ۲۸ درصد میرسد. همچنین افرادی که از سمعک استفاده میکردند، ۲۶ درصد بیشتر در معرض خطر بودند.
محققان توضیح دادند: «نکته قابل توجه این است که هم شرکتکنندگانی که از سمعک استفاده میکردند و هم کسانی که مشکل شنوایی داشتند، بهطور مشابه در معرض خطر افزایشیافته نارسایی قلبی قرار داشتند. این نشان میدهد که در حالی که سمعکها میتوانند عملکرد شنوایی را بهبود بخشند، ممکن است بر مشکلات عروقی زمینهای مؤثر نباشند.»
نقش ناراحتیهای روانی
در بررسی احتمالات مختلف برای این ارتباط، محققان دریافتند که ناراحتیهای روانی حدود ۱۷ درصد از افزایش خطر نارسایی قلبی در افراد مبتلا به کمشنوایی را تشکیل میدهد.
محققان همچنین اشاره کردند که ارتباط مستقیمی بین سلامت قلب و شنوایی وجود دارد. آنها نوشتند: «غنی بودن شبکه مویرگها در حلزون گوش و نیاز متابولیک بالای گوش داخلی، ممکن است این نواحی را بهصورت خاص، به اختلالات عروقی سیستمیک حساستر کند.»
بنابراین، اختلال شنوایی میتواند بهعنوان یک شاخص اولیه و حساس برای پیشبینی بیماریهای قلبی-عروقی، از جمله نارسایی قلبی، عمل کند.
محققان پیشنهاد کردند که در آینده، پزشکان میتوانند آزمایشهای شنوایی را به فهرست روشهای غربالگری برای پیشبینی مشکلات قلبی اضافه کنند./ مهر