به گزارش سرویس اقتصادی صد آنلاین، در یکم آذرماه، روابط عمومی کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمین اجتماعی اعلام کرد که خبری از بیمه تکمیلی نیست و این موضوع نگرانی بسیاری از بازنشستگان را تشدید کرد. با این حال، پس از چند روز، علیرضا نمازی، مدیرعامل آتیهسازان حافظ از انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی برای بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی خبر داد.
اکنون لیلی نیاکان، سرپرست پژوهشکده بیمه، از طرح جدید دولت برای بیمه تکمیلی بازنشستگان خبر داده و در نشست خبری خود با خبرنگاران، اظهار داشت: «لایحه دولت همین است که بخشی از ذخیره بازخرید کارمندان دولت با سازوکاری خاص در کنار بیمه پایه بهعنوان بیمه تکمیلی بازنشستگی در پایان دوره خدمت پرداخت شود. این بیمه جدا از بیمه تکمیلی درمانی است که در حال حاضر بازنشستگان دارند.»
دغدغهها و مشکلات بیمه تکمیلی
با این حال، نگرانیها تنها محدود به تمدید بیمه تکمیلی نیست. بازنشستگان از عدم شفافیت در خدمات تحت پوشش و افزایش ناگهانی حق بیمهها گلایه دارند. بسیاری از بازنشستگان حتی از توان مالی لازم برای پرداخت هزینههای بیمه تکمیلی برخوردار نیستند، در حالی که این خدمات برای پوشش هزینههای سنگین درمانی ضروری است.
علی دهقان کیا، رئیس کانون کارگران بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران، در انتقاد از وضعیت فعلی بیمه تکمیلی گفته بود: «اگرچه درمان پایه باید به کارگران و بازنشستگان تأمین اجتماعی ارائه شود، اما به دلیل کاهش کمیت و کیفیت خدمات درمانی از سوی سازمان تأمین اجتماعی، بیمه تکمیلی به بازنشستگان تحمیل شده است.»
آمار و وضعیت بیمه تأمین اجتماعی
بر اساس آمار سازمان تأمین اجتماعی، این سازمان بیش از چهار میلیون پرونده فعال برای مستمریبگیران دارد که نزدیک به سه میلیون پرونده آن مربوط به بازنشستگان است. همچنین حدود 200 هزار پرونده به از کار افتادگی اختصاص دارد و بیش از یک میلیون پرونده نیز مربوط به بازماندگان است.
لایحه جدید بیمه تکمیلی بازنشستگان و بهبود خدمات درمانی برای آنها میتواند گامی مثبت در جهت رفع مشکلات و دغدغههای این قشر از جامعه باشد.