به گزارش صد آنلاین،پیروی از دستور العملهایی مانند «هشت اصل اساسی زندگی» انجمن قلب آمریکا که شامل هشت رفتار ضروری برای بهبود سلامت قلب و مغز است میتواند به شکل قابل توجهی خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. متخصصان معتقدند که ادغام این عادات سالم در زندگی روزمره، راهکاری عملی برای کاهش بار فزاینده زوال عقل در جهان محسوب میشود.
مغز یک فرد بالغ به طور میانگین تنها حدود ۱.۳۶ کیلوگرم وزن دارد، اما یکی از پیچیدهترین و حیاتیترین اندامهای بدن انسان محسوب میشود. با افزایش سن، شناخت ما ممکن است دچار کاهش شود و مغز در برابر بیماریها آسیب پذیرتر گردد. از آنجا که پیشرفتهای پزشکی و سایر عوامل باعث افزایش طول عمر جمعیت جهان شدهاند، شیوع بیماریهای مغزی، از جمله زوال عقل، نیز رو به افزایش است.
با این حال، حفظ سلامت مغز ممکن است آسانتر از آن باشد که بسیاری تصور میکنند، به ویژه با راهنماییهای مفید انجمن قلب آمریکا، که یک نهاد جهانی در مسیر تغییر آینده سلامت بشریت است. سلامت بهینه مغز شامل توانایی عملکردی برای انجام تمام وظایف متنوع مغز، از جمله تفکر، حرکت و احساس است.
بسیاری از عوامل خطر قابل پیشگیری برای افت شناختی، مانند رژیم غذایی نا سالم و سبک زندگی کم تحرک، از دوران کودکی و نوجوانی شکل میگیرند. با افزایش سن، توانایی ما در به یادآوردن، حل مسائل، تفکر و برقراری ارتباط کاهش مییابد.
دکتر میچل اس. وی. الکیند، متخصص مغز و اعصاب و رئیس پیشین داوطلب انجمن قلب آمریکا که در حال حاضر به عنوان مدیر ارشد علوم بالینی این انجمن فعالیت میکند، میگوید:
“اکنون میدانیم که بسیاری از همان عوامل خطر سلامتی که باعث بیماری قلبی و سکته مغزی میشوند، در کاهش کلی سلامت مغز نیز نقش دارند. درست مانند بیماری قلبی و سکته، بیشتر بیماریهای مغزی قابل پیشگیری هستند. با این حال، ترکیب عواملی مانند افزایش سن جمعیت و رشد چشمگیر فشار خون بالا، چاقی و دیابت، احتمالاً منجر به افزایش بی سابقه بسیاری از انواع بیماریهای مغزی خواهد شد.”
الکیند دراینباره میگوید:
بار ناشی از اختلالات مغزی بسیار زیاد است. زوال عقل به عنوان علت مرگ، سریعتر از هر بیماری دیگری، ازجمله بیماری قلبی که علت اصلی مرگ در جهان است، در حال افزایش است. به طور متناقض، هر چقدر در درمان بیماریهایی مانند بیماری قلبی، سکته و سرطان موفقتر باشیم، سهم زوال عقل به عنوان علت مرگ افزایش مییابد. اما با استفاده از همان ابزارها و دانشی که در چند دهه گذشته برای کاهش عوامل خطر قلبی عروقی و کاهش بار بیماری قلبی به کار بردهایم، میتوانیم اختلالات مغزی را نیز کنترل کرده و سلامت مغز را بهبود بخشیم.
الکیند تأکید میکند که رعایت هشت اصل اساسی زندگی که توسط انجمن قلب آمریکا معرفی شده، برای سلامت مغز به همان اندازه مفید است که برای سلامت قلب. این اصول شامل ۴ رفتار سلامت و ۴ عامل خطر است که نقش کلیدی در بهبود و حفظ سلامت قلبی-عروقی دارند:
الکیند همچنین اشاره میکند:
انجمن قلب آمریکا متعهد است که از طریق تحقیقات نوآورانه، به درک بهتر علل و عوامل مؤثر بر کاهش شناختی و زوال عقل، به ویژه در ارتباط با سلامت قلب و عروق، کمک کند.
او میافزاید:
علاوه بر پیشگیری از بیماریها، باید افراد و جوامع را تشویق کنیم که سلامت مغز را نه فقط به عنوان نبود بیماری، بلکه در چارچوبی مثبتتر در نظر بگیرند. ما میتوانیم به بهینه سازی عملکرد مغز، از جمله افزایش ویژگیهای شناختی مثبت مانند خلاقیت، انعطاف پذیری، تاب آوری، همدلی و سایر تواناییهای ذهنی، توجه کنیم.
افزایش هزینههای ناشی از سلامت ضعیف مغز، هم از نظر جانهای از دست رفته و هم از نظر مالی، تعهد مداوم انجمن را برای درک بهتر روند پیری مغز و تأثیر سلامت عروقی بر سلامت مغز و بهزیستی کلی، ضروریتر از همیشه میکند. الکیند همچنین میگوید: هنگامی که از مردم پرسیده میشود که از کدام بیماریها در دوران سالمندی بیشترین ترس را دارند، زوال عقل در صدر فهرست قرار میگیرد و حتی از سرطان، بیماری قلبی و سکته نیز پیشی میگیرد.
بسیار مهم است که به عنوان یک جامعه و به عنوان افراد، درک کنیم که چه تغییراتی برای بهبود نتایج سلامت مرتبط با بیماریهای مغزی لازم است و مهمتر از آن، چگونه میتوان از ابتدا از بروز این بیماریها پیشگیری کرد./ سلامت نیوز