آخرین اخبار
۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۸
حکم شرعی نوشتن در قرآن و مفاتیح از نظر آیت‌الله خامنه‌ای و آیت‌الله مکارم شیرازی
بازدید:۲۲۳۱
قرآن و مفاتیح از جمله کتاب‌های مقدس و پراهمیت در دین اسلام هستند که حفظ احترام و قداست آن‌ها برای مسلمانان ضروری است. قرآن، کلام خداوند است که از طریق پیامبر اسلام (ص) به بشریت رسیده و مفاتیح الجنان مجموعه‌ای از دعاها، مناجات‌ها و اعمال مخصوص است که توسط عباس قمی جمع‌آوری شده و نزد شیعیان دارای اهمیت زیادی است. از این رو، هر نوع بی‌احترامی به این کتاب‌ها، از جمله نوشتن در صفحات آن‌ها، ممکن است باعث نگرانی برخی افراد شود.
کد خبر : ۱۳۶۱۳۰

به گزارش صدآنلاین، با وجود اینکه بسیاری از مسلمانان تمایل دارند هنگام مطالعه قرآن یا مفاتیح، نکات یا معانی خاصی را در حاشیه آن‌ها بنویسند، اما باید توجه داشت که این کار ممکن است به عنوان بی‌احترامی تلقی شود. در پاسخ به این نگرانی‌ها، مراجع تقلید نظر خود را به شرح زیر اعلام کرده‌اند:

 

 

نظر آیت‌الله خامنه‌ای: نوشتن در قرآن و مفاتیح جایز نیست و بهتر است از این کار پرهیز شود.

نظر آیت‌الله مکارم شیرازی: آیت‌الله مکارم شیرازی نیز نوشتن در قرآن و مفاتیح را جایز نمی‌داند و تأکید می‌کند که لازم است از این کار خودداری شود. ایشان همچنین توصیه می‌کنند که اگر نیاز به نوشتن نکته‌ای داشته باشید، آن را روی کاغذی جداگانه نوشته و شماره صفحه قرآن را بر روی آن ثبت کنید.

نوشتن در قرآن برای شخص جنب: در خصوص نوشتن آیات قرآن یا اسماء مقدسه برای شخص جنب، آیت‌الله مکارم شیرازی بیان می‌کنند که اگر شخص جنب آیات قرآن یا اسماء مقدسه را لمس نکند، نوشتن آن‌ها حرام نیست. با این حال، ممکن است چنین عملی مکروه باشد.

 

 

پیشنهادات برای نوشتن نکات در قرآن و مفاتیح: با توجه به نظرات مراجع تقلید، بهتر است برای نوشتن نکاتی از مفاتیح یا قرآن از کاغذی جداگانه استفاده کرده و آن را در کنار کتاب بگذارید. اگر به دلایلی مجبور به نوشتن در حاشیه قرآن یا مفاتیح هستید، بهتر است از مداد استفاده کنید تا امکان پاک کردن آن‌ها وجود داشته باشد.

در مجموع، از آنجا که قرآن و مفاتیح کتب مقدس هستند، بهتر است احترام و جایگاه آن‌ها حفظ شود و از نوشتن در صفحات آن‌ها خودداری گردد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها