به گزارش صد آنلاین، آمار دقیقی از شیوع سرطان در کودکان ایرانی وجود ندارد اما به روایتی این آمارها ابتلای 10تا 12نفر از هر 100هزارنفر است. عظیم مهرور، فوقتخصص خون و سرطان اطفال با بیان این مطلب در نشست خبری کنفرانس علمی یکروزه با محوریت ارجاع صحیح و سریع کودک مشکوک مبتلا به سرطان گفت: «درباره سرطانهای کودکان روند افزایشی داریم و دلیلش این است که با اقدامات بهداشتی انجام شده، کودکان در بدو تولد کمتر میمیرند. اکنون آمار رشد و طول عمر کودکان در ایران افزایش پیدا کرده و برخی بیماریهای وابسته به ژنتیک خودشان را بیشتر نشان میدهند.»
جواد صابرینژاد، متخصص اطفال و نوزادان هم در این نشست درباره تغییر سبک زندگی کودکان و ارتباط آن با بروز سرطان در این گروه سنی بیان کرد: «روند ایجاد سرطانها تحتتأثیر 2فاکتور محیط و ژنتیک است. ژنتیک در اطفال پررنگتر است اما محیط هم بیاثر نیست.
کودکانی که محل سکونت آنها در نزدیکی دکلهای فشار قوی برق است با ریسک بیشتری برای ابتلا به سرطان و آنمی مواجه هستند. استرس، زندگی بیتحرک، آلایندهها، نوع تغذیه، استفاده زیاد از موبایل و تبلت و... هم در بروز سرطانهای کودکان اثر دارند، اما نمیتوان یک فاکتور را در اینباره درنظر داشت و تجمیعی از عوامل مختلف میتوانند منجر به بیماری شوند.»
مریم تشویقی، فوقتخصص خون و سرطان کودکان هم درباره هشدارهایی که برای عدماستفاده کودکان از گوشیهای موبایل مطرح میشود، عنوان کرد: «بهطور کلی برای گروه سنی زیر 12سال توصیه میشود که موبایل استفاده نشود.
در برخی سرطانها ازجمله تومورهای مغزی و سرطان خون در سنی که کودک در رشد سریع قرار داد، این امواج میتواند تأثیر بیشتری داشته باشد. به همین دلیل اگر زمینه ژنتیک و عوامل مؤثر با این فاکتور تجمیع شود، میتواند منجر به بروز سرطان شود.»
تشویقی درباره موفقیتهای درمان سرطان در ایران هم بیان کرد: «کشورهای پیشرفته بالای 85درصد موفقیت دارند و در کشورهای پایینتر از ایران این عدد زیر 30درصد عنوان میشود، اما در کشور ما برای همه سرطانها، بهطور میانگین بین 60تا 70درصد کودکان مبتلا به سرطان بهبود پیدا میکنند.»/ همشهری