بازدید:۲۹۶
صد آنلاین | پژوهش جدید نشان میدهد که کبد فروکتوز را به مواد مغذی تبدیل میکند که میتوانند به رشد سلولهای سرطانی کمک کنند.فروکتوز به لطف استفاده گسترده شربت ذرت با فروکتوز بالا در صنایع غذایی، امروزه یک ماده غذایی رایج است. کاهش مصرف محصولات حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکن است راهی برای مقابله با سرطان باشد.
به گزارش صد آنلاین، پژوهش جدید نشان میدهد که کبد فروکتوز را به مواد مغذی تبدیل میکند که میتوانند به رشد سلولهای سرطانی کمک کنند.فروکتوز به لطف استفاده گسترده شربت ذرت با فروکتوز بالا در صنایع غذایی، امروزه یک ماده غذایی رایج است. کاهش مصرف محصولات حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا ممکن است راهی برای مقابله با سرطان باشد.
شکر فروکتوز ممکن است بهعنوان نوعی «سوخت موشک» برای سلولهای سرطانی عمل کند و کاهش مصرف فروکتوز میتواند یکی از راههای مبارزه با این بیماری باشد.
فروکتوز به دلیل استفاده گسترده از شربت ذرت با فروکتوز بالا در غذاهای روزمره، بهطور گستردهای در رژیمهای غذایی آمریکایی وجود دارد.
«اگر به انبار مواد غذایی خود نگاه کنید و محصولاتی را که حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا هستند بررسی کنید، متوجه خواهید شد که این موضوع حیرتانگیز است،»
او در بیانیهای دانشگاهی افزود: «تقریباً همه چیز آن را دارد؛ نه فقط آبنبات و کیک، بلکه غذاهایی مانند سس پاستا، سس سالاد و کچاپ.»
نحوه تأثیر فروکتوز بر سلولهای سرطانی
پژوهش جدید نشان میدهد که فروکتوز در مقایسه با سایر قندها (مانند گلوکز) به شیوهای متفاوت به رشد و پیشرفت سلولهای سرطانی کمک میکند.
تیم تحقیقاتی پتی توضیح داد که گلوکز در سراسر بدن پردازش میشود، اما فروکتوز فقط در دو مکان متابولیزه میشود: روده کوچک و کبد.
آیا سلولهای سرطانی تفاوت بین گلوکز و فروکتوز را درک میکنند؟
دکتر رونالد فول-گرایدر، نویسنده اصلی پژوهش و پژوهشگر فوقدکتری در آزمایشگاه پتی، گفت: «انتظار اولیه ما این بود که سلولهای تومور فروکتوز را درست مانند گلوکز متابولیزه کرده و از اتمهای آن بهطور مستقیم برای ساخت اجزای جدید سلولی مانند DNA استفاده کنند.»
این انتظار اشتباه بود.
تجزیهوتحلیل آزمایشگاهی در سطح مولکولی نشان داد که سلولهای تومور نمیتوانند بهراحتی از فروکتوز بهعنوان ماده مغذی استفاده کنند، زیرا فاقد تجهیزات بیوشیمیایی مناسب هستند.
بااینحال، پس از ورود فروکتوز به کبد، این عضو شکر را به ترکیبات چربی به نام لیزوفسفاتیدیل کولینها (LPCs) تبدیل میکند.
LPCها غذای مورد علاقه سلولهای سرطانی هستند.
پتی گفت: «LPCها منحصربهفرد هستند. آنها ممکن است مؤثرترین و کارآمدترین راه برای حمایت از رشد تومور باشند.»
تأثیر رژیم غذایی غنی از فروکتوز بر رشد تومور
در بخشی از پژوهش، تیم پتی به حیوانات دارای تومور رژیمی حاوی فروکتوز بالا دادند.
پتی توضیح داد: «ما از مشاهده تأثیر قابلتوجه آن شگفتزده شدیم. در برخی موارد، سرعت رشد تومورها دو برابر یا بیشتر افزایش یافت. مصرف زیاد فروکتوز بهوضوح برای پیشرفت این تومورها بسیار بد بود.»
این پژوهش که توسط مؤسسه ملی سلامت تأمین مالی شده است، در ۴ دسامبر در مجله Nature منتشر شد.
ارتباط فروکتوز با افزایش سرطانها
در گذشته، آمریکاییها مقدار کمی فروکتوز مصرف میکردند. اما دههها پیش، صنعت غذایی شروع به افزودن شربت ذرت با فروکتوز بالا به بسیاری از محصولات کرد که با افزایش مداوم برخی از سرطانها در افراد زیر ۵۰ سال همراه بوده است.
آیا افزایش استفاده از شربت ذرت با فروکتوز بالا عامل افزایش نرخ سرطان است؟
این پژوهش به این سؤال پاسخ نداد، اما تحقیقات آینده ممکن است پاسخ دهد.
پتی گفت: «درک بهتر اینکه چگونه فروکتوز رژیمی بر بروز سرطان تأثیر میگذارد، هیجانانگیز خواهد بود. اما یکی از پیامهای این پژوهش این است که اگر به بدشانسی دچار سرطان شدهاید، احتمالاً باید در مورد اجتناب از فروکتوز فکر کنید.»
بااینحال، او افزود: «ازآنجاکه فروکتوز در بسیاری از غذاها وجود دارد، متأسفانه اجتناب از آن ساده نیست.»
پتی گفت: «ایده اینکه میتوانید با رژیم غذایی به مقابله با سرطان بپردازید، جالب است.»
او افزود: «بدن انسان پیچیده است. چیزی که وارد بدن میکنید میتواند توسط بافتهای سالم مصرف شده و سپس به چیزی تبدیل شود که تومورها از آن استفاده کنند.»/ انتخاب