۷ خرداد ماه سال مجلس دوازدهم با ۲۹۰ نماینده منتخب شروع به کار خواهد کرد و طبق قانون در اولین اقدام باید هیئت رئیسه سنی، انتخابات هیئت رئیسه دائم را برای یکسال آتی برگزار کند تا رئیس و دیگر اعضای هیئت رئیسه مجلس انتخاب شود.
بعد از انتخابات هیئت رئیسه، موضوع تشکیل کمیسیونهای تخصصی مجلس آغاز خواهد شد و نمایندگان حسب اولویتیهای که از پیش تعیین شده است درباره حضور در کمیسیونها معرفی و در نهایت ۱۳ کمیسیون تخصصی مجلس تشکیل خواهد شد.
در مجلس یازدهم، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بیشترین استقبال و کمیسیون فرهنگی کمترین استقبال را داشته است به طوری که در مجلس گذشته، حدود ۱۰۰ نماینده یعنی بیش از یک سوم آنان خواستار حضور در کمیسیون امنیت ملی بودند که بعید نیست مجدداً در مجلس دوازدهم نیز با چنین استقبالی روبرو شویم؛ البته قرار است نمایندگان بر اساس تجربه، تحصیلات، تخصص و فعالیتهای پیشین برای حضور در کمیسیون لحاظ شود.
به نظر میرسد مهمترین موضوع پیش روی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، انتخاب هیئت رئیسه و رئیس آن باشد؛ طبق شنیدههای خبرنگار تسنیم، منوچهر متکی که سابقه حضور در راس وزارت خارجه را دارد برای ریاست این کمیسیون تمایل دارد و در صورتی که نتواند بر صندلی ریاست مجلس تکیه بزند، اولویت دوم وی، ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خواهد بود.
علاوه بر منوچهر متکی، علاءالدین بروجردی دیپلمات اسبق وزارت خارجه که سابقه ریاست چند دوره این کمیسیون را دارد نیز جزو گزینههای ریاست کمیسیون امنیت ملی است.
ابوالفضل ظهرهوند سفیر اسبق ایران در افغانستان و ایتالیا و حسن قشقاوی سفیر سابق ایران در سوئد، قزاقستان و اسپانیا نیز در حال رایزنی برای ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم هستند.
انتهای پیام/212111