۱۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۹
بازدید:۲۰۶
رئیس مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی گفت: نمی‌توان به صراحت گفت که واکسن یا ویروس کرونا کدام یک عامل ایست قلبی است، چون کرونا اشکالات زیادی را در جریان خونی و سلامتی در دراز مدت ایجاد کرده است.
کد خبر : ۱۵۷۶۱۰

فریدون نوحی، رئیس مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص چرایی ایست قلبی در جوانان گفت: معمولا امکان اینکه ایست قلبی بخاطر مشکل قلبی در زمان خواب رخ دهد، وجود دارد، اما اینکه در جوانان این مسئله فراوان باشد، اینگونه نیست و باید دنبال عوامل دیگری بود. به طور کلی در ایران و سطح دنیا بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین بیماری‌ها است و به‌طور طبیعی بالاترین میزان مرگ و میر را نسبت به سایر بیماری‌ها دارند.

وی افزود: در رابطه با ایست قلبی زمینه‌های ژنتیک و خانوادگی نقش مهمی دارد و این عامل در جوانان بیشتر می‌تواند عامل ایست قلبی باشد. در افرادی که فشار خون و دیابت دارند و دخانیات و سیگار استعمال می‌کنند نیز ریسک ایست قلبی بسیار بیشتر است، هر چند عواملی چون جنسیت و سن نیز تاثیرگذار است. در رابطه با جوانان عامل ژنتیک بیشتر موثر است و افزایش زمینه ابتلا به فاکتورهایی مانند چربی خون بالا درصد آن هم افزایش می‌یابد و می‌تواند شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. همچنین عامل استرس و فشارهای عصبی در جوانان امکان ایست قلبی را افزایش می‌دهد.


این استاد دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین هورمون‌ها نیز بر فشار خون و عروق قلبی تاثیرگذار هستند و ممکن است فردی با مشکلات عروقی به‌طور معمول دچار مشکل نشود، اما یک استرس شدید می‌تواند باعث افزایش فشار خون و ایجاد شرایطی شود که منجر به سکته قلبی یا حتی مرگ ناگهانی شود.

نوحی با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری‌های قلبی در ایران با سطح جهانی تفاوت چندانی ندارد، گفت: به‌طور متوسط در سطح جهانی، آمار مرگ و میر ناشی از سکته قلبی با منشا بیماری‌های قلبی دریچه‌ای و مادرزادی نیز معمولاً بین ۱ تا ۲ درصد و گاهی تا ۳ درصد از جمعیت هر جامعه در سال گزارش می‌شود.

رئیس انستیتو قلب شهید رجایی با رد این شایعه مبنی بر اینکه واکسن‌های کرونا عامل ایست قلبی است، گفت: عوارض واکسن‌ها همواره در همه ادوار و کشورها بوده است و باید گفت مشکلات سلامتی و عوارض ناشی از کرونا در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد، اما نمی‌توان به طور قطع گفت که واکسن‌های کرونا عامل افزایش ایست قلبی شده است، اما ویروس کرونا منشا بسیاری از مشکلات شده و نمی‌توان به صراحت گفت که واکسن یا ویروس کرونا کدام یک عامل ایست قلبی است، چون کرونا اشکالات زیادی را در جریان خونی و سلامتی در دراز مدت ایجاد کرده است.

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها