آخرین اخبار
۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۸
آموزش خواندن نماز نشسته روی زمین و روی صندلی
بازدید:۲۶۱۴
صد آنلاین | بسیاری از افرادی که بر اثر بیماری یا کهولت سن نمی‌توانند ایستاده نماز بخوانند، میتوانند نمازشان را نشسته به جای آورند. با آموزش خواندن نماز نشسته روی زمین و روی صندلی و شرایط خواندن نماز نشسته آشنا شوید.
کد خبر : ۱۱۶۵۷۹

به گزارش صد آنلاین، جایگاه نماز در دین اسلام به گفته پیامبر (ص)، همانند جایگاه سر در بدن است و خواندن نماز یکی از واجبات الهی برای هر مسلمانی است. از آنجایی که جای آوردن نماز در هیچ حالی از انسان ساقط نمی‌شود، بنابراین افراد دارای کهولت سن، بیماران و افراد دچار معلولیت نیز باید بسته به شرایط خود این واجب الهی را به جای آورند. یکی از روش‌های خواندن نماز برای بیماران، خواندن نماز نشسته است. در این مقاله جزئیات آموزش خواندن نماز نشسته بر روی زمین و صندلی و شرایطی که فرد میتواند نمازش را نشسته بخواند، توضیح می‌دهیم.

 

 


شرایط خواندن نماز نشسته

بر اساس حالات مختلف و سلامتی یا بیماری یک فرد، نماز نیز به یکی از سه صورت به ترتیب الویت خوانده می‌شود که به شرح زیر است:

۱- نماز ایستاده
٢- نماز نشسته
٣- نماز خوابیده

به طور کلی واجب است نمازگزار نمازش را ایستاده، بدون حرکت و به سمت قبله بخواند، ولی چنانچه از ایستادن عاجز است، باید نماز را نشسته بخواند و اگر از نشستن عاجز است، باید نمازش را در حال خوابیده بخواند؛ بنابراین تا زمانی که فرد می‌تواند ایستاده نماز بخواند، نباید بنشیند و باید به هر طور که می‌تواند ایستاده نماز بخواند به جز در مورد نماز‌های مستحبی مانند نماز غفیله که در حین خستگی یا بیماری برای محروم نشدن از اثرات معنوی آنها، می‌توان به طور نشسته به جا آورد.

 

 

 


آموزش خواندن نماز نشسته روی صندلی

برای خواندن نماز نشسته روی صندلی، می‌توانید وسیله‌ای بلند مثل میز و امثال آن را مقابل خود بگذارید و مهر نماز را روی آن قرار دهید و روی آن سجده کنید.
در وقت سجده کردن باید کف دو دست را روی همان میز بلندی که سجده می‌کنید، بگذارید و سر دو انگشت بزرگ پارا در صورت امکان باید روی زمین قرار بدهید.

واجب است سر انگشت بزرگ پا‌ها و کف دو دست و پیشانی روی زمین باشد. در این شرایط که گذاشتن سر زانو‌ها روی زمین ممکن نیست، گذاشتن آن روی مانع و امثال آن واجب نیست و اگر بتوانید به صورت متعارف سجده کنید و گذاشتن سر زانو‌ها به زمین ممکن باشد در این صورت باید سر زانو‌ها نیز روی زمین باشد.

همچنین چنانچه نمی‌توانید به صورت کامل برای سجده خم شوید به مقداری که در توان شخص است، خم شود و مهر را روی چیزی بلند بگذارد و روی آن سجده کند. توجه: برداشتن و گذاشتن مهر روی پیشانی صحیح نیست. آیا میدانید نماز خواندن روی صندلی در چه صورتی جایز است؟

 

 

آموزش خواندن نماز نشسته روی زمین

برای خواندن نماز نشسته روی زمین نیت و تکبیره الاحرام در همان حال نشسته گفته می‌شود و پس از خواندن حمد و سوره، در هنگام رکوع، باید سر را تا رو به روی زانو‌ها خم کنید و ذکر رکوع را به جا آورید.

پس از آن دوباره به حالت نشسته قرار می‌گیرید و سپس به سجده می‌روید. رکعت دوم نیز به همین صورت انجام می‌شود و در همان حالت نشسته سایر اجزای نماز مانند قنوت، تشهد و سلام خوانده می‌شود.

 

 

سخن پایانی

طبق حکم مراجع کسى که نمى‌تواند ایستاده نماز بخواند باید بنشیند، ولى اگر بتواند بایستد و به عصا یا دیوار و مانند آن تکیه کند، یا پاهایش را از هم دور بگذارد بهتر است ایستاده نماز بخواند، مگر این‏که فوق العاده براى او زحمت داشته باشد. همچنین چنانچه فرد می‏تواند قسمتى ‏از نمازش را ایستاده بخواند، واجب است‏ آن مقدار را بایستد و بقیه را بنشیند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها