به گزارش صدآنلاین ، علیرضا عباسی صبح چهارشنبه در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتگو در خصوص برنامه مجلس برای توزیع شکر به نرخ دولتی اظهار کرد: ما یک نیاز سالانه به شکر در کشور داریم که بخشی از آن در داخل کشور تأمین میشود، به عنوان مثال اگر سالانه حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن نیاز به شکر داشته باشیم به طور متوسط ۱.۵ میلیون تن در داخل کشور به وسیله چغندر قند و نیشکر تولید میشود.
وی با بیان اینکه حدود ۸۰۰ هزار تن و در برخی مواقع یک میلیون تن از این محصول وارد کشور میشود، تصریح کرد: با این میزان شکر باید هم نیاز خانوار و هم نیاز صنف و صنعت تأمین شود.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به تلاطماتی که در بازار ارز اتفاق افتاد و همچنین جنگ روسیه و اُکراینی که در بحث غذایی مشکلاتی را در دنیا و همچنین کشور ما ایجاد کرد، برای تأمین این محصول یکسری تمهیداتی اندیشیده شد.
وی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱.۵ میلیون تن شکر در داخل کشور تولید میشود، گفت: مصرف سالانه شکر در کشور حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ تن است.
عباسی در خصوص افزایش تولید شکر در کشور عنوان کرد: در این بخش باید به سمت افزایش بهره بری در حوزه کشاورزی حرکت کنیم تا بتوانیم نیاز کشور را تأمین کنیم، سطح زیرکشتمان را شاید نتوانیم در این محصولات افزایش دهیم، اما اگر به سمت افزایش تولید در واحد سطح برویم این نیاز را میتوانیم تأمین کنیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت:
شورای قیمت گذاری مجلس، قیمت محصولات کشاورزی را اصلاح کرد، اکنون روند کار به گونهای است که به سمت خودکفایی برویم، اما هنوز در این زمینه فاصله وجود دارد.
عباسی با اشاره به ضرورت اجرای الگوی کشت در حوزه کشاورزی گفت: باید لیست کالاهای اساسی مورد نیاز در کشور مشخص شود و برای کشاورز تشویق و قیمت مناسب در نظر گرفته شود که به سمت تولید این کالای اساسی حرکت کند و تا وقتی این مهم عملیاتی نشود با توجه به مزیتهایی که در کشت سبزی و صیفی است، کشاورز به این سمت سوق پیدا میکند.
وی ادامه داد: اگر قیمت مناسب و خرید به موقع داشته باشیم و همچنین هزینه خرید محصول را به موقع به کشاورز پرداخت کنیم دیگر مشکلی در این زمینه ایجاد نمیشود ولی این عدم ثبات در برنامه ریزی و سیاستها کشاورزان را نگران میکند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه اگر قیمت پایه شکر را مناسب اعلام نکنیم کشاورز رغبتی برای کشت چغندر پیدا نمیکند، تصریح کرد: بنابراین باید به سمت خودکفایی در محصولات نیشکر و چغندر قند حرکت کنیم، در کنار آن در زمینه مصرف هم تمهیداتی در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: در بهمن ماه سال گذشته دولت قیمت شکر را به صورت دو نرخی اعلام کرد به این صورت که قیمت شکر برای صنف و صنعت و همچنین برای خانوار متفاوت باشد، به نظر بنده این اقدام درستی نبود به این دلیل که در هر زمان در کشور دو نرخی بودن محصولات داشته باشیم، پایهای برای یکسری انحرافات و فسادهای ناخواسته شکل گرفت.
دکتر عباسی در پایان عنوان کرد: سال گذشته در کمیسیون کشاورزی مجلس جلساتی در خصوص دو نرخی بودن شکر برگزار شد و مطرح شد که دو نرخی شدن شکر نمیتواند در کاهش هزینههای خانوار به ما کمک کند چون در نهایت تمام این موارد منجر به افزایش قیمت و هزینه خانوار میشود.