۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱
ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه باعث خشم بیشتر اروپایی‌ها شد
بازدید:۹۵۶
صد آنلاین | طهمورث غلامی با بیان اینکه برداشت اروپایی‌ها این است که ایران در جنگ اوکراین امنیت آنها را به خطر انداخته اظهار کرد: موضع‌گیری اتحادیه اروپا به نوعی انتقام جویی از ایران برای جنگ اوکراین است و اخیرا هم خبر ادعایی ارسال موشک‌های بالستیک به روسیه باعث خشم بیشتر اروپایی‌ها گردید.
کد خبر : ۱۲۰۹۸۷

به گزارش صد آنلاین، به نظر می‌رسد شکست‌های میدانی رژیم صهیونیستی از محور مقاومت در رویارویی یک سال اخیر که آغاز آن به عملیات طوفان الاقصی باز می‌گردد، موجب تلاش کشورهای غربی و متحدان منطقه‌ای آنها برای تضعیف جایگاه ایران با هدف توقف حمایت ایران از محور مقاومت شده است. همراهی اتحادیه اروپا در بیانیه شورای همکاری خلیج فارس در ارتباط با جزایر سه گانه را باید یکی از مصادیق همین روند دانست. علاوه بر این، مواضع مقامات اروپایی و آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در هفته‌های اخیر حاکی از علنی شدن تقابل آنهاست. در همین رابطه گفتکویی با دکتر «طهمورث غلامی» –کارشناس مسائل بین الملل- انجام شد.

 

 

 

 

 

این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به سوالی در مورد مواضع مداخله جویانه اتحادیه اروپا در خصوص جزایر سه گانه و ارتباط آن با تحولات اخیر خاورمیانه گفت: موضعی که اتحادیه اروپا در مورد جزایر سه گانه گرفته به برداشتی برمی‌گردد که آنها از سیاست‌های ایران و امارات متحده عربی و حتی عربستان در مورد جنگ اوکراین دارند. از نظر وی، اقدام اروپا نشان می‌دهد که ادعاهای مربوط به حمایت جمهوری اسلامی از روسیه در جنگ اوکراین را پذیرفته و آن را تضعیف کننده امنیت خود می‌داند.

غلامی با بیان اینکه اروپا هر کشوری که به روسیه در این جنگ کمک کند را به عنوان کشوری در نظر می‌گیرد که علیه امنیتش فعالیت می‌کند، اظهار کرد: اخیرا هم اخباری منتشر شد که ایران موشک‌های بالستیک به روسیه ارسال کرده که این موضوع باعث خشم بیشتر اروپایی‌ها گردید. در طرف دیگر آنها امارات متحده عربی و عربستان را می‌بینند که موضع متفاوتی در این جنگ دارند.

وی افزود: امارات اخیرا میزبان گفتگوهایی شده که بر اساس آن روس‌ها و اوکراینی‌ها بخشی از زندانیان یکدیگر را آزاد کردند. از طرفی عربستان تلاش‌هایی را انجام داده که می‌تواند میزبان گفتگوهای صلح بین اوکراین و روسیه باشد و این می‌تواند به تأمین امنیت در اروپا کمک کند. به اعتقاد غلامی، به طور کلی برداشت و درک اتحادیه اروپا این است که جمهوری اسلامی ایران علیه امنیت اروپا اقدام می‌کند و در مقابل امارات و حتی عربستان سعودی برعکس در راستای ایجاد امنیت و ثبات در اروپا کار می‌کنند و بدین خاطر طبیعی است که در چنین بیانیه‌هایی در چنین وضعیتی، اروپا طرف امارات و عربستان را بگیرد.

این کارشناس مسائل بین الملل در مورد تشدید تحرکات جهانی و منطقه‌ای برای افزایش فشار بر ایران همزمان با افزایش تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی تصریح کرد: همنوایی اروپا و آمریکا که می‌شود گفت همراهی اعلام نشده کشورهای منطقه با آنهاست بزرگترین تهدیدی است که از ابتدای تأسیس جمهوری اسلامی تاکنون علیه آنها شکل گرفته است. آنچه که ما می‌بینیم این است که ایالات متحده در سیاست‌های اعلامی منتقد سیاست‌های اسرائیل است ولی در عمل هر اقدامی و کاری که لازم باشد برای تقویت توان دفاعی و نظامی اسرائیل انجام می‌دهد و به نوعی اسرائیل را ترغیب و تشویق می‌کند که در منطقه علیه آنچه که به آن نفوذ جمهوری اسلامی ایران گفته می‌شود، اقدام بکند.

 

 

 

 

وی با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی هم اقدام مشابهی انجام می‌دهند، خاطر نشان کرد: کشورهای اروپایی و آمریکا در یک هم نوایی کامل تحریم‌های نفتی علیه ایران را تشدید کردند و همچنین کشورهای اروپایی ورود هواپیماهای ایرانی به اروپا را ممنوع کردند و از بیانیه کشورهای عربی در مورد جزایر سه گانه حمایت کردند. از نظر این کارشناس، تحولاتی از این دست نشان می‌دهد که مواجهه ایران و غرب به نقاط خیلی حساس‌تری نزدیک می‌شود. اسرائیل نیز در سوق دادن دو طرف به سمت این نقطه بسیار اثرگذار و مؤثر بوده و به همین دلیل باید تحولات چند هفته آینده را با دقت و حساسیت بالایی دنبال کرد.

غلامی معتقد است: اگر هرگونه تقابل نظامی بین ایران و اسرائیل به شکل تمام عیار اتفاق بیافتد، جمهوری اسلامی ایران باید بداند نه صرفا با اسرائیل بلکه با آمریکا و تمام کشورهای اتحادیه اروپا وارد یک درگیری نظامی خواهد شد. از نظر وی، در واقع به نظر می‌رسد آنچه که آنها در اوکراین علیه روسیه انجام دادند، عینا در حال تکرار آن علیه ایران هستند با این تفاوت که در اروپا از اوکراین علیه روسیه حمایت کردند و هم اکنون در حال حمایت از اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران هستند و همین منطقه را به سمت شرایط شکننده‌تری هدایت می‌کند.

این کارشناس مسائل بین الملل در مورد مواضع اخیر کاملا هریس -نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا- که ایران را مهمترین تهدید خارجی برای آمریکا نامیده بود، گفت: در اسناد امنیت ملی ایالات متحده از زمان دونالد ترامپ تاکنون جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان یکی از منابع اصلی تهدید علیه آمریکا معرفی شده‌است؛ هر چند اولویت و جایگاه آن فرق کرده ولی همواره در کنار کشورهایی مانند کره شمالی، روسیه و چین، جمهوری اسلامی ایران هم به‌عنوان یک تهدید برای آمریکا مطرح شده است.

از نظر غلامی، اظهارات اخیر هریس بیشتر متاثر از شرایط و وضعیتی است که در خاورمیانه داریم و آن هم به جنگ اسرائیل با غزه و لبنان و نقش جمهوری اسلامی بر می‌گردد. وی افزود: در شرایطی که اسرائیل در جبهه‌های مختلفی در جنگ است و ایران هم حامی اصلی مقاومت محسوب می‌شود، هرگونه صحبت علیه جمهوری اسلامی ایران در آمریکا آن هم در شرایط انتخابات خریدار دارد و به نظر می‌رسد متأثر از شرایط انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا است که دو هفته دیگر یعنی ۱۶ روز بعد انجام می‌گردد.

باشگاه خبرنگاران جوان

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها