به گزارش صدآنلاین، عباس گودرزی در تاریخ دوم اردیبهشت ماه جاری اعلام کرد که تقاضای دوفوریت این لایحه در دستور کار فردای صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت. این تصمیم در حالی اتخاذ میشود که مسئولان حوزه انرژی هشدار دادهاند عدم تغییر ساعت رسمی کشور منجر به افزایش ۱۳ درصدی مصرف برق در ساعات اوج مصرف شده است.
علاءالدین رفیعزاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، روز گذشته از ارائه لایحه دو فوریتی به مجلس برای تغییر ساعت رسمی کشور خبر داده بود. وی توضیح داد که محتوای این لایحه بازگرداندن اختیار تصمیمگیری درباره تغییر ساعت به دولت است، حقی که از سال ۱۴۰۱ از دولت سلب شده بود. بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس، ساعت رسمی کشور در نیمه اول و دوم سال ثابت باقی میماند، تصمیمی که با این استدلال اتخاذ شد که تغییر ساعت تأثیری بر مصرف انرژی ندارد و زندگی روزمره مردم را دچار اختلال میکند.
با این حال، آمارهای جدید نشان میدهد که اجرای این طرح نه تنها موجب کاهش مصرف انرژی نشده، بلکه باعث افزایش آن نیز شده است. مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، در این باره اظهار داشت: "در یک ماه گذشته، رشد اوج بار در ساعات بعدازظهر نسبت به سال قبل ۱۳ درصد و میزان رشد انرژی ۷.۳ درصد بوده است."
شرکت توانیر در گزارش اخیر خود اعلام کرد که اوج تقاضای مصرف برق در روزهای منتهی به پایان سال ۱۴۰۳ به رقم بیسابقه ۴۵ هزار و ۹۵۶ مگاوات رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۶ درصد رشد داشته است. رجبی مشهدی همچنین از مصوبه هیأت وزیران درباره اصلاح ساعت کاری ادارات از نیمه خرداد ماه خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این مصوبه به قوت خود باقی بماند.
مدیرعامل توانیر به اقدامات صرفهجویی سال گذشته اشاره کرد و گفت: "محدودیتهای اعمال شده برای ادارات و سازمانهای دولتی منجر به صرفهجویی ۱۵۰۰ مگاواتی در مصرف برق شد که تأثیر بسیار مثبتی در کاهش مصرف داشت." وی خاطرنشان کرد که علاوه بر اصلاح ساعات کاری، خاموش بودن وسایل سرمایشی پس از پایان ساعت کاری ادارات نیز بخشی از این مصوبه بوده است.
رجبی مشهدی در ادامه تأکید کرد: "رشد مصرف انرژی در ساعات بعدازظهر به حدی نگرانکننده است که نیاز به اتخاذ تصمیمات فوری دارد. آمارها نشان میدهد در یک ماه گذشته، رشد اوج بار در ساعات بعدازظهر ۱۳ درصد و میزان رشد انرژی ۷.۳ درصد نسبت به سال قبل بوده است