آخرین اخبار
۰۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۸
بازدید:۲۷۶
صد آنلاین | یک کارشناس مسائل روسیه با اعتقاد بر اینکه در حال حاضر در جنگ اوکراین، مسکو دست برتر را در حوزه نظامی دارد، گفت این به نفع غرب است که با پذیرش پیش‌شرط‌های روسیه، پای میز مذاکره با کرملین بنشیند و به بحران اوکراین خاتمه دهد.
کد خبر : ۷۲۷۶۰

به گزارش صد آنلاین ، در دومین سالگرد جنگ و در حالی‌که «دمیترو کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین مدعی شده افرادی که می‌گویند کی‌یف نمی‌تواند در جنگ با روسیه به پیروزی برسد، اشتباه می‌کنند و اگرچه «هدف مسکو، نابودی اوکراین است، اما اوکراین در جنگ پیروز خواهد شد»، ولی بسیاری از کارشناسان بین‌الملل معتقد هستند این ارزیابی که جنگ اوکراین در بن‌بست قرار گرفته صحیح نیست چون عملا روسیه در این جنگ در حال پیشروی است.

 

 

 

 


در همین ارتباط «رابرت گیتس» مدیر سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در مصاحبه‌ای تاکید کرد که روسیه بن‌بست در جنگ اوکراین را شکسته و در خط مقدمی ۶۰۰ مایلی این جنگ مشغول پیشروی است.

به گزارش ایسنا، این کارشناسان معتقد هستند آینده برای اوکراین جنگ‌زده تاریک و مبهم به نظر می‌رسد و کی‌یف در میدان نبرد به دلیل کمبود نیرو، مهمات و هم‌چنین سرنوشت نامعلوم کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش آسیب‌پذیرتر شده است.

در طول ۲ سال گذشته، اوکراین برای ادامه دادن به جنگ، اتکای سنگینی به کمک‌های آمریکا و غرب داشته است و طبق گزارش‌ها از ابتدا  این جنگ در فوریه ۲۰۲۲ واشنگتن تاکنون بیش از ۴۴ میلیارد دلار کمک نظامی در اختیار کی‌یف قرار داده است.

بسته کمکی درخواستی جدید کاخ سفید برای کمک به اوکراین در اواخر سال ۲۰۲۳ به کنگره آمریکا ارائه شد اما همچنان در بن‌بست است و به نظر می‌رسد جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا قصد دارند به مخالفت خود با این بسته کمک ۶۰ میلیارد دلاری ادامه دهند.

 

 

«روح‌الله مدبر» کارشناس مسائل روسیه در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد وضعیت کنونی مسکو در دومین سالگرد جنگ اوکراین، با بیان اینکه «وضعیت کنونی روسیه در بحران اوکراین را می‌توان در سه بعد نظامی، امنیتی و اقتصادی و اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار داد»، گفت: در حوزه نظامی، روسیه برخلاف تحلیل‌ها و انتظاراتی که غرب داشت و با توجه به حمایت آمریکا و ناتو از اوکراین در این بحران اکنون دست برتر را در این تحولات دارد.

روسیه در این جنگ در نبرد مستقیم با ناتو قرار گرفته است و غربی‌ها فکر می‌کردند روسیه در این بحران در ظرف چند ماه دچار مشکل می‌شود ولی این موضوع محقق نشد و همان طور که اشاره شد، در وضعیت میدانی اکنون روسیه دست برتر را در این بحران دارد و توانسته مناطقی را که پیش از این در این جنگ تصرف کرده، حفظ کند و ثبات در آن‌ها ایجاد کند.

او درباره اوضاع میدانی نیز گفت: احتمال سقوط مناطق باقی‌مانده از منطقه خرسون (در جنوب اوکراین) بسیار نزدیک است و این احتمال وجود دارد که با توجه به نوع اقدامات روسیه، این منطقه در آینده نزدیک به طور کامل در اختیار روسیه قرار بگیرد. به‌رغم اینکه غرب و آمریکا از تمام ظرفیت‌های لجستیکی، امنیتی و سیاسی خود در این بحران به نفع اوکراین استفاده کردند ولی در عرصه میدانی به توفیق قابل ملاحظه‌ای دست پیدا نکردند.

مدبر با اشاره به این موضوع که «روس‌ها در این مدت تلاش کرده‌اند برخی از نواقصی که در حوزه تسلیحاتی و میدانی با آن روبرو بودند را نیز برطرف کنند»، گفت: حدود چند ماه پیش شاهد این بودیم که پهپادهای اوکراینی به داخل روسیه و نزدیک مسکو آمدند ولی بعد از آن دیگر شاهد این اتفاق نبودیم چرا که روسیه نقص خود در حوزه پدافندی را رفع کرد و دیگر اجازه نداد که اوکراینی‌ها بتوانند از طریق پهپاد به داخل روسیه نفوذ کنند.

 

این کارشناس مسائل روسیه همچنین با اشاره به این‌که «چند روز پیش پنج بمب‌افکن استراتژیک تی‌یو-۱۶۰ام (Tu-۱۶۰M) توسط روس‌ها رونمایی شد و پوتین به صورت نمادین خلبانی یکی از بمب افکن‌ها را بر عهده گرفت»، ادامه داد: این موضوع یک نمایش و یک پاسخ صریح به آمریکا بود که روسیه توانسته در شرایط تحریم چنین تسلیحاتی را رونمایی کند و این پیام به آمریکا داده شد که آیا می‌خواهد به این جنگ که منفعتی برای آن ندارد ادامه دهد یا نه؟

او در ادامه گفت: طبق آنچه که روس‌ها اعلام کردند، این بمب‌افکن، پرسرعت‌ترین بمب‌افکن دنیاست. آمریکایی‌ها نیز به این نتیجه رسیده‌اند که دیگر حمایت‌ها از اوکراین مقرون به صرفه نیست و در داخل خود آمریکا در ارتباط با موضوع اوکراین و حمایت از این بحران اختلاف نظر وجود دارد و در غرب تنها انگلیس است که به صورت جدی همچنان از ادامه این بحران حمایت می‌کند، در حالی که در دیگر قسمت‌های جبهه غرب در مورد ادامه این جنگ انشقاق وجود دارد.

مدبر با بیان اینکه «اگر روس‌ها به سمت تصرف بندر اودسا بروند، اوکراین و غرب دیگر به دریای سیاه دسترسی نخواهند داشت»، گفت: اکنون بهترین زمان است که غرب با پذیرش پیش شرط های روسیه بر سر میز مذاکره با مسکو بنشیند و به این بحران خاتمه دهد با توجه به اینکه اکنون نیز خود روس‌ها نیز بر انجام مذاکره برای پایان جنگ تأکید دارند، البته به‌رغم اینکه در این میدان دست برتر را نیز دارا هستند.

این کارشناس مسائل روسیه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تحریم‌های اعمال شده از سوی غرب و آمریکا علیه روسیه در جریان این جنگ ادامه داد: طی روزهای اخیر تحریم‌های جدیدی از سوی اروپا و آمریکا علیه مسکو وضع شده است و اکنون تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه به ۱۸ هزار و ۶۷۲ قلم تحریم رسیده است و هیچ کشوری در دنیا به این میزان شامل تحریم نیست.

هم‌راستا با واشنگتن که طی روزهای گذشته  ۵۰۰ فرد و نهاد روس را در ارتباط با مرگ «الکسی ناوالنی» در زندانی در روسیه تحریم کرد، اتحادیه اروپا هم در دومین سالگرد جنگ اوکراین اعلام کرد، اقدامات محدودکننده‌ای را برای ۱۰۶ فرد دیگر و ۸۸ نهاد مسئول اقدامات تضعیف یا تهدید کننده یکپارچگی ارضی، حاکمیت و استقلال اوکراین تحمیل می‌کند.

در نتیجه بسته تحریم‌های جدیدی که در رابطه با اوضاع اوکراین علیه افراد و اشخاص حقوقی روسی انجام شده است در مجموع بیش از ۲۰۰۰ نفر شامل این تحریم‌ها می‌شوند.

مدبر با اعتقاد بر اینکه «تحریم‌ها در وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم روسیه تأثیری نداشته است»، گفت: ما می‌بینیم که ارزش پول این کشور حفظ شده، تولید ناخالصی داخلی آن افزایش پیدا کرده است و ذخیره ارزی مسکو نیز رشد قابل توجهی داشته است. در داخل خاک روسیه احساس نمی‌کنیم که در کشوری هستیم که در حال جنگ علیه ۳۱ کشور دیگر است و فضای موجود در این کشور فضای جنگ نیست. در حالی که غربی‌ها با اعمال این تحریم‌ها صحبت از نابودی اقتصادی روسیه می‌کردند، می‌بینیم که بانک جهانی پیش‌بینی کرده رشد اقتصادی روسیه در سال ۲۰۲۴ افزایش پیدا می‌کند.

 

 

این کارشناس مسائل روسیه در ادامه گفت: روسیه در زمینه خودکفایی به سرعت عمل کرده است و مقدار زیادی از ذخایر ارزی خود را به طلا و الماس تبدیل کرده است. این باعث شده که روسیه در این زمینه دارای ذخایر بی‌نظیر باشد.

مدبر با بیان اینکه «پوتین در این مدت تلاش کرده جریان‌هایی که به نوعی وابسته به خارج هستند را نیز حذف کند«، خاطر نشان کرد: آن‌ها در بحث هویت اجتماعی و فرهنگی نیز سرمایه‌گذاری خوبی کردند تا بار دیگر روسیه تجربه شوروی در دوران گورباچوف و یا دوران یلتسین را تجربه نکند و با یک همبرگر مک دونالد دچار مشکل نشود.

او در پایان گفت: روسیه در این مدت بر روی هویت فرهنگی این کشور و تعمیق آن در بین مردم سرمایه‌گذاری خوبی کرده است و این باعث شده که در داخل روسیه همبستگی ملی افزایش پیدا کند و مردم روسیه به سمت گروه هایی که وابسته به خارج و غرب هستند، تمایل چندانی نداشته باشند.

 
4561/ب
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها