به گزارش صد آنلاین، اگرچه گیاهان دارویی هزاران سال است که برای اهداف درمانی مورد استفاده قرار میگیرند، اما اخیراً به لطف پستهایی در پلتفرم رسانه اجتماعی تیک تاک که در آن کاربران مزایای مصرف مکملهای گیاهی مانند آشواگاندا، زردچوبه و چای سبز را تبلیغ میکنند، این گیاهان بسیار محبوب تر از قبل شدهاند.
در حالی که مکملهای گیاهی ممکن است «طبیعی» در نظر گرفته شوند، اما ذاتاً ایمن نیستند و قبل از عرضه به بازار نیازی به بررسی یا تأیید منبع معتبر ندارند. علاوه بر این، افراد می توانند عوارض جانبی را با مکمل های گیاهی تجربه کنند و برخی گیاهان دارویی می توانند با داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنند تداخل داشته باشند.
اکنون، براساس یک مطالعه جدید از محققان دانشگاه میشیگان تخمین زده میشود 15.6 میلیون بزرگسال آمریکایی یا 5٪ حداقل یک مکمل گیاهی در 30 روز گذشته مصرف کردهاند که ممکن است برای کبد آنها مضر باشد یا به کبد آنها آسیب برساند.
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از 9500 بزرگسال آمریکایی با میانگین سنی 47.5 سال را که در سالهای 2017 تا 2020 در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) شرکت کردند، تجزیه و تحلیل کردند. دادههای پزشکی در مورد این شرکتکنندگان شامل داروی تجویزی و گیاهی بود.
دانشمندان بر روی استفاده شرکت کنندگان در مطالعه از شش مکمل گیاهی که از تحقیقات گذشته به عنوان بالقوه سمیت کبدی در نظر گرفته شده بودند، تمرکز کردند که شامل موارد زیر بود:
آشواگاندا
عصاره چای سبز
برنج مخمر قرمز
زردچوبه یا کورکومین
آلیسا لیکیتساپ، استادیار بالینی در گروه داخلی در بخش گوارش و کبد دانشگاه میشیگان و نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: اینکه چگونه این محصولات باعث آسیب کبدی می شوند هنوز مشخص نیست، اما احتمالاً به دلیل متابولیسمی است که پس از مصرف محصولات در کبد رخ می دهد.
من بهعنوان یک متخصص کبد، بیمارانی را دیدهام که در اثر مصرف مکملهای غذایی دچار آسیب کبدی شدهاند و برخی کشنده بودهاند که نیاز به پیوند اورژانسی کبد داشتهاند. داده های شبکه آسیب کبدی ناشی از دارو گزارش می دهد که میزان آسیب کبدی ناشی از محصولات گیاهی از 7 درصد در سال های 2004-2005 به 20 درصد در سال های 2013-2014 افزایش یافته است. بنابراین، من علاقه داشتم که شیوع آن را تجزیه و تحلیل کنم و ببینم چه تعداد از آمریکایی ها این محصولات را مصرف می کنند.
نواندیش