به گزارش صدآنلاین، امروزه بسیاری از خانمها برای زیبایی ناخنهای خود از ژلیش و کاشت ناخن استفاده میکنند. این امر ممکن است هنگام وضو و غسل مشکلساز شود، زیرا وجود مانعی مثل ژلیش یا لاک ناخن باعث میشود که آب به ناخنها نرسد. در این شرایط، برخی مراجع غسل جبیره را پیشنهاد میدهند.
غسل جبیره در شرایطی انجام میشود که به دلیل وجود مانعی مثل کاشت ناخن، امکان رسیدن آب به اعضای وضو یا غسل وجود ندارد. در این صورت، فرد باید مسح بر روی ناخنها بزند، نه این که تمام ناخنها را به طور مستقیم با آب شستشو دهد. اگر امکان برداشتن ناخن مصنوعی وجود نداشته باشد، غسل جبیره صحیح است، ولی در غیر این صورت باید ناخنها برداشته شوند.
آیتالله خامنهای: ایشان کاشت ناخن را از نظر شرعی مشکلی نمیدانند، اما برای انجام وضو و غسل باید مانع برطرف شود. در صورتی که امکان برداشتن ناخن وجود نداشته باشد، میتوان از غسل جبیره استفاده کرد.
آیتالله مکارم شیرازی: ایشان کاشت ناخن را در صورت عدم ضرورت جایز نمیدانند. در صورت لزوم، اگر مانع برطرف نشود، وضو و غسل باید به صورت جبیره انجام شود.
آیتالله وحید خراسانی: ایشان انجام وضو و غسل با کاشت ناخن را صحیح نمیدانند و توصیه میکنند که در صورت عدم امکان برداشتن ناخن مصنوعی، علاوه بر غسل جبیره، تیمم نیز انجام شود.
آیتالله صافی گلپایگانی: کاشت ناخن در صورتی که برداشتن آن ممکن نباشد، جایز نیست. در این صورت باید وضو و غسل به صورت جبیره انجام شود و در صورت ضرورت، تیمم نیز انجام شود.
در صورتی که ناخن مصنوعی قابل برداشتن نباشد، میتوان از غسل جبیره استفاده کرد.
اگر ناخن مصنوعی قابل برداشتن باشد و فرد از این کار خودداری کند، غسل و وضوی جبیره باطل خواهد بود.
در صورت لزوم، تیمم نیز باید به عنوان مکمل برای انجام صحیح وضو یا غسل انجام شود.