به گزارش صدآنلاین، آیتالله سیستانی در تاریخ 5 دی 1403 به استفتائی در خصوص «ارتباط زن و مرد نامحرم از طریق اینترنت و شبکههای اجتماعی» پاسخ دادهاند. در این پاسخ، نکات شرعی و اخلاقی مهمی در خصوص تعاملات آنلاین ذکر شده است که در ادامه میآید.
ارتباط زن و مرد نامحرم از طریق پیامهای نوشتاری یا گفتاری جایز نیست مگر در مواردی که بهطور طبیعی جایز باشد. همچنین، زن باید طوری رفتار نکند که موجب شک و شبهه شوهر یا خانوادهاش شود. در بعضی موارد، رفتار مشکوک یا نامناسب زن میتواند حرام باشد، بهویژه اگر این رفتار با حقوق شوهر یا دلسوزی پدر و مادر منافات داشته باشد.
اگر رفع مشکلات مربوط به ارتباطات اینترنتی و پیامهای ارسالی و دریافتی مستلزم اطلاع شوهر، پدر یا مادر باشد، اگر مشکلی پیش نیاید، لازم است که اطلاعات لازم به آنها داده شود.
در نهایت، شوهر و پدر مسئولیت شرعی در قبال خانواده دارند و باید از انجام کارهایی که ممکن است خانواده را به خطر بیندازد، جلوگیری کنند. بر اساس آیه قرآن کریم:
«ای کسانی که ایمان آوردهاید، خود و خانوادهتان را از آتشی که سوخت آن مردم و سنگها هستند، حفظ کنید» (تحریم، آیه 6)،
بر این اساس، زن و فرزند باید در این امر به شوهر و پدر کمک کنند و اگر از انجام این وظیفه کوتاهی کنند، شوهر یا پدر وظیفه دارند که با رعایت ضوابط امر به معروف و نهی از منکر، آنها را از رفتارهای نادرست بازدارند.