آخرین اخبار
۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
بازدید:۱۷۷
صد آنلاین | بیماری‌ خاموش در سالمندان، آن دسته از اختلالات یا بیماری‌هایی است که نشانه و علائمی ندارند؛ و یا این‌که زمانی این بیماری‌ها تشخیص داده می‌شوند که بیش از حد پیشرفت نموده‌اند.
کد خبر : ۱۳۱۲۶۳

بیماری خاموش و خطرناکی که بیشتر سالمندان را تهدید میکند!

به گزارش صد آنلاین، بیماری‌هایی که به عنوان قاتل خاموش در سالمندان شناخته می‌شوند؛ باید به موقع تشخیص و درمان شوند؛ زیرا در غیر این صورت می‌تواند جان فرد را به خطر بیندازد. گاهی فرد سالمی را می‌بینیم که به طور ناگهانی دچار مرگ می‌شوند. برای این‌که بتوانیم از این بیماری‌ها پیشگیری کنیم؛ باید آن‌ها را به موقع شناسایی نماییم. طبق آماره به دست آمده، مرگ حدود 90 درصد از سالمندان به دلیل بیماری‌های خاموش است.

با توجه به این‌که بیشتر افراد سالمند، با افزایش سن، به تدریج به بیماری های زیادی مانند دیابت، فشار خون و غیره مبتلا می‌شوند؛ بنابراین برای مراقبت از آن‌ها به یک پرستار نیاز است که شما می‌توانید از مرکز خدمات پرستاری، پرستار با تجربه و متخصص برای عزیزان خود استخدام نمایید.

انواع بیماری های خاموش در سالمندان

برخی از بیماری‌های خطرناک در سالمندان که از آن‌ها با نام قاتل خاموش یاد می‌شود؛ به توجه و مراقبت زیادی نیاز داشته و در صورت مشاهده آن‌ها باید به پزشک مراجعه کنید تا مراحل درمان آن صورت بگیرد. اگر یکی از عزیزان سالمند شما به یکی از بیماری های قاتل خاموش و یا بیماری های دیگر مبتلا است، قطعا نیاز به رسیدگی دارد، شما می‌توانید وظایف رسیدگی و مراقبت از سالمندان خود را به عهده پرستاری سالمندان در منزل بگذارید و خیالتان از بابت آن‌ها راحت شود. از انواع بیماری های خاموش در سالمندان، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

هپاتیت

یکی از بیماری های خاموش در سالمندان، بیماری هپاتیت است. این بیماری که مربوط به التهاب کبد است، علت آن عفونت‌های ویروسی هستند که انواع بیماری‌ها مانند هپاتیت A، B، C، Dو E را به وجود می‌آورند. از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند باعث ایجاد این بیماری شود می‌توان به مصرف غذا و آب آلوده، تزریق خون آلوده، مصرف بیش از حد الکل، ابتلا به بیماری های خود ایمنی و هم‌چنین تماس جنسی در هنگام زایمان اشاره نمود.

دلیل این‌که هپاتیت، به بیماری خاموش معروف است، این بوده که این ویروس می‌توان سال‌ها در بدن بماند بدون این‌که هیچ علامتی از خود نشان دهد. ولی نشانه‌های کوچکی مانند تب خفیف، استفراغ، دردهای عضلانی، خستگی را می‌توانید مشاهده کنید. در این صورت بهتر است در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.

بیماری خاموش و خطرناکی که بیشتر سالمندان را تهدید میکند!

فشار خون بالا

از بیماری های قاتل خاموش در سالمندان، می‌توان به فشار خون بالا اشاره کرد. فشار خون به معنی عبور خون از رگ‌ها و میزان مقاومت آن‌ها در اثر فشار است. با باریک‌تر شدن این رگ‌ها، باعث می‌شود که فشار خون نیز افزایش یابد. فشار خون به عنوان یک بیماری خاموش، در طولانی مدت باعث ایجاد مشکلات جدی در سالمندان می‌شود. این بیماری به قدری در میان سالمندان رایج شده است که حدود 50 درصد از بزرگسالان در کشور به آن مبتلا بوده و علائم آن سردرد، سرگیجه، تنگی نفس، خون دماغ و درد قفسه سینه است.

کبد چرب

یکی دیگر از بیماری های سالمندان که عوارض جانبی زیادی داشته و به قاتل خاموش معروف بوده، کبد چرب است. کبد چرب دارای دو نوع کبد چرب الکلی و کبد چرب غیر الکلی است. کبد چرب الکلی همان گونه که از نامش مشخص است در اثر استفاده از مشروبات الکلی ایجاد می‌شود. کبد چرب، به دلیل اینکه بدون داشتن علائم و نشانه‌ای باعث تجمع چربی در بدن می‌شود، به آن بیماری خاموش می‌گویند. از مهم‌ترین علائم کبد چرب، می‌توان کاهش اشتها و ایجاد خستگی اشاره نمود. از عوامل خطرناک این بیماری سو تغذیه و چاقی است.

دیابت

یکی دیگر از بیماری‌ های رایج سالمندان، دیابت است؛ که تا آخر عمر می‌تواند با فرد بماند. این بیماری مزمن، هنگامی ایجاد می‌شود که پانکراس فرد به میزان لازم انسولین تولید نکرده و یا این‌که بدن او در برابر تولید انسولین مقاوم شده است. از مهم‌ترین عوامل ایجاد کننده دیابت می‌توان به ژنتیک، مصرف زیاد قند در جوانی و هم‌چنین کمبود میزان ویتامین دی در بدن اشاره کرد.

به‌طورکلی دیابت دو نوع بوده که دیابت نوع دو در سالمندان رایج‌تر است. از علائم این بیماری می‌توان به خشکی دهان، تکرر ادرار، احساس گرسنگی و ضعف ناگهانی، ایجاد تاری دید، کاهش ناگهانی وزن، وجود عفونت در ادرار و خوب نشدن زخم‌ها اشاره کرد. با توجه به علائم خطرناک و پنهانی این بیماری، سالمندان در تهدید هستند.

بیماری خاموش و خطرناکی که بیشتر سالمندان را تهدید میکند!

بیماری عروق کرونر

یکی دیگر از بیماری های خاموش در سالمندان، بیماری های قلبی است که می‌تواند زندگی آن‌ها را تهدید کند. یکی از این بیماری های قلبی خطرناک، بیماری عروق کرونر است. این بیماری باعث می‌شود که شریان‌های کرونری که برای قلب اکسیژن و خون را می‌برند، کوچک شده و باعث ایجاد درد در قفسه سینه و یا حمله قلبی می‌شود. سالمندان باید این بیماری را جدی بگیرند و برای پیشگیری از آن، غربالگری انجام داده و سبک زندگی خود را تغییر دهند. افراد مبتلا به فشار خون یا چربی بالا باید، همیشه تحت نظر یک پزشک متخصص بوده و به بررسی وضعیت خود بپردازند.

راه پیشگیری از بیماری های خاموش در سالمندان

برای اینکه بتوانید از بیماری های خاموش که می‌توانند گریبان گیر سالمندان شوند؛ و عوارض جدی را برای آن‌ها ایجاد نمایند. باید راه‌های پیشگیری از آن‌ها را بدانید. از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از بیماری های خاموش در سالمندان عبارت‌اند از:

  • داشتن یک رژیم غذایی سالم و استفاده از مواد غذایی مقوی و انواع ویتامین‌ها در برنامه غذایی خود
  • توجه و مراقبت بیشتر از سالمندان برای جلوگیری از مرگ ناگهانی
  • انجام چکاب لازم به ‌طور مرتب
  • تغییر سبک زندگی و استفاده از داروهای تجویز شده توسط پزشک
  • انجام فعالیت‌های ورزشی به طور منظم و روزانه
  • عدم استفاده از سیگار، مشروبات الکلی و دخانیات
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها