آخرین اخبار
۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰
دیابتی ها لب به این میوه ها نزنند
بازدید:۱۲۸
صد آنلاین | دیابت شیرین به بیماری گفت می‌شود که با داشتن آن بدن نمی‌تواند به درستی از انرژی مواد غذایی استفاده کند اما در دیابت چه میوه هایی نمی توان خورد برای دانستن این مطلب باصد آنلاین همراه باشید.
کد خبر : ۱۱۰۰۰۵

به گزارش صد آنلاین، دیابت شیرین به بیماری گفت می‌شود که با داشتن آن بدن نمی‌تواند به درستی از انرژی مواد غذایی استفاده کند . این دیابت زمانی اتفاق می‌افتد که لوزالمعده توانایی تولید انسولین به مقدار لازم برای تامین سوخت بدن را نداشته باشد یا اینکه اصلا انسولینی ترشح نکند گاهی نیز پیش می‌آید که بدن انسولین می‌سازد ولی کیفیت انسولین ایجاد شده برای انجام وظیفه کافی نیست که به این حالت مقاومت به انسولین اطلاق میشود. همانطور که گفتیم بدن برای ایجاد انرژی سلول های خود نیازمند قندی به اسم گلوکز است که وظیفه انسولین رساندن آن به سلول‌هاست.


پس از میل کردن خوراکی‌ها و تجزیه آن‌ها در بدن به عنوان گلوکز، رگ‌های وریدی و مویرگ‌ها ، قند را از معده یا کبد که محل ایجاد و تولید آن هستند به عضلات یا چربی‌ها می‌رساند. قند به تنهایی و اتوماتیک‌وار نمی‌تواند وارد سلول شود بنابراین لوزالمعده انسولین را در خون آزاد می‌کند، تا سلول‌ها از قند استفاده کنند.


 

انواع دیابت

بیماری به دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ تقسیم می شود از جمله موارد دیگر این بیماری میتوان به دیابت بارداری اشاره کرد که در مقاله قبلی به طور مفصل به آن پرداخته‌ایم. بنابراین در این مورد روی دیابت نوع ۱ و ۲ زوم می‌کنیم.

دیابت نوع ۲

تقریبا این نوع دیابت یک بیماری اکتسابی است و وقتی ایجاد می شود که فرد با پرخوری و مصرف خوراکی و نوشیدنی‌های شیرین سلامت خود را به خطر بیندازد از دیگر عوامل ایجاد ابتلا می‌توان به استرس و اضطراب مستمر داشتن فرد نام برد. علت دیگری که باعث به وجود آمدن نوع دوم این بیماری می‌شود عوامل ژنتیکی ارثی است که باعث ایجاد برخی اختلالات در بدن برای مصرف گلوکز مصرفی است.

با پزشک مشورت کنید

رقیه ایمان پرست

دکتر رقیه ایمان پرست

مامایی بیماری های زنان زایمان و جنسی

بنابراین این می‌تواند هشداری برای بیماران دیابت نوع دوم باشد که قبل از ابتلا به فکر پیشگیری‌های لازم برای ابتلا به مرض قند مخصوصا نوع دوم باشند. اکثر بیماران مرض قندی در ایران از این نوع هستند زیرا دیابت‌های بارداری و نوع اول در شمار کمتری قرار می‌گیرند.


کاهش قند خون با طب سنتی

به خاطر وجود برخی عارضه‌ها مانند نفروپاتی و رینوپاتی و حتی بسته شدن شریان‌های خونی، ابتلا به این بیماری  می‌تواند برای شخص خطر آفرین باشد . این بیماری در مراحل پیشرفت غیرقابل کنترل می‌شود و میتوان با رعایت برخی نکات تغییرات در سبک زندگی آن را کنترل کرد.

وقتی انسولین خون بدن پایین بیاید نمیتواند قند خون را که سوخت مصرفی بدن است به بدن منتقل کند بنابراین بیمار عموما دچار ضعف و بیحالی است دو علت به وجود آمدن دیابت نوع دوم را میتوان اینگونه بیان کرد دلیل اول ایدیوپاتیک نامیده می‌شود  که به اسم دیابت ناشناخته نیز معروف است زیرا هنوز دلیل ثابت و قانع کننده‌ای برای ایجاد و ابتلا به آن ثابت نشده و اگر بیماری از انواع دیگر نباشد به این نوع دیابت ربط می‌دهیم و دلیل دیگر بیماری که سلول‌های پانکراس را به دلیل عفونت ایجادی به پانکراس آسیب می‌رسانند و آن را از بین میبرد.

میزان مصرف میوه در افراد دیابتی

بسیاری از افراد دیابتی تمایل دارند که مصرف میوه خود را قطع یا محدود کنند، زیرا احساس می‌کنند که به وسیله میوه قند خونشان افزایش می‌یابد. ما تحقیقات، بررسی‌ها و تحلیل‌های بیشتری را در مورد دیابت نوع ۱ انجام دادیم. با گذشت زمان، ما یک استراتژی ساده را کشف کرده ایم که برای ما موثر است و به افراد دیابتی اجازه می‌دهد که میوه‌ها را هر مقدار که می‌خواهند بخورند البته در راهی ایمن و سالم.

تا جایی که می‌توانند به میوه به عنوان قند برچسب می‌زنند، اما مهم است که چیز‌هایی را بدانیم. خوردن میوه دلیلی برای مشکلات قند خون در افراد نیست –، اما میوه بر قند خون تاثیر می‌گذارد.

افراد دیابتی

میوه‌ها حاوی شکر طبیعی و ساده و فروکتوز هستند. با این حال، بر خلاف بسیاری از غذا‌های فرآوری شده و تصفیه شده با قند ساده، میوه حاوی تراکم فوق العاده بالایی از مواد مغذی، از جمله:

 ویتامین‌ها

 مواد معدنی

 فیبر

 اب

 آنتی اکسیدان‌ها

 فیتوکمیکال‌ها

مواد مغذی بخشی از ترکیبات قدرتمند موجود در غذا‌های کامل است. هنگامی که میزان مصرف میوه خود را به حداقل می‌رسانید، فرصت را برای همه بافت‌های بدن تان برای جذب مواد مغذی ضد التهابی ارزشمند که برای عملکرد و طول عمر بافت مطلوب و ضروری است، محدود می‌کنید.

 در حالی که میوه‌ها حاوی قند طبیعی هستند، آن‌ها همچنین خطر ابتلا به مرگ زودرس را کاهش می‌دهند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نیز کاهش می‌دهند.

چند سال پیش، ما تصمیم گرفتیم بفهمیم که آیا راهی برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند وجود دارد که بتوانند از مزایای میوه استفاده کنند؟ پاسخ ما قطعا بله است. کلید این امر این است که بدانید که چقدر غذا بخورید و چگونه میوه‌ها را با چربی‌ها و پروتئین‌های سالم ترکیب کنید.
مصرف میوه به عنوان کربوهیدرات در افراد دیابتی

افراد مبتلا به دیابت نیاز به مصرف کربوهیدرات (صرف نظر از نوع کربوهیدرات آن) دارند. این مهم است که بدانید چگونه کربوهیدرات‌ها را در یک وعده مصرف می‌کنید.

یک وعده میوه بسته به نوع، می‌تواند شامل ۱۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات باشد؛ بنابراین مصرف میوه سلامت را برای همه افراد به ارمغان می‌آورد – از جمله افرادی که مبتلا به دیابت هستند –، اما دانستن اینکه برای افراد مبتلا به دیابت مصرف چه مقدار از کربوهیدرات ضروری است نیز مهم است.
میوه و چربی

مصرف میوه همراه با پروتئین، چربی سالم یا هر دو می‌تواند شاخص گلیسمی میوه را کاهش دهد که تاثیر مثبتی بر روی قند خون دارد. ترکیب میوه‌ها و چربی‌ها به شما کمک می‌کند تا احساس سیری کنید و از زیاده خوری جلوگیری کنید.

در حال حاضر توصیه می‌شود که مصرف چربی با تمرکز بر چربی‌های اشباع نشده حدود ۲۰ تا ۳۵ درصد کل کالری مصرفی باشد. ما حدود نیمی از آن را انجام می‌دهیم. در زیر، ما چگونگی و دلیل این امر را برای شما شرح می‌دهیم.

کنترل دیابت یک چیز شخصی است، اما ما در حال زندگی کردن و پیشرفت در این طرح هستیم. (همچنین در سال ۲۰۱۲ با نتایج مثبتی مواجه شدیم.)

افراد دیابتی

تعادل کربوهیدرات، چربی و پروتئین هنگام خوردن میوه بیشتر در افراد دیابتی

بخش مهمی از راز افزایش مصرف میوه‌های ما، یادگیری نحوه کلی تعادل کربوهیدرات، چربی و پروتئین است. در اینجا به چگونگی اطمینان از رعایت الزامات چربی و پروتئین در هنگام خوردن میوه‌های غنی از کربوهیدرات می‌پردازیم.
حذف کربوهیدرات‌های فرآوری شده

علاوه بر میوه، ما وعده‌های متعددی از مواد غذایی مغذی حاوی فیتوکمیکال ضد التهابی، از جمله سبزیجات نشاسته‌ای و غیر نشاسته‌ای و حبوبات (لوبیا، عدس، نخود) را مصرف می‌کنیم.

ما مواد تهی از ازرش غذایی غنی از کربوهیدرات را حذف کردیم، موادی مانند:

 نان فرآوری شده
 

کراکر‌ها

 پاستای سنتی

 بیسکویت‌ها

 شیرینی‌ها

 گلوکز و نوشیدنی‌های حاوی فروکتوز شیرین

این غذا‌های تهی اغلب فاقد مواد مغذی و فیبر هستند و منجر به سرعت بخشیدن به قند خون می‌شوند که می‌تواند مقاومت به انسولین و نیاز به دارو‌های خوراکی و انسولین را افزایش دهد.

یافتن پروتئین‌های گیاهی در افراد دیابتی

دو نوع پروتئین در غذا وجود دارد: پروتئین حیوانی و پروتئین گیاهی. مهم است که هر روز مقدار کافی پروتئین کسب کنید، زیرا هر سلول بدن ما حاوی پروتئین به شکل آنزیم ها، گیرنده‌های سطح سلولی، پروتئین‌های غشایی و محافظ‌های DNA است.

نوع پروتئین مصرفی بسیار مهم است. رژیم غذایی حاوی پروتئین حیوانی باعث کاهش وزن می‌شود، اما می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن را افزایش دهد، از جمله:

 مقاومت به انسولین

 بیماری قلبی

 سرطان
 

فشار خون
 

چاقی

به این دلایل، ما هر دو یک رژیم غذایی برپایه گیاه و غنی را انتخاب کردیم که بدون افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن پروتئین‌های توصیه شده را نیز مصرف کنیم.

۳ نوع چربی را بشناسید

مهم این است که بین انواع چربی و چگونگی تاثیر آن بر مقاومت به انسولین و ریسک ابتلا به دیابت تفاوت قائل شویم.

سه نوع چربی وجود دارد:

 چربی ترانس
 چربی اشباع شده
 چربی اشباع نشده

افراد دیابتی

چربی‌های ترانس

چربی‌های ترانس به طور طبیعی ظاهر می‌شوند. آن‌ها در مقادیر بسیار کمی در گوشت گاو، گوشت گوسفند، گوشت بره، کره و شیر (بین ۱ تا ۱۰ درصد کل چربی) وجود دارند، اما اکثریت قریب به اتفاق چربی‌های ترانس در محصولات حاوی روغن‌های گیاهی حاوی هیدروژنه موجود است. کیک ها، پای ها، کوکی ها، دونات ها، کراکر، پاپ کورن مایکروویو را نیز در نظر بگیرید.

این می‌تواند کلسترول LDL را افزایش دهد، کلسترول HDL را کاهش دهد و خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را نیز افزایش دهد.

چربی اشباع شده

چربی‌های اشباع شده بحث‌های زیادی را پیرامون اینکه آیا خطر ابتلا به دیابت را بهبود می‌بخشد یا بدتر می‌کنند، ایجاد کرده اند. طرفداران رژیم‌های کم کربوهیدرات مانند پائلو و کتو معتقدند که رژیم‌هایی که دارای چربی اشباع هستند، باعث افزایش سلامتی متابولیسم و ​​بهبود سلامت دیابت می‌شوند.

طرفداران رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاهان (مانند ما) ادعا می‌کنند که رژیم‌های غذایی با چربی اشباع بالا باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت می‌شوند، از جمله:

 قند خون بالا
 مقاومت به انسولین
 افزایش وزن
 افزایش قند خون ناشتا و انسولین
 کلسترول بالا
 بیماری عروق کرونر
 فشار خون
 بیماری مزمن کلیوی
 چربی اشباع نشده

چربی‌های غیر اشباع شامل اسید‌های چرب ضروری (EFAs) هستند. بررسی نیاز‌های EFA مهم است، زیرا آن‌ها بسیاری از عملکرد‌های فیزیولوژیکی بحرانی را تنظیم می‌کنند، از جمله:

 لخته شدن خون
 کنترل فشار خون
 ایمنی
 تقسیم سلولی
 کنترل درد
 التهاب

دو چربی وجود دارند که بدن شما نمی‌تواند تولید کند، بنابراین آن‌ها باید از رژیم غذایی شما تامین شوند:

 امگا ۶: اسید لینولئیک (LA)
 امگا ۳: اسید لینولئیک آلفا (ALA)

رژیم غذایی کم چربی، برپایه گیاه، حاوی ALA بیشتر و LA کمتر از رژیم‌های معمول غربی است.

اما خوردن ALA کافی برای ما بسیار آسان است، غذا‌های گیاهی حاوی مقدار کمی ALA هستند. دستورالعمل‌های موسسه ملی بهداشت برای مصرف ALA ۱.۶ حدود گرم در روز برای مردان و ۱.۱ گرم در روز برای زنان است.

ما ۱ قاشق غذاخوری از بذر کتان زمستانه (۲.۴ گرم ALA) یا دانه‌های چای زمینی (۱.۷ گرم ALA) را علاوه بر طیف وسیعی از کل گیاهان روزانه می‌خوریم.

افزایش مصرف میوه در افراد دیابتی

این‌ها نکات ما برای افزایش مصرف میوه بدون تجربه کردن قند خون بالا و ناامید کننده است. ما نمی‌توانیم بگوییم که این برای همه افراد دیابتی نوع ۱ موثرخواهد بود، اما برای ما موثر بوده است.
مرحله ۱

مصرف کل چربی ما به بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل کالری مصرفی مان کاهش یافته است. برای اکثر مردم، این میزان حداکثر ۲۰ تا ۳۰ گرم چربی در روز است. افراد دیابتی باید از دستگاه ردیاب غذایی در دستگاه‌های تلفن همراه خود استفاده کنند تا مطمئن شوند مصرف چربی شان در این محدوده است. توصیه‌های کنونی بالاتر از این است، اما این کار برای افراد دیابتی موثر بود.

ما برای دستیابی به هدف چربی بر اساس کل مصرف کالری از جدول زیر استفاده می‌کنیم:

مصرف کل کالری روزانه (کیلوکالری) مصرف چربی کل پیشنهادی (گرم)
۱۲۰۰، ۱۵،
۱۵۰۰، ۱۸،
۱۸۰۰، ۲۰،
۲۰۰۰، ۲۲،
۲۵۰۰، ۲۵،
۳۰۰۰، ۲۸،
۳۵۰۰، ۳۰

گام ۲

افراد دیابتی باید مصرف حبوبات (لوبیا، عدس و نخود فرنگی) را به عنوان جایگزینی برای غذا‌های غنی از چربی که قبلا می‌خوردند، افزایش دهند. با انجام این کار، مصرف کل چربی تان به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. هدف باید خوردن ۱-۲ فنجان در روز برای به دست آوردن بهترین نتیجه باشد و هرگز از خوردن آن‌ها خسته نشوید. گزینه‌های دستورالعمل‌های غذایی بی پایان هستند!

مرحله ۳

پس از چهار تا هفت روز، ما شروع به افزایش مصرف میوه‌ها و نظارت بر قند خونتان (بعد از غذا) برای اطمینان از کنترل آن بکنید. کاهش میزان مصرف چربی تان بعد از مراحل ۱ و ۲ این امکان را می‌دهد که در حالی که در هر وعده چند تکه میوه می‌خورید، قند خون پایدار خود را نیز حفظ کنید.

مرحله ۴

در طول دو تا چهار هفته، می‌توانید به منظور کسب انرژی و مواد مغذی مورد نیازتان، حدود ۵ تا ۱۵ وعده میوه در روز مصرف کنید. اگر انتخاب می‌کنید که این کار را امتحان کنید میزان مصرف میوه خود را بیش از حد سریع افزایش ندهید. وقت خود را صرف کنید و فقط مصرف میوه خود را زمانی که میزان مصرف چربی شما در طول زمان تثبیت می‌شود افزایش دهید.

مرحله ۵

در رویکرد تان و الگو‌های غذا خوردنتان ثابت قدم باشید. قند خون انعکاسی از پافشاری در رویکرد شما به مواد غذایی است، بنابراین ما بهترین‌ها را برای مقاومت در برابر روز‌های تقلب یا غذا‌های پر چرب به عمل می‌آوریم، چون احتمالا این غذا‌ها ۶ تا ۱۲ ساعت بعد قند خون بالایی را به ارمغان می‌آورند.

برای کسانی که غذا با چربی زیاد مصرف می‌کنند گاهی اوقات توصیه می‌شود که به یک رژیم غذایی کم چربی و برپایه گیاهان پایبند شده و با آن سازگار شوند و سپس افزایش حساسیت به انسولین خود را دوباره کنترل کنند.

نتیجه گیری

میوه‌ها مزایایی برای مغز و بدن دارند، از جمله برای کسانی که باید سطح قند خون خود را کنترل کنند، بسیار مفید است. ما راه را برای خوردن بیشتر آن در حین کنترل سلامتی تان آموزش دادیم و امیدواریم که برنامه گام به گام مان بتواند بینش‌هایی را برای دیگران که با دیابت زندگی می‌کنند، فراهم کند.

خبر نگار : مژگان نبوی

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها