به گزارش صد آنلاین،با ورود به دوره سالمندی، بسیاری از افراد دچار مشکلات جدی جسمانی و روانی میشوند که میتواند کیفیت زندگیشان را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. اما آیا میدانستید که این مشکلات میتوانند از سالها قبل قابل پیشگیری باشند؟
دکتر عطیه مهدیزاده، متخصص تغذیه، با تأکید بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه، به ما یادآوری میکند که توجه به تغذیه و ورزش در سنین جوانی میتواند مانع از بروز اختلالات جدی در سالهای آینده شود. او همچنین به علائم خطر دوران سالمندی اشاره میکند که در صورت نادیده گرفته شدن میتوانند عواقب وخیمی داشته باشند. اگر میخواهید در دوران سالمندیتان سالم و فعال بمانید، این هشدارها و توصیهها را جدی بگیرید.
دکتر عطیه مهدیزاده انجام برخی اقدامات را پیش از رسیدن به دوره سالمندی مورد تاکید قرار داد و گفت: همه ما پیش از رسیدن به دوره سالمندی باید بدنمان را توانمند کنیم و تغذیه مناسبی را در برنامه غذایی خود داشته باشیم، زیرا چنانچه با اختلالات وزن ( کم وزنی یا اضافه وزن ) وارد این دوره شویم، قطعاً مشکلات زیادی برای حفظ سلامتی خواهیم داشت.
همچنین اگر ورزش را قبل از دوره سالمندی بخشی از زندگی مان قرار نداده باشیم، با رسیدن به این دوره، به راحتی نمیتوانیم فعالیت بدنی داشته باشیم، زیرا محدودیتهای حرکتی و مشکلات مفصلی و استخوانی برای ما ایجاد میشود که تحرکمان را با مشکل مواجهه خواهد ساخت. لذا افرادی که هنوز سالمند نیستند، از هم اکنون به تغذیه و فعالیت بدنی خود توجه داشته و آن را اصلاح کنند تا در آینده، دوره سالمندی سالمی داشته باشند.
این متخصص تغذیه در رابطه با شرایط دوران سالمندی نیز گفت: افرادی که وارد دوره سالمندی شدهاند، بسیار مهم است که خودشان و اطرافیان، نسبت به یک سری علائم خطر مثل؛ اختلالات بلع و تغییرات وزنی و یا علائم روانشناختی که منجر به اختلالات تغذیهای و اختلالات خواب میشود، آگاهی داشته باشند.
دکتر مهدی زاده در ارتباط با نقش تغذیه در کیفیت زندگی سالمندان نیز گفت: از نظر تغذیهای توجه به کفایت تغذیه، برای سالمندان بسیار مهم است؛ به ویژه از نظر دریافت پروتئینها و فیبرها . چون اکثر سالمندان مشکلات دندانی دارند و به همین دلیل مصرف میوه و سبزیجات را کاهش میدهند که در نتیجه آن مصرف فیبر و گوش در آنها کم میشود و همچنین مصرف لبنیات را به دلیل مشکلات گوارش کاهش میدهند.
در اینجا اطرافیان فرد سالمند باید توجه داشته باشند که دریافت پروتئین در بدن او به میزان کافی انجام شود، زیرا در صورت عدم دریافت کافی پروتئین به تدریج فرد عضلات خود را از دست میدهد و دچار مشکلاتی در حرکات بدن خواهد شد.