به گزارش صد آنلاین، روزنامه هافینگتون پست به نقل از کارشناسان تغذیه و روانشناسی برخی غذاها و خوراکیها را لیست کرده که موجب افسردگی و علائم روانشناختی میشوند.
ما به ندرت به غذا در رابطه با سلامت روان خود فکر میکنیم، اما آیا میدانستید که غذاها و نوشیدنیهای مختلف میتوانند باعث تشدید اضطراب و حتی حملات افسردگی شوند؟ در واقع، غذاها و نوشیدنیهایی وجود دارد که درمانگران و روانپزشکان، که دوران حرفهای خود را صرف مشاوره در مورد سلامت روانی افراد کردهاند، معمولاً به خاطر سلامت روان خود از مصرف آنها اجتناب میکنند یا در حد اعتدال مصرف میکنند.
برای برخی افراد، کافئین بیش از حد میتواند تاثیر منفی بر اضطراب داشته باشد. دکتر بریتنی جونز روانشناس بالینی میگوید: اگر فردی مستعد احساس اضطراب یا استرسهای متعدد است، بدانید که مصرف بیش از حد کافئین باعث افزایش پاسخ کورتیزول و استرس مداوم و مشکلات خواب شود.
دکتر ژاک ژوسپیتر جونیور، روانپزشک دارای گواهی هیئت مدیره و یکی از بنیانگذاران SohoMD میگوید: «همه عاشق یک نوشابه رژیمی سرد در یک روز گرم تابستان هستند، اما نگرانیهای سلامتی بیشتر از مزایای آن است.» در حالی که میدانیم نوشابههای حاوی قند بالا برای سلامتی ما مفید نیستند، نوشابههای رژیمی بدتر هستند. بسیاری از اینها حاوی فنیل آلانین هستند، که یک ماده شیمیایی اضافه شده است که با متوقف کردن تولید مناسب سروتونین و دوپامین، دو مولکول مورد نیاز ما برای خلق و خوی خوب، عصب شیمی مغز را مختل میکند.
دانیل توچی، مشاور حرفهای دارای مجوز و بنیانگذار موسسه Therapy Solutions میگوید بر خلاف تصور اینکه مصرف الکل معمولاً برای شادی مصرف میشود، ولی الکل افسردهکننده است و با آزاد کردن هورمون استرس و کورتیزول در بدن میتواند منجر به حالت خلقی منفی یا اضطراب وحشتناک شود.
غذاهای فوق فرآوری شده میتوانند باکتریهای روده را تغییر دهند. این باکتری با سیستم ایمنی بدن ما تعامل دارد که در نهایت منجر به التهاب مزمن و نفخ شود. در نهایت ایجاد افسردگی یکی از کمترین علائم این تغییرات جسمی است.
مطالعات بسیاری نشان داده است که افرادی که میان وعده میوه میخورند در واقع کمتر احتمال دارد علائم افسردگی را گزارش کنند؛ بنابراین در حالی که آب نبات و سایر منابع کربوهیدرات تصفیه شده ممکن است برای سلامت روان مضر باشند، همه منابع قند مضر نیستند.