به گزارش صد آنلاین ، برای ضد عفونی کردن ریه از عفونت میتوانید از دم کرده پونه استفاده کنید. یک قاشق چایخوری پونه را به همراه یک لیوان آب جوش بگذارید بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد و سپس صاف کرده آن را همراه با عسل روزی سه بار میل کنید.
خواص پونه از زبان بوعلي سينا
حكيم بوعلي سينا در خواص پونه بر تاثير آن بر مزاج و دردهاي شكم و معده تاكيد ميكند و آن را دوركننده حشرات نيز ميداند.
به گزارش صد آنلاین به نقل از سايت پژوهشگران طب گياهي بوعليسينا و به استناد مطالب جلد دوم کتاب قانون، حكيم بزرگ ايراني با برشمردن انواع پونه ميگويد كه پونه گوهری است لطیف و پونۀ کوهی از پونۀ جویباری قویتر است.
به گفته او تندی و تلخی که پونه دارد بسیار نرمکننده است و بویژه پونه کوهی در نرمش دادن موثرتر از جویباری است . خون را به سوی پوست میکشد و قرحهآور است . پونه را تنها خورندف عرق ریز است و بسیار گرمیبخش . مواد را از ژرفای تن جذب می کند . تکهکننده و خشکاننده و گرمکننده است .
پونه، بویژه پونۀ سبز را همچنين با شرابی بپزند و بر پوست نهند تا لکههای سیاه و خونی را که زیر پلکها پیدا میشود از بین ببرد .
براي درمان درد مفاصل آبپزش را بخورند. کوفتگی ماهیچه و پیرامون ماهیچه را برطرف ميکند . ضماد پونه که پوست را میسوزاند هم داروی عرقالنساء است . ضماد پونه مزاج اندام را تغییر ميدهد و جاذبی است که از ژرفا جذب میکند . همچنين پونه را بخورند و به دنبالش آب پنیر سر کشند و چندین روز پی در پی تکرار کنند كه در علاج پاغر و واریس مفید است . پونهای که ( غلیجن ) نام دارد نيز خوردنش داروی ترنجیدگی و مالیدنش بر پوست که خون را بسوی پوست میکشد علاج نقرس است .
چون پونه هم تحلیلبرنده و هم تکهکننده و نرمیبخش است خوردنش در علاج جذام هم مفید است.
افشرهاش کرم گوش را از بین میبرد و پونه کوهی داروی زخم دهان است و ریختنیها را از سوراخ بینی بیرون سازد. سوختۀ غلیجن هم لثه را استوار سازد .
آبپز پونه علاج بلند نفسی ( انتصاب النفس ) است . پونه تنها و بویژه اگر با انجیر خورند سینه را از خلطهای غلیظ و لزج پاک می نماید. درمان درد دنده است و کوهی از جویباری در این باره موثر تر و غلیجن همه این کارها را میکند. سرکه را بر پونه پاشند یا پونهای که تازه در سرکه ریختهاند به بینی غشکرده نزدیک کنند تا از بوی آن به هوش آید . پونۀ شاک هم در علاج تپش قلب مفید است .
هر پونهای و بویژه پونۀ کوهی بیاشتهایی و ضعف معده را هم از بین ميبرد و سکسکه را تسکین ميدهد . پونه که زداینده و باز کننده و نرمکننده مواد صفرایی و سودایی است ، خودش و آبپزش در علاج یرقان مفید است. اگر بیمار یرقانی خود را با آب پز و پونۀ کوهی شستشو دهد عرق کند و سود بیند و اگر پونه را با انجیر خورند داروی استسقا است .
آب پز پونه براي پیچش و درد روده و قی و اسهال شدید مفید است . پونۀ بیابانی هم مسهلي ملایم است ، بنفع زهدان است ، کرم و بویژه کرمهای ریز را میکشد.
بیمار تب و لرز اگر هم آبپز پونه خورد ، یا پونه را در روغن بپزد و از آن روغن بر تن مالد بسیار نفع بیند .
خوردن و ضماد گذاشتن پونه پادزهر حشرات است . ضمادش تقریباً کار داغگذاری را انجام میدهد . کسی که سم خورده اگر پونه را با شراب بخورد سم را از کار بيندازد . دودکردن برگ پونه هم حشرات را میگریزاند . گستردن برگش نیز دشمن حشرات موذی است . پونۀ بیابانی داروی نیش کژدم است و اگر در آب جوشیدۀ پونۀ کوهی را بخورند پادزهر دندان درندگان است .