تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که آیا غذاهایی که مجدد گرم میکنید، برای مصرف دوباره بیخطر هستند یا نه؟ برای پاسخ به این سؤال، این مطلب را تا انتها بخوانید.
برخی از مواد غذایی مصرفی ممکن است پس از گرم کردن مجدد، ارزش غذایی خود را از دست بدهند و حتی خوردن آنها مضر باشد. چند مورد از غذاهایی که گرم کردن دوباره آنها توصیه نمیشود، عبارتند از:
از گرم کردن مجدد سبزیجاتی چون اسفناج، هویج، شلغم یا حتی کرفس در مایکروویو بپرهیزید. این سبزیجات غنی از نیترات هستند و هنگامی که دوباره در معرض حرارت قرار گیرند، ممکن است ترکیبات سمی و سرطانزا در آنها آزاد شود. همچنین اسفناج حاوی مقدار زیادی آهن است و حرارت دادن و گرم کردن مجدد اسفناج، آهن موجود در آن را اکسید میکند. اکسیداسیون آهن باعث تولید رادیکالهای آزاد خطرناکی میشود که در بروز ناباروری و سرطان نقش دارند.
طبق تحقیقات، خوردن برنجِ دوباره گرمشده، احتمال مسمومیت غذایی را به همراه دارد. هنگامی که برنج دوباره گرم میشود و بعد به دمای محیط میرسد، هاگهایی در آن تولید و تکثیر میشوند که ماهیت سمی دارند.
مواد غذایی با پروتئین بالا، مانند تخم مرغ، حاوی مقدار زیادی نیتروژن هستند. این نیتروژن ممکن است در اثر گرم شدن مجدد اکسید شود و باعث سرطان شود. تخممرغ را پس از پختن یا آبپز کردن، بلافاصله بخورید.
گرم کردن دوباره مرغ، ترکیب پروتئینی آن را تغییر میدهد و باعث بروز مشکلات گوارشی خواهد شد. اگر قصد دارید غذاهایی متشکل از مرغ، مانند جوجه کباب، را مجدد گرم کنید، باید اطمینان حاصل کنید که کاملا مغزپخت شده باشد و در دمای پایین گرم شود.
سیب زمینی، منبع غنی ویتامین B۶، پتاسیم و ویتامین C است و گرم کردن مجدد آن احتمال سمی شدن و تولید برخی باکتریهای ایجادکننده بوتولیسم را در بر دارد. همچنین قرار دادن سیب زمینی پختهشده در دمای اتاق نیز تولید باکتری را افزایش میدهد. اگر میخواهید از رشد باکتریها جلوگیری کنید، بهتر است سیب زمینی پختهشده را در یخچال نگهداری کنید.
توصیه میشود غذاهای حاوی قارچ را به محض آماده شدن بخورید و نگذارید چیزی از آن باقی بماند که مجبور به گرم کردن مجدد شوید؛ زیرا قارچ منبعی از پروتئینها و مقادیر زیادی مواد معدنی است که با گرم کردن مجدد، ماهیت این ترکیبات تغییر میکند و خوردن آن منجر به مشکلات گوارشی میشود. همچنین حرارت دادن دوباره به قارچ، باعث تولید سمومی میشود که حاوی نیتروژن اکسیدشده و رادیکالهای آزاد است.
یکی از بهترین منابع امگا ۳، روغنهای فشرده مانند روغن بذر کتان، روغن زیتون و روغن کانولا هستند. چربی امگا ۳ به درجه حرارت بسیار حساس است و در دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد فاسد میشود. بنابراین هرگز روغن فشرده را قبل از مصرف گرم نکنید. حرارت دادن این روغنها سبب آزاد شدن ترکیبات سمی میشود.
انتهای پیام/9888