به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، اگر شما هم جزو مدیران مسئولیتپذیر هستید و ارائه غذاهای شرکتی را فرصتی برای حفظ سلامت کارکنان خود میدانید، احتمالا بارها منوهای غذایی مختلف را زیر و رو کردهاید تا بهترین غذاها را برای کارکنان خود تأمین کنید. یک ناهار سازمانی باید خوشمزه و سالم باشد تا به افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد کارکنان شما کمک کند. در صورتی که نمیدانید بهترین غذاها برای ناهار شرکت کداماند یا غذاهای سالم و مناسب برای کارکنان سازمانها و شرکتها چه ویژگیهایی دارند، به خواندن این مقاله ادامه دهید. در این مقاله، فهرستی از سالمترین و محبوبترین غذاهای شرکتی را میخوانید.
غذاهایی که به عنوان ناهار شرکتی انتخاب میکنید، باید یک منوی متنوع، سالم و خوشمزه را تشکیل بدهند. بهتر است که هر روز این منو ناهار شرکتی برای سلایق و ذائقههای مختلف غذاهایی داشته باشد. به عنوان مثال، هر روز سه نوع غذا شامل یک غذای ایرانی، یک نوع فست فود سالم و خانگی و یک مدل سالاد را داشته باشید. به این ترتیب، مثلا کارکنانی که گیاهخوار هستند میتوانند هر روز یک انتخاب متنوع داشته باشند. همچنین، میتوانید در برنامه غذایی روزانه شرکت غذاهای برنجی، خوراکها و سالادها را کنار هم قرار دهید تا کارکنان شما حق انتخاب بیشتری داشته باشند.
برای اینکه بهترین غذاها را برای ناهار پرسنلی را انتخاب کنید، باید نمونههایی از غذاهای سالم را بشناسید. در ادامه، با برخی از بهترین غذاهای سازمانی آشنا میشوید.
غذاهای ایرانی همیشه جزو پرطرفدارترین غذاها در لیست غذا برای ناهار شرکتها و سازمانها هستند. در واقع، همیشه کارکنانی خواهید داشت که بخواهند غذاهای ایرانی برای ناهار را در وقت ناهار شرکت نوش جان کنند. برای تأمین غذای این دسته از کارکنان، بهتر است که همیشه منوی ناهار سازمانی شما حداقل یک غذای ایرانی داشته باشد. این غذا ممکن است جزو خورشها، پلومخلوطها، خوراکها یا حتی غذاهای محلی باشد.
خورشهایی که معمولا کارکنان شرکتها و سازمانهای مختلف به صرف آنها در وقت ناهار علاقه دارند، عبارتاند از خورشهای:
این خورشتها میتوانند نظر کارکنان با هر سلیقه و رژیم غذایی را به خود جلب کنند. فرقی نمیکند که کارکنان شما رژیم گیاهخواری داشته باشند یا حتی گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کرده باشند. با انتخاب چلوخورشتهایی مانند این همه کارکنان را شیفته غذاهای سازمانی خود میکنید.
پلومخلوطها جزو محبوبترین غذاهای ما ایرانیها هستند. در برنامه غذایی هفتگی ما معمولا نام یکی دو پلومخلوط هم به چشم میخورد. جذابیت این غذاها میتواند هر کارمند خسته و بیحوصلهای را هیجانزده کند. از آن گذشته، این غذاها اغلب از حبوبات یا سبزیجاتی تشکیل میشوند که سرشار از ویتامینها و مواد مغذی هستند. به عنوان مثال، عدس پلو سرشار از فیبر است و با افزایش احساس سیری به کاهش وزن کمک میکند. سایر پلومخلوطهای ایرانی هم ویژگیهایی شبیه به این دارند. بنابراین، بهتر است هنگام انتخاب و سفارش غذا برای کارکنان شرکت یا سازمان به این غذاهای جذاب و متنوع هم فکر کنید.
محبوبترین پلومخلوطهایی که مانند عدس پلو سرشار از مواد مغذی برای افزایش انرژی کارکنان هستند، عبارتاند از:
ممکن است بعضی از کارکنان شما رژیمهای غذایی خاصی داشته باشند یا برنج را از وعدههای غذایی خود حذف کرده باشند. در این صورت، باید به فکر تهیه خوراکهای سالم و خوشمزهای باشید که میتوان آنها را موقع ناهار خورد. خوراکهای ایرانی معمولا از ترکیب مواد اولیه مغذی مانند گوشت، سبزیجات و حبوبات تشکیل میشوند و میتوانند انرژی لازم برای ادامه روز کاری کارکنان شما را تأمین کنند. پرطرفدارترین خوراکهای ایرانی یا غذاهایی که با نان خورده میشوند و بهتر است موقع تامین ناهار سازمانی به آنها هم فکر کنید، به این ترتیب هستند:
اگر میخواهید برنامه غذایی کارکنان شرکت شما متنوعتر باشد، بهتر است به انتخاب غذاهای محلی هم فکر کنید. غذاهای محلی ایرانی طعم بهشتی دارند، رنگارنگ هستند و میتوانند مواد مغذی مورد نیاز برای افزایش بهرهوری کارکنان را فراهم کنند. این غذاها برای اینکه طعم دلچسبی داشته باشند، باید از بهترین مواد اولیه انتخاب شوند. بنابراین، میتوانید مطمئن باشید که غذاهای سالمی به عنوان ناهار سازمانی به کارکنان خود ارائه میکنید. محبوبترین غذاهای محلی که میتوانند وقت ناهار کارکنان شرکت را به فرصتی برای یک جشن کوچک تبدیل کنند، عبارتاند از:
این غذاها باید طبق دستور پختهای محلی آماده شده باشند و مواد اولیه آنها با دقت انتخاب شده باشد تا طعم جذابی داشته باشند. در غیر این صورت، طعم آنها معمولی خواهد بود و تأثیری در افزایش بهرهوری کارکنان نخواهد داشت.
هر اندازه که منوی ناهار سازمانی شما رنگارنگ و متنوع باشد، باز هم این احتمال وجود دارد که کارکنان شما در آن به دنبال غذاهای فست فود باشند. این ترجیح غذایی آنها چندان هم بیدلیل نیست. غذاهای فست فود طعم جذابی دارند و معمولا خوردن آنها دردسرهای غذاهای دیگر را ندارد. بنابراین، ساندویچهای پیچیده شده لابهلای نانهای تازه یا فست فودها و سوخاریهایی که به سادگی خورده میشوند را هم در منوی غذای شرکت خود بگنجانید. برخی از محبوبترین غذاهای فست فود در میان کارمندان ایرانی عبارتاند از:
انتخاب بهترین غذای پرسنلی همیشه یکی از دغدغههای مدیران مسئولیتپذیر و موفق است. غذایی که به عنوان ناهار سازمانی به کارکنان داده میشود باید سالم، مغذی، متنوع و خوشمزه باشد تا بتواند به افزایش بهرهوری و بهبود عملکرد آنها کمک کند. بهتر است برای انتخاب غذاهای سازمانی سراغ شرکتهایی بروید که از مواد اولیه تازه استفاده میکنند، نحوه پخت و پز غذاها برایشان اهمیت دارد و غذاها را در بستهبندیهای مناسب به شما تحویل میدهند.