۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵
بازدید:۱۵۲
تحقیقات جدید نشان می‌دهد باکتری‌های ساکن در روده‌ها نقش مهمی در خطر ابتلا به عفونت دارند.
کد خبر : ۹۵۷۱۵

یافته محققان هلندی؛میکروبیوم قوی روده می تواند در مبارزه با عفونت موثر باشد

تحقیقات جدید نشان می‌دهد باکتری‌های ساکن در روده‌ها نقش مهمی در خطر ابتلا به عفونت دارند.


به نقل از هلث دی نیوز، مطالعه‌ای که بر روی بیش از ۶۰۰ بیمار بستری شده در بیمارستان به دلیل عفونت‌ها انجام شد، نشان داد که میکروبیوم های آنها باکتری کمتری که قادر به تولید اسید چرب مفیدی به نام بوتیرات است، دارد.

باکتری‌ها با هضم فیبری که افراد می‌خورند، بوتیرات می‌سازد. قبلاً نشان داده شده بود که افرادی که مبتلا به عفونت‌های جدی هستند تعداد کمتری از این باکتری‌ها را دارند.

همچنین نشان داده شده است که بوتیرات بر سیستم ایمنی موش‌ها تأثیر مفیدی دارد، اما مشخص نیست که آیا این موضوع در مورد انسان نیز صادق است یا خیر.

«باب کولبرگ»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه آمستردام هلند، گفت: «ما نمی‌دانستیم که آیا فلور روده سالم به دلیل عفونت حاد و درمان آن است یا اینکه آنها همیشه باکتری‌های تولیدکننده بوتیرات کمتری در میکروبیوم خود داشته اند.»

محققان نمونه‌های مدفوع بیش از ۱۰۰۰۰ نفر را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و ۱۶ باکتری را که بوتیرات می‌سازند، به صفر رساندند.

در طول این مطالعه، ۶۰۲ نفر در بیمارستان بستری شدند.

کولبرگ در بیانیه خبری مرکز پزشکی گفت: «ما دیدیم در افرادی که ۱۰ درصد بیشتر این باکتری‌ها را در روده خود دارند، احتمال ابتلا به عفونت به میزان ۱۵ تا ۲۵ درصد کاهش می‌یابد.»

این بدان معناست که میکروبیوم در عفونت‌های فراتر از روده، مانند عفونت‌های مثانه یا ریه نقش دارد. محققان عواملی مانند سن، سابقه مصرف آنتی بیوتیک و بیماری‌های زمینه‌ای را در نظر گرفتند که همگی می‌توانند بر تعادل باکتری‌ها در روده تأثیر بگذارند.

محققان گفتند که یافته‌های آنها بر اهمیت یک میکروبیوم سالم تاکید دارد. همچنین راه را برای پیش بینی خطر ابتلا به عفونت و مداخلات احتمالی در فرد هموار می‌کند.

به گفته محققان، تحقیقات بعدی برای یافتن چگونگی افزایش میزان بوتیرات با رژیم غذایی یا پروبیوتیک ها به منظور جلوگیری از عفونت‌های جدی مورد نیاز است.

21025/غ
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها