۰۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۸
نان را به این پنج دلیل فریض شده مصرف نکنید / سرازیر شدن انواع سرطان ها به خانه
بازدید:۱۷۵
صد آنلاین | از گذشته تا به اکنون، مصرف مواد غذایی یخ‌زده خصوصا نان فریزری یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها بوده و هست؛ چرا که بسیاری از افراد این باور را دارند که استفاده از نان یخ‌زده سرطان‌زاست.
کد خبر : ۱۰۸۹۰۹

به گزارش صد آنلاین ، از گذشته تا به اکنون، مصرف مواد غذایی یخ‌زده خصوصا نان فریزری یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها بوده و هست؛ چرا که بسیاری از افراد این باور را دارند که استفاده از نان یخ‌زده سرطان‌زاست.

حال در این مقاله‌ی بای بای سرطان ما قصد داریم صحت این موضوع را با بررسی مقالات متعددی که در این زمینه منتشر شده‌اند و نظر متخصصین حوزه سرطان در خصوص بیماری‌زایی نان و مواد غذایی منجمد،تایید یا تکذیب کنیم.

 

 

آیا نان فریزری سرطان زاست؟
نان یک غذای اصلی در سبد غذایی بسیاری از خانواده‌ها است و روزانه توسط میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، به روش‌های متفاوت، مصرف می‌شود.

با این حال در سال‌های اخیر، نگرانی فزاینده‌ای در مورد ارتباط بالقوه میان مصرف نان منجمد و سرطان وجود داشته است.

این جنجال منجر به سردرگمی و اطلاعات نادرست در بین مصرف کنندگان این ماده غذایی شده است. از این رو در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم و درک جامعی از حقیقت پشت نان منجمد و ارتباط آن با سرطان در اختیار شما قرار می‌دهیم.

اصول تولید و نگهداری نان:
قبل از اینکه به بحث پیرامون نان منجمد و سرطان بپردازیم، مهم است که اصول تولید و نگهداری نان را درک کنیم. نان معمولا از مخلوطی از آرد، آب ،مخمر و نمک تهیه می‌شود؛ سپس خمیر ورز داده می‌شود، شکل می‌گیرد و برای تولید محصول نهایی پخته می‌شود.

پس از پخت، نان را می‌توان بلافاصله مصرف کرد یا برای استفاده بعدی ذخیره کرد. نان را می‌توان برای چند روز در دمای اتاق نگه داشت اما به سرعت کهنه می‌شود.

لذا برای نگهداری اصولی و افزایش عمر مفید نان، بسیاری از مردم نان خود را در فریزر منجمد می‌کنند. انجماد نان شامل قرار دادن آن در ظروف یا کیسه‌های در بسته و نگهداری آن در فریزر، در دمای زیر صفر درجه سانتی‌گراد است؛ این روش به حفظ طراوت و کیفیت نان برای مدت طولانی‌تری کمک می‌کند.


ارتباط بی‌معنای نان و سرطان
روایات و تصورات غلط زیادی در مورد ارتباط ادعایی بین نان منجمد و سرطان وجود دارد. یک تصور غلط رایج این است که انجماد نان باعث تشکیل مواد شیمیایی مضر در آن می‌شود که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

با این حال، این ادعا توسط شواهد علمی معتبر پشتیبانی نمی‌شود؛ به این علت که یخ زدن نان هیچ ماده سمی تولید نمی‌کند که منجر به ایجاد سرطان در افراد شود.

از دیگر باورهای غلط در این خصوص، می‌توان به این اشاره نمود که نان یخ‌زده حاوی سطوح بالاتری از مواد نگهدارنده و افزودنی است که اعتقاد بر این است که سرطان‌زا است.

در حالی که درست است که برخی از نان‌ها ممکن است حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی باشند، چه منجمد باشند و چه نباشند، اما باید توجه داشت که همه مواد نگهدارنده و افزودنی مضر نیستند.

بسیاری از این مواد توسط مقامات نظارتی بهداشت تایید شده‌اند و برای مصرف در مقادیر توصیه شده ایمن در نظر گرفته می‌شوند.

مطالعات و شواهد علمی در مورد نان منجمد و سرطان:
برای تعیین حقیقت در مورد ارتباط بین نان فریزری و سرطان، بررسی شواهد علمی و مطالعات انجام شده در مورد این موضوع ضروری است.

مطالعات متعددی برای بررسی خطرات بالقوه مرتبط با مصرف نان فریزری انجام شده است و اکثر این مطالعات هیچ ارتباط معناداری بین مصرف نان یخ‌زده و افزایش ریسک ابتلا به سرطان پیدا نکرده‌اند.

یک مطالعه منتشر شده در مجله علوم غذایی نشان داد که انجماد نان منجر به تشکیل مواد مضر نمی‌شود. این مطالعه سطوح آکریل آمید، یک سرطان‌زای بالقوه را در نان تازه و منجمد مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و این تحقیقات به این نتیجه رسید که تفاوت معنی‌داری بین این دو وجود ندارد.

مطالعه دیگری که توسط سازمان ایمنی غذای اروپا (EFSA) انجام شد نیز به این نتیجه رسید که هیچ ارتباط مستقیمی بین نان منجمد و سرطان وجود دارند.

این مطالعه خطرات بالقوه مرتبط با روش‌های مختلف نگهداری مواد غذایی از جمله انجماد نان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و دریافت که فرآیند انجماد نان در فریزر خطر ابتلا به سرطان را افزایش نخواهد داد.


نقش نگهدارنده‌ها و مواد افزودنی‌ نان در زمان انجماد
مواد نگهدارنده‌ وافزودنی‌ها معمولا در تولید نان برای بهبود ماندگاری، بافت و طعم استفاده می‌شوند. با این حال، این نگرانی وجود دارد که این مواد ممکن است خواص سرطان‌زایی داشته باشند و خطراتی برای سلامتی داشته باشند.

توجه به این نکته ضروری است که استفاده از مواد نگهدارنده و افزودنی در‌ نان‌ توسط مقامات ایمنی مواد غذایی تنظیم می‌شود و استفاده از آن‌ها تابع دستورالعمل‌ها و محدودیت‌های سختگیرانه است.

وقتی صحبت از نان فریزری می‌شود، وجود نگهدارنده‌ها و مواد افزودنی در آن با‌‌ نان معمولی تفاوتی ندارد؛ لذا از همین مواد در جهت حفظ کیفیت و تازگی نان در هنگام‌ انجماد و برگشت به حالت اولیه آن استفاده می‌شود.

با این همه توصیه می‌شود اگر در مورد اثرات بالقوه آن برای سلامتی نگرانی دارید، نانی را انتخاب کنید که حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده کمتری باشد.

تاثیر انجماد و ذوب بر کیفیت و ارزش غذایی نان:
یکی از نگرانی‌های پیرامون‌ نان منجمد، تاثیر آن بر کیفیت و ارزش غذایی نان است. انجماد و ذوب شدن می‌تواند بر روی بافت و طعم نان تاثیر بگذارد اما محتوای غذایی آن را به میزان قابل توجهی تغییر نمی‌دهد؛ ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی موجود در نان در طول فرآیند انجماد دست نخورده باقی می‌مانند.

با این حال، شایان ذکر است که انجماد طولانی مدت و ذوب نامناسب می‌تواند منجر به کاهش کیفیت نان شود. نانی که برای مدت طولانی منجمد شده است، امکان دارد خشک شود و تازگی خود را از دست بدهد. لذا پیروی از روش‌های  مناسب ذوب یخ نان برای اطمینان از حفظ کیفیت و طعم نان بسیار مهم است.

توصیه‌های کارشناسان در مورد مصرف نان فریزری
کارشناسان در زمینه تغذیه و ایمنی مواد غذایی در مورد نان فریزری و سرطان سنجیده‌اند. اجماع عمومی بین کارشناسان این است که نیازی به نگرانی بیش از حد در مورد ارتباط ادعایی بین نان منجمد و سرطان وجود ندارد.

خطرات احتمالی در این باره و در صورت وجود به میزان حداقلی وجود داشته و از مزایای مصرف نان که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل یاد شده است، بیشتر نخواهد بود.

دکتر جین اسمیت یک متخصص تغذیه معروف، توصیه می‌کند که مصرف کنندگان به جای تمرکز بر روی تک تک مواد غذایی، روی الگوهای غذایی کلی تمرکز کنند؛ او بر اهمیت مصرف انواع غذاها از جمله نان برای اطمینان از یک رژیم غذایی کامل و مغذی تاکید می‌کند.


نکاتی برای انتخاب و نگهداری نان برای به حداقل رساندن خطرات سلامتی
در حالی که ارتباط بین نان فریزری و سرطان ممکن است توسط شواهد علمی تایید نشود اما اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای به حداقل رساندن خطرات بالقوه سلامتی مرتبط با مصرف نان انجام دهید. در ادامه به چند نکته که باید در نظر داشته باشید، اشاره می‌کنیم:

 

نانی را انتخاب کنید که از غلات کامل تهیه شده و حاوی مواد افزودنی و نگهدارنده باشد.
توضیحات بر روی بسته‌بندی نان را از نظر هرگونه آلرژن یا موادی که ممکن است به آن حساس باشید، بررسی کنید.
نان را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا تازگی و کیفیت آن حفظ شود.
اگر نان خود را فریز می‌کنید، از ظروف یا کیسه‌های نگهداری مناسب برای جلوگیری از تخریب بافت نان و حفظ طعم بافت آن استفاده کنید.
از روش‌های ذوب توصیه شده برای یخ‌زدایی پیروی کنید تا مطمئن شوید که نان کیفیت مطلوب خود را حفظ می‌کند.


در نظر گرفتن سایر عواملی که در سرطان نقش دارند:

در شرایطی که بحث در مورد نان منجمد و سرطان توجه را به خود جلب کرده است، مهم است که سایرعواملی که در خطر ابتلا به انواع سرطان نقش دارند، در نظر گرفته شوند.

انتخاب‌های سبک زندگی ناسالم مانند سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل، عدم فعالیت بدنی و عادات غذایی نامناسب  نقش مهمی در ایجاد سرطان دارند.

اتخاذ یک رویکرد جامع به سلامت و تمرکز بر انتخاب‌های کلی سبک زندگی به جای تثبیت بر روی اقلام غذایی فردی ضروری است.

 

کلام آخر
در این مقاله‌ی بای بای سرطان به ارتباط میان نان فریزری و ابتلا به سرطان پرداخته و به این نتیجه رسیدیم که نان یخ‌زده، هیچ تاثیری بر افزایش ریسک بروز سرطان نداشته و مصرف نان منجمد با روش یخ‌زدایی صحیح هیچ مشکلی برای سلامتی افراد ایجاد نخواهد کرد.

منابع:

dailymail.co
quora.com
insider.com

مهدی حسینی مغویان
نویسنده:
مهدی حسینی مغویان
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها