آخرین اخبار
۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
بازدید:۳۹۱
صد آنلاین | یک کارشناس تغذیه گفت: اگرچه نمی‌توان برای همه سالمندان نسخه تغذیه‌ای یکسانی پیچید، اما بهتر است سالمندان مصرف کربوهیدرات و چربی را محدود کرده و میوه و سبزیجات را جایگزین آن کنند.
کد خبر : ۱۱۶۱۸۷

سالمندان چه بخورند و چه نخورند؟

به گزارش صد آنلاین، فرشاد رشیدی به مناسبت هفته سالمند( ۷ تا ۱۳ مهر) در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه سالمندان متناسب با شرایط جسمی از جمله قد و وزن و حتی بیماری‌هایی از جمله دیابت، نقرس، مشکلات گوارشی، چربی خون بالا و... باید رژیم غذایی خاص خود را داشته باشند، گفت: نمی‌توان یک نسخه تغذیه‌ای یکسان را برای همه سالمندان در نظر گرفت، اما می‌توان توصیه‌های کلی برای بهبود تغذیه این گروه مطرح کرد.


وی کاهش نیاز به انرژی را از موارد مهمی دانست که در تغذیه سالمندان باید به آن توجه شود و افزود: برخی مواد غذایی که عمدتا در تامین انرژی نقش دارند را می‌توان برای سالمندان محدود و حتی حذف کرد.

این کارشناس تغذیه قندهای ساده از جمله شکر، قند و مربا را از مهمترین این مواد غذایی دانست که باید محدود و حتی حذف شود و یادآور شد: مصرف انواع کربوهیدرات‌ها از جمله برنج، نان، ماکارونی، سیب زمینی و حتی برخی غلات نیز باید برای سالمندان محدود شود.

رشیدی خاطرنشان کرد: مصرف انواع چربی‌ها حتی چربی‌های مفید که در سایر دوران سنی برای پیگشیری از آلزایمر و مشکلات عصبی توصیه می‌شود را نیز باید در دوران سالمندی محدود کرد. مصرف روغن سرخ کردنی، چربی گوشت، روغن همراه با برنج و سالاد نیز باید کاهش یابد.

وی درباره مهمترین گروه‌های غذایی که برای سالمندان ضروری است نیز اظهار کرد: شیر و انواع فرآورده‌های لبنی از نوع کم چرب حتما باید به میزان کافی در برنامه غذایی سالمندان قرار گیرد، مگر در مواردی خاص که دستگاه گوارش سالمندان عدم تحمل محصولات لبنی را داشته باشد.

به گفته این کارشناس تغذیه، به طور کلی مصرف دو لیوان(هر لیوان ۲۰۰ سی سی) شیر، دو قطعه ۳۰ گرمی پنیر و یا ۶۰ گرم کشک در روز برای سالمندان توصیه می‌شود.

رشیدی مصرف میوه و سبزیجات را نیز برای سالمندان ضروری دانست و تاکید کرد: برای سالمندان سه و یا حتی بر اساس برخی منابع چهار واحد میوه در طول روز لازم است. اما سبزیجات که فیبر بیشتری داشته و ممکن است دستگاه گوارش سالمند را اذیت کند، باید به میزان دو تا سه واحد در روز مصرف کرد.

وی اضافه کرد: اگر سالمندی نمی‌تواند به هر دلیل سبزی مصرف کند می‌تواند از برخی صیفی جات مثل گوجه فرنگی، خیار، بادمجان و... استفاده کند.

این کارشناس تغذیه یادآور شد: سالمندانی که شرایط و یا بیماری خاص دارند نیز باید متناسب با وضعیت جسمی‌شان برنامه غذایی خاص خود را دریافت کنند.

آفتاب‌‌نیوز
 
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها