محمدرضا فرتوک زاده، متخصص چشم و فلوشیپ قرنیه با بیان این که عوامل گوناگونی باعث خستگی چشم میشوند، گفت: هنگامی که افراد با با گوشی تلفن همراه یا کامیپوتر کار میکنند بعد از پانزده دقیقه کار کردن، یک دقیقه به دور نگاه کنند، بعد از ۳۰ دقیقه کار کردن سه دقیقه به دور نگاه کنند و بعد از یک ساعت، پنج دقیقه به دور نگاه کنند و این کار را تا پایان ساعت کاری انجام دهیم؛ تا فشار و گرفتگی اسپاسم باعث خستگی نشود.
وی با بیان اینکه باید زاویه دیدمان به کامپیوتر ۱۵ درجه به پایین باشد، افزود: در این صورت است که چشم کمتر خشک و خسته میشود، بنابراین رایانه باید روبروی فرد و پانزده درجه زیر افق باید باشد. نور در زمان استفاده از کامپیوتر زیاد لازم نیست، زیرا که خود کامپیوتر نور دارد. هم چنین نور اتاق، اگر روشن باشد نور نباید به صفحه کامیپوتر بتابد. موضوع بعدی، موضوع جریان هوا است. هوا نباید به چشمها برخورد کند. بدین معنا که، باد نباید مستقیم به چشم ما برخورد کند.
فرتوک زاده در ادامه بیان کرد: موضوع بعدی، نمره عینک است. خیلیها عینک نمره پایین دارند و فکر میکنند خوب میبینند و از عینک استفاده نمیکنند، اما بهتر است که عینک را بگیرند و استفاده کنند. اشعههای آبی کامپیوتر، برای چشم زیان آور است بنابراین شیشههای عینکی به نام بلوکنترل وجود دارد که افرادی که از عینک استفاده میکنند حتما عینکشان، از این شیشهها باشد.
این فلوشیپ قرنیه ادامه داد: افراد میانسال و سالمندان، اگر ابروهای افتاده داشته باشند، چشمان خیلی خسته میشود از این رو، باید هنگام استفاده از کامیپوتر، رایانه در پایین باشد و نباید ابرو را بالا بدهند تا به کامیپوتر نگاه کنند، زیرا که ابرو و پلک بالا برود، چشم بسیار خسته میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که ماساژ و مالش چشم برای رفع خستگی مناسب است؟، گفت: افراد برای رفع خستگی، روزی ۳ مرتبه دست و صورت شان را میشورند، تلاش کنیم تا با شامپو بچه، از ابرو تا گونه به آرامی ماساژ دهیم که اگر این ماساژ را انجام دهیم چشم هم تمیز میشود و هم خستگیش رفع میشود، و همچنین خشکی نمیگیرد؛ بنابراین با این کار، ما نیازی نداریم تا دیگر دست به چشم بزنیم.
این متخصص چشم در پایان اظهارداشت: شست و شوی یک دقیقهای چشم، در طول روز ۳ بار صبح، ظهر، و شب تمام آلودگیها را پاک میکند و دیگر نیازی نیست دست به چشم زد.