به گزارش صد آنلاین، این که زوجین با هم اختلاف نظر دارند و یا با هم مشاجره می کنند، اتفاق ناخوش آیندی نیست و طبیعی است؛ مشاجرات زمانی غیرطبیعی می شود که مدیریت نشود و نظم زندگی مشترک را برهم بزند؛ به همین دلیل است که مدیریت مشاجرات مخصوصا مشاجرات زناشویی، میتواند در حفظ و دوام رابطه موثر بین زوجین باشد
هنگام مشاجره و درگیری مجموعهای از علائم جسمی و روانی بروز میکند. این علائم شامل ضربان سریع قلب، عرق کردن کف دست، سرگیجه، خشم، دلشوره و گرفتگی عضلات است.
مهارت حل تعارض از مهارت های بین فردی مهمی است که میتوان به شیوه نظام مند از آن برای حل و فصل اختلافات استفاده کرد. تکنیک هایی که در این مقاله می خوانید به شما کمک میکند تا ناسازگاریهای عاطفی و خانوادگی خود را مدیریت کنید.
1- تکنیک بازگشت
وقتی آرام شدید دوباره باز گردید و آرام درباره مشکل بحث کنید. اگر احساس آرامش نمیکنید بحث بر روی مشکل را به زمان بهتری موکول کنید.
2- تکنیک توقف
پذیرش این تکنیک ساده به زمان و مقداری شوخ طبعی نیاز دارند. وقتی مشاجره و درگیری اوج میگیرد دست خود را بالا میگیرید و فریاد می زنید «توقف»یا «ایست» این علامتی است که میگوید دو طرف باید فریاد را متوقف کنند و به اتاقهای مجزایی بروند و بعد از ایجاد فاصله ای در میان خود، برای نتیجه گیری از بحث، زمانی را در نظر بگیرند.
3- تکنیک تایم اوت
متوقف کردن درگیری به معنای حل و فصل مشکل نیست. بلکه مهلتی است که طرفین آرام شوند و به حالت عادی بازگرداند. زوج ها، هنگام مشاجره هیجان زده میشوند. وقتی این اتفاق میافتد میزان ضربان قلب، تنفس، نبض و هورمون آدرنالین خون افزایش مییابد. یکی از اهداف این مرحله آرام کردن افراد است.به اتاقی میروید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بی سروصدا می نشینید.
4- تکنیک تنفس آهسته
گاهی اوقات برای آرام شدن باید نفس عمیق کشید. در این مهلت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ای استراحت، دستانتان را روی شکم خود بگذارید و نفس بلندی بکشید. کم کم سرعت نفس کشیدن تان را کم کنید و عمیق تر نفس بکشید و سپس چند تنفس آرام انجام دهید.
5- تکنیک گفتگوی محترمانه
پس از گوش دادن به همه ی حرف های همسر، از نیازها، نگرانیها و مسائلی که باعث ناراحتی شما شده است، با آرامش و احترام سخن بگویید. نیازها و نگرانیهای خود را شرح دهید. احساس خود را در مواقعی که آزرده خاطر شدید بیان کنید. همسر خود را سرزنش نکنید. در جستجوی پیشنهاد بهتر، به جای ارائه راه حل به طرف مقابل باشید. از همسرتان بخواهید خلاصه حرف های شما را بازگو کند تا بدین ترتیب گوش دادن فعال را در رابطه خود اجرا کرده باشید. او نیز باید به نیازها و نگرانیهای شما توجه کرده باشد آنها را به یاد بسپارد. گاهی اوقات در شرایطی که رسیدن به توافق دشوار باشد درخواست کمک از فرد سوم سودمند است.
6- تکنیک ارتباط چشمی
گوش دادن و یادگیری آن کار آسانی نیست با استفاده از روش گوش دادن فعال میتوانید به همسر خود نشان دهید که به حرف های او گوش می دهید. وقتی همسر شما حرف میزند به چشمهایش نگاه کنید با این کار نشان میدهید که به حرفهای او توجه دارید. هر دو الی سه دقیقه یک بار حرف های همسر خود را جمع بندی کرده و بازگو کنید. این روش به همسر شما که ممکن است خسته و عصبی باشد کمک میکند تا به آسانی و با اطمینان احساس های خود را به زبان آورد. استفاده از زبان بدن با حرکتهای مانند تکان دادن سر او را به حرف زدن تشویق میکند.