به گزارش صد آنلاین، داروهای استروئیدی عامل پوکی استخوان
چطور استروئیدها به استخوان آسیب میزنند: داروهای استروئید خوراکی معمولا برای دردهای ستون فقرات از جمله کمردرد، گردن درد و آرتریت التهابی نخاعی تجویز میشوند. این داروها حاوی مواد ضد التهابی قوی هستند که میتوانند به کاهش درد کمک کنند، اما از سوی دیگر میتوانند در طولانی مدت باعث پوکی استخوان شوند. استروئیدهای خوراکی از این نظر برای استخوانهای شما آسیبزا هستند که باعث کاهش سرعت استخوانسازی سلولهای استخوانی میشوند.
مثالهایی از داروهای استروئیدی خوراکی:
متیل پردنیزولون
پردنیزولون
دگزامتازون
نکته کلیدی برای سلامت استخوان: دوزهای روزانه بیش از ۵ میلی گرم بیشترین خطر را برای استخوانهای شما دارند. در صورتی که در خطر ابتلا به پوکی استخوان هستید از پزشک خود در مورد دورههای کوتاه مدت استفاده از این دارو یا دوزهای کمتر سوال کنید.
داروهای عامل پوکی استخوان
پوکی استخوان با مصرف داروهای ضد افسردگی گیرنده سروتونین
چطور SSRIها به استخوان آسیب میزنند: داروهای ضد افسردگی گیرنده سروتونینی به بسیاری افراد کمک میکند تا درد کمتری در قسمت پایینی کمر داشته باشند و البته مهمترین اثر این داروها کاهش مشکلات ذهنی و عاطفی است. با این حال داروهای ضد افسردگی هم ممکن است خطر پوکی استخوان را بالا ببرند. داروهای ضد افسردگی موجب از دست رفتن استخوان در زنان مسن و کاهش تراکم استخوان در کودکان و مردان میشود.
مثالهایی از داروهای ضد افسردگی:
فلوکستین
پاروکستین
سرترالین
نکته کلیدی برای سلامت استخوان: در صورتی که میتوانید از پزشک بخواهید نوع دیگری از داروهای ضد افسردگی مانند مهارکننده بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین را در اختیارتان قرار دهد که ریسک پوکی استخوان را کاهش میدهد.
داروهای ضد انعقادی چطور پوکی استخوان میآورند؟
چگونه داروهای ضد انعقادی به استخوانها آسیب میزنند: ضد تشنجها معمولا برای کنترل تشنج استفاده میشوند، اما همچنین میتوانند به افراد مبتلا به درد عصبی مرتبط با ستون فقرات کمک کنند. با این حال برخی از انواع ضدانعقادی میتوانند متابولیسم ویتامین D کبد شما را افزایش دهند که موجب کاهش میزان ویتامین D خون میشوند. این ویتامین در توانایی بدن به منظور جذب کلسیم ضروری است و پایین آمدن سطح ویتامین D میتواند باعث پوکی استخوان شود.
مثالهایی از داروهای ضد انعقادی:
فنیتوین
فنوباربیتال
اسید والپروک
نکته کلید برای سلامت استخوان: با پزشک خود در مورد مصرف مکمل ویتامین دی به منظور افزایش این ویتامین در بدنتان مشورت کنید.
داروهای موثر بر پوکی استخوان
برخی داروهای دیابت باعث پوکی استخوان میشوند
چطور داروهای دیابت به استخوان آسیب میزنند: دو نوع داروی دیابت به نام تیازولیدیدینها و مهارکنندههای سدیم-گلوکز ممکن است خطر پوکی استخوان را افزایش دهند. تیازولیدیدینها سلولهای چربی را در مغز استخوان و سلولهای استخوانی کاهش میدهد و مهارکنندههای سدیم-گلوکز نیز از تراکم استخوان میکاهند.
مثالهای از داروهای دیابت:
پیوگلیتازون
روزیگلیتازون
کاناگلیفلوزین
داپاگلیفلوزین
امپاگلیفلوزین
نکته کلیدی برای سلامت استخوان: اگر در خطر ابتلا به پوکی استخوان هستید بهتر است از پزشک بخواهید این داروها را با داروهای کم خطرتر جایگزین کند.
داروهای هورمونی پوکی استخوان میآورد؟
چطور برخی داروهای هورمونی به استخوان آسیب میزنند: داروهای که باعث کاهش سطح استروژنها یا آندروژنها در بدن میشوند باعث افزایش فعالیت سلولهای جذب استخوان میشوند که باعث از دست رفتن استخوان هستند.
مثالهایی از داروهای هورمونی:
آناستازول
اگزمتن
لوپرون
زولادکس
نکته کلیدی سلامت استخوان: اگر در معرض پوکی استخوان هستید برای محافظت هرچه بیشتر از استخوان در مورد طول مدت مصرف این داروها با پزشک مشورت کنید.
قرص هورمونی موثر بر پوکی استخوان
داروهای آنتی اسیدی چطور عامل پوکی استخوان هستند
چطور این داروها به استخوان آسیب میزنند: آنتی اسیدهای حاوی آلومینیوم به خنثی شدن اسید معده کمک میکنند. در حالی که این دارو میتواند درد معده را کاهش دهد مصرف طولانی مدت آن ممکن است توانایی بدن در جذب کلسیم را کاهش داده و خطر شکستگی و پوکی استخوان را افزایش دهد.
مثالهایی از داروهای آنتی اسید:
هیدروکسید آلومینیوم
هیدروکسید منیزیوم
امپرازول
نکته کلیدی برای سلامت استخوان: استفاده از یک داروی دیگر ممکن است نتایج مشابهی داشته باشد و در عین حال از پوکی استخوان پیشگیری کند. بهتر است برای کاهش اسید از رژیم غذایی مناسب استفاده کنید.
برخی داروهای رقیق کننده خون
چطور داروهای رقیق کننده خون به استخوان آسیب میزنند: این داروها به کاهش خطر سکته مغزی کمک میکنند و میتوانند بر توانایی بدن شما برای جذب کلسیم نفوذ کنند. این داروها همچنین میتوانند فعالیت سلولهای ساخت استخوان را کاهش دهد که در ادامه ممکن است پوکی استخوان را در پی داشته باشد.
مثالهایی از داروهای رقیق کننده خون:
انوکساپارین سدیم
وارفارین
نکته کلید برای سلامت استخوان: با پزشک خود در مورد امکان تجویز داروهای ضد انعقاد جدیدتر مشورت کنید.
سلامت