به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، درون میوه های قرمز رنگ و بدبو ، دانه زرد رنگ قهوه وجود دارد که پس از خروج آن از میوه، تخمیر و خشک و سپس برشته می شد و به شکل دانه های قهوه ای تیره در می آید که به صورت دانه کامل یا پودرشده در بازاروجود دارد. قهوه با توجه به کشور کشت شده و روش یا دستگاهی که قهوه را دم می کنند و میزان شکر و شیرنام های مختلف اسپرسو، کاپوچینو، کافی میکس و... می گیرد.
کافی میکس نوشیدنی رایج بین خانواده های ایرانی در عین طعم و بوی دلپذیر اما همیشه برای مصرف مناسب نیست و بخاطر برخی عوارض از نوشیدن دایم آنها باید پرهیز کرد. دو نوع کافی میکس وجود دارد که یکی از آنها که علامت سه در یک(1*3) روی آن قرار دارد شکر در آن وجود دارد و علامت دو در یک (1*2) آن نشان از عدم وجود شکر است.
تفاوت قهوه فوری (کافی میکس ) با قهوه معمولی
دانه قهوه حاوی فیبر نامحلول است و دانه قهوه را آسیاب کرده و در آب بجوشانیم فیبر آن رسوب و رنگ قهوه در آب جوش حل می شود . اگر با صافی رسوب را حذف و محلول حاصل را تبخیر، خشک و آسیاب کنند «قهوه فوری» به دست می آید که با ریختن آن در آب جوش، قهوه، آماده می شود.
رنگ انواع قهوه فوری به نوع قهوه و روش خشک کردن آن بستگی دارد. قهوه های پودری معمولی عطر و بوی قهوه را می دهد، اما به خاطر اینکه عطر و طعم قهوه فوری طی فرآیند حرارتی از دست می رود ، برای طعم دار کردن آن از شیر، شکر، شکلات، فندق، کارامل یا کاپوچینو استفاده می کنند.
فایده کافی میکس
مصرف نوشیدنی های آماده مانند کافی میکس ها به دلیل کافئین موجود در آن، سبب رفع خستگی، رفع خواب و کسالت خواهد شد و حس نشاط، شادابی در فرد ایجاد می کند . افرادی که روزانه فعالیت های سخت از جمله ورزش و فعالیت های بدنی سنگین را به انجام می رسانند، با مصرف این نوشیدنی می توانند خستگی خود را برطرف کنند.
عوارض کافی میکس
درست است نوشیدن کافی میکس لذت بش است و سبب رفع خستگی می شود اما همیشه برای مصرف مناسب نیست و بخاطر برخی عوارض از نوشیدن دایم آنها باید پرهیز کرد.
افزایش وزن و چاقی با مصرف کافی میکس
پودر آماده کافی میکس حاوی شکر، خامه و چربی است که همه این مواد کالری بالایی دارند و خطر افزایش وزن و چاقی را به همراه دارند. کافی میکس بدون شکر هم به دلیل وجود خامه و شیر خشک کالری دارد اما قهوه خالص تقریبا بدون کالری است.
کافی میکس ها حاوی مواد نگهدارنده هستند که سبب بروز حساسیت در افرادمی شوند. مصرف دو تا سه کافی میکس نوع دو در یک برای افرادی که مشکلات گوارشی یا به ترکیبات حساسیت ندارند، اشکال ندارد.
تپش قلب و اضطراب از مضرات کافی میکس
اگر تعادل را در نوشیدن کافی میکس رعایت نکنیم ، ممکن است دچار بی قراری، برافروختگی، تپش قلب و اضطراب شویم.
اختلال در خواب با مصرف زیاد کافئین
مصرف زیاد کافئین سبب افزایش زمان به خواب رفتن شما و با کاهش کل زمان خواب شود و منجر به بی خوابی می شود پس باید توجه به مقدار و زمان کافئین در بهینه سازی خواب توجه کرد.
کم آبی بدن
کافئین سبب افزایش فشار خون، ضربان قلب و دفع ادرار را افزایش می دهد. کافئین ادرار آور است به این معنا که آب بدن را جذب و دفع می کند، بنابراین باعث کم آبی بدن می شود.
تحریک دستگاه گوارش با مصرف
قهوه می تواند باعث تحریک دستگاه گوارش شود اما دوزهای بالا باعث ایجاد اسهال و تحریک رفلاکس معده شود.
عوارض مصرف قهوه قبل از بارداری
کافیین می تواند از بالغ شدن کامل یک تخمک جلوگیری کند و به این ترتیب می تواند بروی توانایی بارداری بانوان تاثیر بگذارد. بنابرابن بهتر است اگر مشکلی برای باردار شدن دارید و یا دچار مشکلات ناباروری هستید، از مصرف کافئین صرف نظر کنید.
عوارض مصرف قهوه در بارداری
مصرف روزانه کافئین موجود در قهوه، توسط مادر باردار می تواند خطرناک باشد، زیرا این ماده می تواند موجب سقط جنین شود و در ماه های ابتدایی بارداری می تواند رشد و سلامت جنین را به خطر بیاندازد. کافئین می تواند در دوران بارداری از طریق جفت به جنین برسد و به دلیل کاهش میزان جریان خون در جفت، جنین در معرض خطر قرار می گیرد.