به گزارش صدآنلاین، علیرضا رئیسی، با اشاره به مجاورت ایران با کشورهای افغانستان و پاکستان که هنوز بهعنوان مناطق بومی فلج اطفال شناخته میشوند، گفت: به دلیل ترددهای مکرر رسمی و غیررسمی از این دو کشور، خطر ورود ویروس به ایران بهصورت مداوم وجود دارد.
وی ادامه داد: با توجه به تشدید مهاجرتها از افغانستان و همچنین گردش ویروس فلج اطفال در این دو کشور، ابتلا به این بیماری در پاکستان و افغانستان بهطور قابل توجهی افزایش یافته است. در سال 2024، ابتلا به فلج اطفال در پاکستان 12 برابر و در افغانستان 4 برابر بیشتر از سال 2023 بوده است. این امر خطر ورود ویروس به ایران را افزایش داده است.
رئیسی تأکید کرد: از سال 1373، عملیات ایمنسازی تکمیلی بهعنوان یکی از مهمترین استراتژیهای ریشهکنی فلج اطفال در ایران اجرا شده است و کشور از سال 1379 تاکنون از بیماری فلج اطفال عاری بوده است. امسال نیز طبق برنامهریزیها، این عملیات در دو مرحله فعال و خانه به خانه برای کلیه کودکان زیر 5 سال ایرانی و غیرایرانی ساکن در مناطق پرخطر انجام میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: مرحله اول این عملیات در 22 دانشگاه علوم پزشکی استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، بوشهر، یزد، جنوب کرمان، فارس و خوزستان از تاریخ 15 تا 17 دیماه برگزار شد و مرحله دوم از تاریخ 27 تا 29 بهمن در حال انجام است.
وی همچنین گفت: واکسن خوراکی فلج اطفال مورد استفاده در کشور توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی تولید میشود. در مرحله اول، حدود 840 هزار کودک قطره خوراکی فلج اطفال را دریافت کردهاند، و بیشترین واکسیناسیونها در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان انجام شد.
رئیسی در پایان خاطرنشان کرد که سایر استانهای کشور در بهار سال 1404 واکسیناسیون فلج اطفال را برای کودکان ساکن در مناطق پرخطر انجام خواهند داد.