تیمی از محققان از جورابهایی با فناوری پیشرفته رونمایی کردهاند که نحوه راه رفتن افراد را با هدف کاهش خطر قطع پا و انگشتان پا به دلیل دیابت کنترل میکند.
محققان میگویند که جوراب الکترونیکی که در بیمارستان دانشگاه ملی Chonnam در کره جنوبی ساخته شده است، حاوی حسگری است که تشخیص میدهد آیا فشار زیادی به قسمتهایی از پای بیمار که در معرض خطر ابتلا به زخم (عوارض دیابت) هستند وارد میکند یا خیر؛ زخمهایی که ممکن است به زخمهای عفونی و قانقاریا تبدیل شوند.
تیم تحقیقاتی توضیح داد که سطوح بالای قند خون ممکن است منجر به آسیب به رگهای خونی و اعصاب از جمله رگهای پا شود. تخمین زده میشود که تقریباً ۱۵ درصد از دیابتیها در مقطعی از زندگی خود دچار زخم پا میشوند.
تیم تحقیقاتی توضیح داد که پایین جوراب دارای یک حسگر نوار قلب است که میتواند جریان خون را در هر نقطه از بدن با ردیابی قدرت انقباضات قلب اندازه گیری کند.
متخصصان میگویند که بیماران دیابتی فشار بیشتری به ناحیه متاتارس و فشار کمتری به پاشنه پا وارد میکنند. این نوآوری میتواند به بیماران آموزش دهد که چگونه راه رفتن خود را تغییر دهند تا فشار روی قسمتی از پا که مستعد زخم است کاهش یابد.
تحقیقات قبلی نشان داده است که بازآموزی راه رفتن میتواند به بهبود جریان خون و عملکرد عصبی در پای بیماران دیابتی کمک کند.
نتایج کارآزمایی در کنگره انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شد.
21458/خ