۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
تسکین درد سیاتیک در خانه/ راهکارهای ارزان خانگی را بشناسید
بازدید:۲۱۶
صد آنلاین | عصب سیاتیک از دو طرف پایین ستون فقرات می آید و از طریق لگن و باسن حرکت می کند. سپس قبل از اینکه در زانو به شاخه‌هایی که به سمت پاها می‌رود تقسیم شود، از پشت هر ساق پا عبور می‌کند. اگرچه درد در ریشه‌های عصبی واقع در دو طرف پایین ستون فقرات شروع می‌شود، اما از طریق عصب عبور می‌کند و طول هر پا از باسن تا پا را در بر می‌گیرد.
کد خبر : ۱۴۷۶۹۰

به گزارش صد آنلاین،  درد ناشی از عصب سیاتیک می‌تواند بسیار دردناک و آزاردهنده باشد و تأثیرات منفی زیادی بر کیفیت زندگی افراد بگذارد. عصب سیاتیک از هر دو طرف پایین ستون فقرات شروع می‌شود و از طریق لگن و باسن به سمت پاها حرکت می‌کند. در این مسیر، عصب به پشت ساق پاها می‌رسد و قبل از رسیدن به زانو، به شاخه‌هایی که به سمت پاها می‌روند تقسیم می‌شود. درد سیاتیک معمولاً از ریشه‌های عصبی در پایین ستون فقرات شروع می‌شود و از طریق عصب به پاها منتقل می‌شود.

 

این درد، که به نام رادیکولوپاتی شناخته می‌شود، اغلب از کمردرد شدیدتر است و معمولاً در یک پا احساس می‌شود. این درد می‌تواند بسیار آزاردهنده و غیرقابل تحمل باشد و بسیاری آن را به درد عصبی مشابه درد دندان تشبیه می‌کنند.

 

شایع‌ترین علت سیاتیک، فتق دیسک است. زمانی که دیسک بین مهره‌ها دچار پارگی یا ترک می‌شود و به داخل کانال نخاعی برجسته می‌شود، ممکن است عصب سیاتیک تحت فشار قرار گیرد. علائم معمولاً طی حدود شش هفته کاهش می‌یابد، اما در برخی افراد درد ممکن است مدت‌زمان بیشتری ادامه یابد.

 

پس از مشاوره با جراحان ارتوپد، کایروپراکتیک‌ها، فیزیوتراپ‌ها، ماساژدرمانگران، روانپزشکان و متخصصان دیگر، در اینجا تعدادی از درمان‌های تأیید شده توسط متخصصان را معرفی می‌کنیم که می‌تواند برای تسکین درد سیاتیک مفید باشد.

 

1. مراقبت‌های کایروپراکتیک

مطالعه‌ای در سال 2010 که در مجله Manipulative and Physiological Therapeutics منتشر شد، نشان داد که 60 درصد از افراد مبتلا به سیاتیک که با درمان‌های دیگر تسکین نیافته بودند، پس از دریافت مراقبت‌های کایروپراکتیک مشابه افرادی که جراحی انجام داده بودند، تسکین درد قابل‌توجهی تجربه کردند. این مطالعه شامل 120 نفر بود که حدود 3 بار در هفته به مدت 4 هفته به متخصص کایروپراکتیک مراجعه کردند و بسیاری از آنها پس از کاهش درمان احساس بهبود کردند. در افرادی که به این درمان پاسخ دادند، مزایای آن تا یک سال ادامه داشت.

گوردون مک مورلند، محقق این مطالعه، اشاره کرد که کایروپراکتیک می‌تواند پاسخی در سیستم عصبی ایجاد کند که درد را تسکین داده و تحرک طبیعی را به ناحیه آسیب‌دیده بازگرداند.

 

 

2. طب سوزنی

دکتر جینگدوان یانگ، استادیار مرکز پزشکی جفرسون در دانشگاه توماس جفرسون، می‌گوید که در اولین جلسه طب سوزنی نیز می‌توان نشانه‌های بهبود و تسکین را مشاهده کرد، اگرچه بهبودی کامل معمولاً بعد از حدود 12 جلسه درمانی حاصل می‌شود. یک مطالعه کوچک در ژورنال طب سنتی چینی نشان داد که از 30 نفر مبتلا به سیاتیک، 17 نفر تسکین کامل پیدا کرده و 10 نفر دیگر بهبود یافتند.

 

 

3. یوگا

مطالعه‌ای در ژورنال Pain نشان داد که افرادی که به مدت 16 هفته یوگا آیینگار تمرین کردند، 64 درصد کاهش درد و 77 درصد کاهش ناتوانی را تجربه کردند. اگرچه اثرات یوگا بر سیاتیک به اندازه کمردرد مشخص نیست، اما اشکال ملایم یوگا می‌تواند برای افراد مبتلا به سیاتیک مفید باشد. جیمز دبلیو کارسون، دکترای روان‌شناسی، اشاره می‌کند که یوگا می‌تواند با تقویت عضلات و بهبود انعطاف‌پذیری به مبتلایان به سیاتیک کمک کند.

 

 

4. ماساژ نقطه ماشه‌ای

جف اسموت، نایب رئیس انجمن ماساژ درمانی آمریکا، توصیه می‌کند که اگر سیاتیک دارید، ماساژ نقطه ماشه‌ای بهترین گزینه برای شما است. عصب سیاتیک در زیر عضله‌ای به نام پیریفورمیس قرار دارد. زمانی که این عضله سفت می‌شود، ممکن است عصب سیاتیک تحت فشار قرار گیرد و موجب گزگز و بی‌حسی در پا شود. درمان با فشار بر نواحی تحریک‌شده و ملتهب عضلات پیریفورمیس و کمر و باسن می‌تواند به تسکین درد کمک کند.

 

 

 

5. آماده‌سازی موضعی

استفاده از روغن‌های ضد التهاب موضعی مانند کپسایسین (موجود در فلفل قرمز) می‌تواند به تسکین درد کمک کند. این روغن‌ها با جلوگیری از آزاد شدن ترکیبات دردناک از اعصاب، التهاب را کاهش می‌دهند.

 

 

 

6. یخ یا گرما

در حالی که اعمال یخ یا گرما به طور مستقیم التهاب داخلی ناشی از فشار عصب سیاتیک را کاهش نمی‌دهد، می‌تواند به عنوان ضد تحریک عمل کرده و درد را کاهش دهد. به‌عنوان مثال، قرار دادن کیسه یخ یا پد حرارتی روی ناحیه آسیب‌دیده به مدت 15 دقیقه می‌تواند تسکین موقت ایجاد کند.

 

 

7. مسکن‌ها و شل‌کننده‌های عضلانی

استفاده از داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (مانند ایبوپروفن) می‌تواند به کاهش ناراحتی کمک کند. همچنین، پزشکان گاهی اوقات شل‌کننده‌های عضلانی یا داروهای ضد افسردگی سه‌حلقه‌ای تجویز می‌کنند، هرچند این داروها فقط برای کاهش موقت درد استفاده می‌شوند و علت اصلی آن را درمان نمی‌کنند.

 

 

8. تزریق استروئید اپیدورال

افرادی که پس از یک ماه هنوز درد قابل توجهی دارند، ممکن است از تزریق استروئید اپیدورال برای کاهش التهاب در نزدیکی عصب سیاتیک بهره‌مند شوند. با این حال، این روش به دلیل خطرات احتمالی، مانند کاهش تراکم استخوان، محدود به سه بار در سال است.

 

 

9. ورزش و فیزیوتراپی

اگرچه بسیاری از افراد مبتلا به سیاتیک از حرکت دوری می‌کنند، اما فعالیت بدنی می‌تواند به تسکین درد کمک کند. دراز کشیدن در رختخواب ممکن است درد را بدتر کند. پیاده‌روی روزانه به مدت 15 تا 20 دقیقه می‌تواند جریان خون به ناحیه آسیب‌دیده را افزایش دهد. شنا یا ایروبیک در آب نیز گزینه‌های خوبی برای کاهش فشار به پشت هستند. همچنین، فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند تمریناتی برای بهبود انعطاف‌پذیری و تقویت عضلات مرکزی تجویز کنند.

 

 

10. عمل جراحی

اگر علائم درد سیاتیک پس از 4 تا 6 هفته درمان بهبود نیابد، ممکن است جراحی برای رفع مشکل مورد نظر باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که افرادی که برای فتق دیسک جراحی کرده‌اند، سه ماه بعد نسبت به افرادی که جراحی نکردند، کاهش درد و ناتوانی بیشتری داشته‌اند./ سلامت نیوز

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها