آخرین اخبار
۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۰
حکم خوردن شیر الاغ بر اساس دیدگاه مراجع تقلید
بازدید:۲۹۵۴
خوردن شیر الاغ و قاطر یکی از موضوعات فقهی است که در بین مراجع تقلید بررسی شده است. براساس فتواهای صادره، حکم خوردن شیر این حیوانات مشابه حکم گوشت آن‌ها تعیین می‌شود. به طور کلی، اگر حیوانی حلال گوشت باشد، شیر آن نیز حلال است؛ در حالی که اگر گوشت آن مکروه یا حرام باشد، شیر آن نیز مکروه یا حرام خواهد بود.
کد خبر : ۱۴۵۴۶۴

به گزارش صدآنلاین، سوال: خوردن شیر قاطر و الاغ چه حکمی دارد؟ جواب: خوردن شیر این دو حیوان مکروه است. البته در برخی موارد، از شیر این حیوانات برای مصارف درمانی استفاده می‌شود که در آن صورت، شخص برای رسیدن به سلامت نیازمند نوشیدن این شیر است.

 

 

آیت‌الله سیستانی: سوال: حکم خوردن شیر الاغ و قاطر چیست؟ جواب: خوردن شیر الاغ و قاطر مکروه است. اما در فقه اسلامی، اگر شخصی با این حیوانات نزدیکی کند، شیر و گوشت آن‌ها نجس می‌شود و باید از خوردن آن اجتناب کرد.

 

 

آیت‌الله خمینی: سوال: شیر الاغ از نظر ترکیبات شیمیایی نزدیک‌ترین شیر به شیر انسان است. خوردن آن چه حکمی دارد؟ جواب: حکم خوردن شیر حیوانات مطابق با حکم گوشت آن‌ها مشخص می‌شود. از آنجا که گوشت الاغ مکروه است، شیر آن نیز مکروه خواهد بود.

 

 

مکروه بودن و معنای آن: مکروه به عملی گفته می‌شود که انجام آن عذاب ندارد، ولی ترک آن موجب پاداش الهی خواهد بود. بنابراین، در صورتی که عملی مکروه باشد، انجام آن گناه‌آلود نیست اما بهتر است از آن اجتناب شود.

 

 

چرا گوشت الاغ و قاطر مکروه است؟ طبق روایات اسلامی، دلیل کراهت گوشت الاغ و قاطر به نیاز مردم به این حیوانات و استفاده از آن‌ها در حمل بار و دیگر امور برمی‌گردد. امام رضا(ع) در روایت خود بیان کرده‌اند که خوردن گوشت این حیوانات به دلیل اهمیت آن‌ها برای مردم، مکروه است.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها