به گزارش صد آنلاین، در این مطلب، نظر مراجع تقلید در این خصوص بررسی شده است.
طبق نظر حضرت آیتالله خامنهای، اگر در حین انجام عمل دندانپزشکی چیزی وارد حلق روزهدار نشود، مشکلی ندارد. با این حال، اگر روزهدار از قبل بداند که در حین درمان چیزی وارد حلقش میشود، مراجعه به دندانپزشکی جایز نیست. در صورت لزوم، اگر چیزی وارد حلق شود، تنها قضا کردن آن کفایت میکند و کفارهای به عهده روزهدار نیست.
آیتالله مکارم شیرازی کشیدن دندان در حالت روزه را مکروه میداند. در صورت انجام عصبکشی یا ترمیم دندان، در صورتی که مواد دندانپزشکی وارد حلق نشود، روزه صحیح است. همچنین آمپول بیحسی که در رگ تزریق نمیشود، روزه را باطل نمیکند.
حضرت آیتالله سیستانی نیز بیان میکنند که اگر آب یا مواد دندانپزشکی بدون قصد و سهوا وارد حلق روزهدار شود، روزه او صحیح است.
حضرت آیتالله نوری همدانی تأکید دارند که اگر آب یا مواد دندانپزشکی بدون قصد وارد حلق شود، روزهدار مشکلی ندارد. اما روزهدار نباید جایی برود که میداند چیزی از گلویش پایین میرود.
اگر شخصی مجبور باشد دندان خود را در ماه رمضان بکشد یا عصبکشی کند، بهتر است این کار در شب صورت گیرد تا مشکلی برای روزه ایجاد نشود. در غیر این صورت، روزهدار باید مراقب باشد که هیچ مادهای وارد شکم او نشود. در صورت قورت دادن مواد دارویی، خون یا آب، روزه باطل میشود.
در حالت کلی، در صورت مراجعه به دندانپزشکی در ماه رمضان، مهمترین نکته این است که مواد دندانپزشکی یا خون وارد حلق روزهدار نشوند. در صورت عدم وارد شدن این مواد به حلق، روزه معتبر باقی میماند و نیاز به قضا یا کفاره نیست.