۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۰
تفاوت حساسیت فصلی با سرماخوردگی چیست؟
بازدید:۱۴۹
صد آنلاین | با شروع فصل گرده‌افشانی، عطسه، آبریزش بینی و خستگی سراغ بسیاری می‌آید. اما آیا این علائم مربوط به حساسیت فصلی‌ست یا سرماخوردگی؟ شناخت تفاوت‌ها میان این دو می‌تواند راه درست درمان را مشخص کند.
کد خبر : ۱۶۰۷۰۶

به گزارش صد آنلاین، با گرم شدن هوا و افزایش میزان گرده در هوا، بسیاری از افراد با عطسه، آبریزش بینی و خارش چشم مواجه می‌شوند. اما این علائم، نشانه حساسیت فصلی است یا سرماخوردگی ساده؟ تشخیص درست این دو بسیار مهم است چون روش درمان و پیشگیری‌شان تفاوت دارد.

 


دکتر «چون تانگ» متخصص آلرژی و ایمنی‌شناسی می‌گوید: سرماخوردگی توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شود، به‌ویژه رینوویروس، و از راه تماس مستقیم، عطسه یا سرفه منتقل می‌شود. اما تب یونجه (یا حساسیت فصلی) یک واکنش آلرژیک به مواد حساسیت‌زای محیطی مانند گرده گیاهان، گرد و غبار یا موی حیوانات خانگی است و مسری نیست.


علائم مشترک بین این دو شامل عطسه، آبریزش بینی و خستگی است. اما تب یونجه معمولا با خارش چشم، گلو و بینی، همراه با چشم‌های اشک‌آلود همراه است. در حالی که سرماخوردگی بیشتر با گلودرد، سرفه، تب خفیف و بدن‌درد بروز می‌کند.

همچنین شروع علائم در این دو بیماری تفاوت دارد. تب یونجه می‌تواند خیلی سریع، حتی ظرف چند دقیقه از تماس با آلرژن، بروز کند. اما سرماخوردگی تدریجی ظاهر می‌شود و ممکن است چند روز طول بکشد تا شدت یابد.


سرماخوردگی معمولاً بین ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد، اما حساسیت فصلی می‌تواند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها ادامه یابد؛ به‌ویژه در فصل‌هایی که گرده‌ها در هوا زیادند.


دکتر تانگ می‌گوید: بله، امکانش هست. فردی که حساسیت دارد، اگر همزمان سرما بخورد، علائمش ممکن است شدیدتر شوند، زیرا سیستم ایمنی بدن هم‌زمان با دو عامل درگیر است.


برای تشخیص تب یونجه می‌توان از آزمایش‌های آلرژی کمک گرفت که حساسیت فرد نسبت به آلرژن‌های مختلف را مشخص می‌کند. اما سرماخوردگی معمولا با معاینه بالینی و علائم تشخیص داده می‌شود.


برای حساسیت فصلی، استفاده از آنتی‌هیستامین، اسپری بینی و پرهیز از محرک‌ها توصیه می‌شود. در مقابل، سرماخوردگی نیاز به استراحت، مایعات و داروهای ساده مثل مسکن دارد و معمولا خودبه‌خود بهبود می‌یابد.

در نهایت، شناخت تفاوت‌های این دو مشکل شایع فصلی، نه‌تنها به انتخاب درمان مناسب کمک می‌کند، بلکه می‌تواند از مصرف بی‌دلیل دارو هم جلوگیری کند./ ایسنا

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها