عادات غذایی شما تأثیر قابل توجهی بر سلامت کلی شما دارد، به خصوص زمانی که نوبت به مدیریت سطح قند خون می رسد. به عنوان مثال، پیروی از یک رژیم غذایی با پتاسیم بالا می تواند خطرات قلبی را در افراد مبتلا به دیابت افزایش دهد.
با این حال، مصرف یک رژیم غذایی غنی از فیبر می تواند به کنترل قند خون و مدیریت وزن کمک کند که ممکن است یک چالش رایج برای دیابتی ها باشد. به همین دلیل مهم است که افراد مبتلا به دیابت مواد مغذی مناسب را به مقدار مناسب دریافت کنند. این کار نه تنها سطح قند خون را مدیریت می کند، بلکه می تواند به بهبود سلامت کلی شما نیز کمک کند.
این 6 ماده مغذی ضروری را که باید به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید، بهتر بشناسید:
بر اساس مطالعه ای که توسط کتابخانه عمومی علوم پزشکی منتشر شده است، فیبر می تواند به تنظیم سطح گلوکز خون و کاهش جذب قند کمک کند. دو نوع فیبر محلول و نامحلول وجود دارد. فیبر محلول در میوهها، لوبیاها و جو دوسر یافت میشود و با کاهش سرعت ورود قند به جریان خون، به مدیریت سطح قند خون کمک میکند. فیبر نامحلول که در غلات کامل و آجیل یافت می شود، به هضم غذا کمک می کند و احساس سیری را تقویت می کند که می تواند به مدیریت وزن کمک کند.
منیزیم نقش حیاتی در حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز دارد. تحقیقات منتشر شده توسط مجله جهانی دیابت نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت اغلب سطح منیزیم پایینی دارند و کمبود منیزیم می تواند خطر کنترل ضعیف قند خون را افزایش دهد.
سبزیجات برگ سبز، آجیل، دانه ها و غلات کامل سرشار از منیزیم هستند و می توانند به کنترل بهتر قند خون کمک کنند.
ویتامین D علاوه بر اینکه برای سیستم ایمنی و سلامت استخوان بسیار مهم است، ممکن است در متابولیسم گلوکز و حساسیت به انسولین نیز نقش داشته باشد. طبق مطالعه ای که توسط Curēus منتشر شده است، سطوح پایین ویتامین D با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. بنابراین، برای مدیریت دیابت، باید از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید و مصرف غذاهای غنی شده، ماهی های چرب و تخم مرغ، سطوح کافی ویتامین D را حفظ کنید.
این ماده معدنی کمیاب است که عملکرد انسولین را افزایش می دهد و برای حفظ متابولیسم طبیعی گلوکز ضروری است. نشان داده شده است که مکمل کروم باعث بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح گلوکز خون ناشتا می شود.
لوبیا سبز، کلم بروکلی، جو و بادام منابع خوب و غنی از کروم هستند.
اگرچه یک مطالعه منتشر شده توسط پایگاه داده های سیستماتیک کاکرین نشان می دهد که روی یک ویتامین حیاتی برای کنترل قند خون است، اما خاطر نشان می کند که شواهد بیشتری برای حمایت از این واقعیت مورد نیاز است. با این حال، زمانی که روی به مقدار مناسب مصرف شود، در تولید و ترشح انسولین نقش دارد و سطح قند خون را کنترل می کند.
غذاهای غنی از روی عبارتند از: گوشت، صدف، حبوبات، دانه ها و مغزها.
پتاسیم به تنظیم تعادل مایعات، انقباضات عضلانی و سیگنال های عصبی کمک می کند. همچنین نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد که برای افراد دیابتی که در معرض خطر بالای فشار خون هستند بسیار مهم است.
مطالعه ای که توسط Expert Review of Endocrinology and Metabolism منتشر شده است نشان می دهد که سطوح پایین پتاسیم با خطر بالاتر دیابت مرتبط است. شما باید غذاهای سرشار از پتاسیم بخورید که شامل موز، پرتقال، سیب زمینی، گوجه فرنگی و اسفناج می شود.
جدا از تمام این مواد مغذی ذکر شده در بالا، آنتی اکسیدان ها همچنین به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک می کنند که در افراد مبتلا به دیابت بیشتر است و می تواند منجر به عوارض مختلفی شود.
ویتامین های C و E به همراه بتاکاروتن آنتی اکسیدان های قوی هستند. آنها را می توان در انواع میوه ها و سبزیجات مانند انواع توت ها (مانند توت فرنگی و شاه توت)، مرکبات، هویج و اسفناج یافت. گنجاندن این غذاها در رژیم غذایی می تواند به محافظت از سلول ها در برابر آسیب و بهبود سلامت کلی کمک کند.
در حالی که خوردن یک رژیم غذایی سالم برای مدیریت دیابت مهم است، در اینجا راه های دیگری وجود دارد که به شما کمک می کند سطح قند خون را کنترل کنید: