آخرین اخبار
۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۱
کد خبر : ۱۳۱۴۶۶

به گزارش سرویس سلامت صدآنلاین، یک پژوهشگر طب سنتی گفت: بسیاری از گیاهان و میوه‌ها سرشار از مواد مغذی هستند اما مصرف آن در دوران بارداری خطراتی را برای مادر و جنین به همراه خواهد داشت.

 

 


ابوالفضل فاطمی پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه از گل و گیاه زالزالک برای درمان بعضی بیماری‌ها استفاده می‌شود، اظهار داشت: گیاه زالزالک حاوی موادی همچون آنتی اکسیدان، فلاوونویید، پروآنتوسیانیدین و آنتوسینیدین است.

وی با اشاره به اینکه آنتی اکسیدان موجود در زالزالک باعث تسریع در روند جریان خون می‌شود، ادامه داد: مصرف این گیاه باعث درمان بیماری‌هایی مانند مشکلات روحی و روانی، فشارخون، قلبی و عروقی و لک‌های پوستی می‌شود.

 

 

فاطمی با تاکید بر اینکه مصرف زیاد این گیاه باعث بروز عوارضی مانند سرگیجه، سردرد، تهوع، خواب آلودگی و تپش قلب در افراد می‌شود، تصریح کرد: مصرف کم زالزالک بیماری‌های قندخون و دیابت را بهبود می‌بخشد.

به گفته این پژوهشگر طب سنتی، ویتامین B و C موجود در زالزالک هنگام استفاده باعث کاهش چربی و کلسترول خون می‌شود.

فاطمی با بیان اینکه دم‌کرده این گیاه دارویی از لختگی خون، بروز تشنج و چاقی جلوگیری می‌کند، افزود: مصرف میوه زالزالک در درمان عوارضی مانند اسهال، خون ریزی معده و کیسه صفرا تاثیر بسزایی دارد.

این پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: خانم‌ها در دوران بارداری از مصرف گیاه زالزالک خودداری کنند.

وی با اشاره به اینکه پوست درخت این گیاه باعث کاهش تب می‌شود، بیان کرد: استفاده از هسته میوه زالزالک به دلیل سمی بودن باعث بروز آسیب جدی به بدن خواهد شد.

این پژوهشگر طب سنتی یادآور شد: استفاده از زالزالک همزمان با مصرف داروهای قلبی، فشارخون و گوارشی باعث تشدید بیماری می‌شود.

 

 


در ادامه قصد داریم به خواص زالزالک و موارد منع مصرف آن بپردازیم. زالزالک تنها یک میوه خوشمزه نبود، زیرا در اواخر قرن نوزدهم به یک داروی گیاهی محبوب در اروپا و آمریکای شمالی تبدیل شد. یافته‌های حاصل از مطالعات آزمایشگاهی، حیوانی و چند انسان نشان می‌دهند که زالزالک ممکن است برای نارسایی خفیف قلبی ایمن و مؤثر باشد.

اگرچه اطلاعات ضد و نقیضی در مورد اثرات عصاره زالزالک در افراد مبتلا به نارسایی قلبی وجود دارند. اما این تمام آن چیزی نیست که ما در مورد خواص این میوه می‌دانیم. موارد زیر را بررسی کنید تا بیشتر با خواص شگفت انگیز انواع زالزالک آشنا شوید.

 

 


یکی از مهم ترین ترکیبات موجود در زالزالک، انواع آنتی اکسیدان‌هایی هستند که هر یک به نوعی در سلامتی بدن ما نقش زیادی دارند. آنتی اکسیدان‌ها به مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن می‌پردازند و مانع از تشکیل سلول‌های بیماری زا می‌شوند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که زمانی که میزان آن‌ها در بدن افزایش پیدا کند، منجر به بروز بیماری‌های مختلف می‌شوند و به بدن آسیب می‌رسانند.

یکی از فواید مهم آنتی اکسیدان‌های زالزالک، پیشگیری از بروز انواع سرطان است. این میوه خوشمزه سرشار از نوعی آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است که در گیاهان مختلف به وفور یافت می‌شود.

 

 

سلامت پوست
از دیگر فواید آنتی اکسیدان‌های موجود در زالزالک، کمک به سلامت پوست است. اگر از آن جمله افرادی محسوب می‌شوید که به پوست خود اهمیت زیادی می‌دهید، شاید دوست داشته باشید که با مصرف زالزالک از پیر شدن پوست خود جلوگیری کرده و روند آن را به تعویق بیندازید.

کمک به کاهش فشار خون
اگر به طب‌های سنتی و درمان‌های موجود در آن نگاهی بیندازیم، متوجه خواهیم شد که از زالزالک برای درمان مشکلات مختلف استفاده زیادی می‌شود. برای مثال این میوه در طب سنتی چین جایگاه خوبی دارد و از آن به شکل زیاد در درمان فشار خون استفاده می‌شود. بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات، مشخص شد که مصرف این میوه می‌تواند تا حدی روی گشاد شدن عروق خونی مؤثر عمل کند. به همین دلیل تصور بر این است که مصرف مداوم زالزالک می‌تواند نتایج مشابهی را نیز در مورد انسان‌ها داشته باشد. بنابراین اگر با مشکل فشار خون مواجه هستید، می‌توانید با قرار دادن این میوه خوشمزه در رژیم غذایی خود به بهبود فشار خونتان کمک کنید.

زالزالک و فواید ضد التهابی آن

التهاب در سطح کم گاهی حتی برای بدن ضروری است. اما در بسیاری از مواقع وقتی سطح التهاب بدن بالا برود، احتمال آسیب رسیدن به بدن نیز افزایش پیدا می‌کند. ما با مبتلا بودن به بیماری‌های مختلف مانند دیابت نوع ۲ یا بعضی از انواع سرطان، ممکن است به صورت مداوم با التهاب در نواحی و اعضای مختلف بدن خود سر و کار داشته باشیم.

در چنین شرایطی مصرف زالزالک می‌تواند تا حد زیادی این التهابات را بهبود دهد. طبق مطالعات آزمایشگاهی انجام شده بر روی موش‌ها، مصرف زالزالک نه تنها التهاب موارد مبتلا به آسم را از بین می‌برد، بلکه علائم این بیماری را نیز تا حدودی کاهش خواهد داد.

بهبود گوارش
از دیگر مزایای مصرف زالزالک می‌توانیم کمک به هضم غذا را نام ببریم. همانطور که در معرفی انواع زالزالک اشاره کردیم، از این میوه سال‌های متمادی است که برای درمان سوء هاضمه استفاده می‌شود. برای مثال اگر از درد معده رنج می‌برید یا دچار یبوست مداوم هستید، می‌توانید از این ماده برای بهبود مشکلات خود استفاده کنید. زالزالک چیزی شبیه پروبیوتیک است و می‌تواند به بدن در هضم بهتر غذا کمک کند.

ضمن اینکه فیبر موجود در این ماده نیز می‌تواند روند حرکات روده را بهبود دهد تا از این طریق سوء هاضمه شما درمان شود. جالب است بدانید که طی یک مطالعه انجام شده بر روی موش‌ها، این میوه می‌تواند اثر محافظتی مناسبی درست شبیه به یک داروی ضد زخم معده را به دنبال داشته باشد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها
سرباز آمریکایی با لباس ارتش ایالات متحده در فرودگاه کرمان | عکس