۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۷
مصرف موز با این غذاها مساوی است با مرگ خاموش
بازدید:۱۵۸۴۱
صد آنلاین | موز به‌دلیل پتاسیم بالا از سلامت قلب محافظت می‌کند و فیبر آن در تنظیم کلسترول خون موثر است. این میوه حاوی تریپتوفان است که در بهبود کیفیت خواب نقش دارد. افزودن موز به رژیم غذایی در فصل زمستان برای تقویت ایمنی بدن توصیه می‌شود. موز انرژی بالایی دارد و خوراکی ایده‌آل برای کودکان و افراد فعال است.
کد خبر : ۷۱۲۹۵

به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، موز به‌دلیل پتاسیم بالا از سلامت قلب محافظت می‌کند و فیبر آن در تنظیم کلسترول خون موثر است. این میوه حاوی تریپتوفان است که در بهبود کیفیت خواب نقش دارد. افزودن موز به رژیم غذایی در فصل زمستان برای تقویت ایمنی بدن توصیه می‌شود. موز انرژی بالایی دارد و خوراکی ایده‌آل برای کودکان و افراد فعال است.


 

بیشتر بدانید / فواید سیب برای عمر طولانی 

 
 
 

اما همزمانی مصرف موز با بعضی از خوراکی‌ها توصیه نمی‌شود چراکه موجب اختلال در هضم شده و سبب تجمع مواد غلیظ در معده می‌شود که با احساس خستگی و تضعیف سیستم ایمنی همراه شده و در صورت تداوم می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌ها شود.



اما موز را با چه خوراکی‌هایی نباید خورد؟

 

 

میوه‌های ترش؛ متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند میوه‌های ترش مانند مرکبات، انار و توت‌فرنگی نباید همزمان با موز مصرف شوند. بعضی از مطالعات نشان می‌دهد زمانی که موز با این میوه‌ها مصرف شوند زمینه‌ساز مشکلاتی نظیر حالت تهوع و سردرد خواهند بود.

 

 

شیرینی‌جات؛ انواع نان فانتزی و شیرینی‌جات که با آرد سفید تهیه می‌شوند حاوی قند‌های ساده بوده و هضم طولانی دارند در حالی‌که موز فرایند هضم را تسهیل می‌کند. بنابراین، در همزمانی مصرف خوراکی‌هایی با ماهیت متضاد احتمال بروز اختلالات گوارشی وجود دارد.

 

 

منابع پروتئینی؛ موز هضم نسبتا سریعی دارد و ترکیب آن با خوراکی‌های سرشار از پروتئین مانند تخم‌مرغ و گوشت در یک وعده غذایی تاثیر منفی بر عملکرد دستگاه گوارش دارد. در این شرایط احتمال تخمیر و ایجاد نفخ و گاز معده افزایش پیدا می‌کند.

 

 

آیا می‌شود با خوردن موز خودکشی کرد؟!

 

 

در برخی فرهنگ‌ها چنین جا افتاده که خورد چند موز با هم می‌تواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد؛ حتی گفته می‌شود که خوردن شش موز با هم می‌تواند جان شما را بگیرد. این گفته تا چه اندازه اساس علمی دارد؟

 

 

فرادید نوشت: موز یکی از محبوب‌ترین میوه‌های سراسر جهان است، زیرا سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. حال که از خواص موز شناخت داریم، پس چرا می‌گویند خوردن چند موز با هم می‌تواند کشنده باشد؟ 

 

 

یکی از کسانی که این حرف را پخش کرده کارل پیکینگتن (Karl Pilkington)، دوست کمدین مشهور انگلیسی ریکی جِروِیس (Ricky Gervais) است. روزی کارل پیش ریکی و همکارش، استیون مرچنت، نشسته بود و گفت: «قبل از اینکه راجع به موز صحبت کنیم... در ذهنم به این مسئله فکر می‌کردم که اگر بیش از شش موز بخورید، قربانی خواهید شد. این یک حقیقت علمی است؛ شوخی نمی‌کنم! اگر شش موز با هم بخورید، میزان پتاسیم بدنتان خیلی بالا می‌رود... من ظرفی را دیدم که داخل آن شش موز بود؛ فقط شش تا، نه بیشتر. می‌دانید چرا شش تا و نه بیشتر؟ جون هفتمین موز برای شما بسیار خطرناک است.» 

 


 
بنابراین پتاسیم تا چه اندازه می‌تواند خطرناک باشد؟

 


کاترین کالینز، متخصص تغذیه‌ی بیمارستان سنت جرجِ لندن می‌گوید: «در واقع پتاسیم برای زنده ماندن ما حیاتی است و تمام سلول‌های بدن به آن احتیاج دارند. پتاسیم در حقیقت مانند یک شوک الکتریکی است که باعث می‌شود سلول‌های بدن به درستی کار کنند. پتاسیم همچنین ضربان قلب و میزان ترشح انسولین  از لوزالمعده را تنظیم می‌کند تا بتواند قند خون را کنترل کند. از همه مهم‌تر، پتاسیم می‌تواند فشار خون را همواره کنترل کند.» 

 


 
از طرف دیگر اگر میزان پتاسیم بدن بسیار پایین یا بسیار بالا باشد، می‌تواند منجر به ضربان قلب غیرعادی، معده درد،  تهوع و اسهال شود. پتاسیم کلراید یکی از مواد شیمیایی موجود در تزریق‌های کشنده‌ای است که در ایالات متحده صورت می‌گیرد، به شکلی که دوز بالا پتاسیم کلراید می‌تواند موجب ایست قلبی شود. 

 

 


 
اما شرایط برای یک آدم سالم چگونه است؟ 

کالینز می‌گوید: «تقریبا اوردوز کردن با موز غیرممکن است. در واقع برای آن کار باید ۴۰۰ موز در روز بخورید تا سطح پتاسیم به میزانی برسد که موجب ایست قلبی شما شود... موز به هیچ وجه میوه خطرناکی نیست، بلکه خوردن آن بسیار توصیه می‌شود.» 
 
افراد بالغ به ۳۵۰۰ میلی‌گرم پتاسیم در روز نیاز دارند. یک موز متوسط با وزن ۱۲۵ گرم، حاوی ۴۵۰ میلی‌گرم پتاسیم است. بنابراین، یک فرد سالم می‌تواند روزانه حداقل هفت موز و نیم مصرف کند تا به سطح پیشنهادی برسد. البته افرادی که بیماری‌های کلیوی دارند باید مراقب میزان بالای پتاسیم باشند. 
 
کالینز در ادامه می‌گوید: «کسانی که کلیه‌شان عملکرد مناسبی ندارد باید بیشتر مراقب باشد، زیرا ممکن است مواد غذایی مصرف کنند که سرشار از پتاسیم هستند.» او می‌گوید که روزی یکی از بیمارانش به دلیل خوردن بیش از حد گوجه فرنگی، ایست قلبی کرد و برای دیالیز پیش او آمده بود. کالینز توضیح می‌دهد که گوجه فرنگی نیز سرشار از پتاسیم است، در حالی که کلیه آن شخص نمی‌توانست بخش مازاد آن را دفع کند. 
 
مسئله‌ی نگران‌کننده‌ای که راجع به موزها وجود دارد «پرتوزایی» است. موز مانند بسیاری دیگر از مواد غذایی به شکل طبیعی حاوی «ایزوتوپ‌های پرتوزا» است. میزان ایزوتوپ‌های پرتوزای موز به حدی است که فرودگاه‌های ایالات متحده به آن حساس هستند. به عبارت بهتر، حسگرهای حساس به مواد هسته‌ای قاچاق ایزوتوپ‌های پرتوزای موز را شناسایی می‌کنند. 
 
یک عدد موز معمولی حاوی ۰.۱ میکروسیورت پرتوزایی است. برای اینکه این میزان را بهتر درک کنید، بهتر است مثالی برایتان بزنم: برای یک سیتی اسکن معمولی در بیمارستان از ۱۰ تا ۱۵ میکروسیورت استفاده می‌شود. 
 
کالینز می‌گوید: «البته میزان پرتوزایی آن قابل چشم‌پوشی است. میزان پرتوزایی موز در مقایسه با جوز برزیلی بسیار کمتر است و اگر در خوردن آن افراط و تفریط نکنید هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد.» 


 

مضررات و عوارض خوردن موز چیست؟

 


1. افزایش وزن

موافقید که موز، در مقایسه با کلوچه و یا چیپس، کالری کمتری دارد، اما کالری کافی دارد که باعث افزایش وزن شود. موز متوسط شامل 105 کالری است. در مقایسه با یک پرتقال متوسط با سایز متوسط (62)، یک کاسه هندوانه (45)، یا یک فنجان انگور (62)بسیار بالاتر است. بنابراین اگر به دنبال میان وعده کم کالری هستید، ممکن است موز بهترین انتخاب نباشد. به جای آن میوه ها و سبزیجات با محتوای بالای آب مثل هندوانه، توت فرنگی، طالبی، هلو، خیار، کاهو، کلم، کلم، کلم و غیره برای میان وعده مصرف کنید. آن ها کالری کمتری دارند و دارای محتوای فیبر بالا هستند که شما را به مدت طولانی سیر نگه می دارد.


2. موز می تواند باعث میگرن شود

اگر اغلب دچار میگرن شدید می شوید، ممکن است بخواهید از آن ها در رژیم غذایی روزانه خود اجتناب کنید. طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، ماده ای که در بسیاری از غذاها مانند پنیر، ماهی، گوشت، و موز پیدا می شود، محرک سردردهای میگرن است. از آنجا که پوست موز حاوی 10 برابر بیشتر از خمیر موز تیرامین دارد نسبت به کندن تکه های پوست از میوه ها قبل از خوردن میوه احتیاط بیشتری بکنید.


3. هایپر کالمی

هایپر کالمی شرایطی است که از پتاسیم اضافی در خون ناشی می شود و از طریق نشانه هایی مانند ضربان قلب نامنظم، تهوع و ضربان قلب نامنظم شناسایی می شود که حتی می تواند منجر به حمله قلبی شود. طبق موسسه لاینس پاولینگ در دانشگاه ایالتی ارگان، مقدار پتاسیم بیشتر از 18 گرم می تواند منجر به هایپر کالمی در بزرگسالان شود . برنامه های غذایی وجود دارند که مصرف موز را در روزهای خاصی توصیه می کنند. اگر شما چنین رژیمی را دنبال کنید، می توانید دچار دردسر شوید.


4. احتمال پوسیدگی دندان با مصرف موز

با بالا بودن نشاسته، زیاد آن در صورتی که بهداشت دهان را حفظ نکنید، می تواند منجر به پوسیدگی جدی دندان شود. طبق مطالعات ویژه ای، در مقایسه با شکلات، شیرین و آدامس موز هم می تواند برای سلامتی دهان مضر باشد.نشاسته به آرامی در دهان حل می شوند در حالی که قند به سرعت حل می شود. بنابراین وقتی غذاهایی مانند موز را مصرف می کنید، ذرات آن ها حدود دو ساعت بین دندان ها باقی می مانند و در نتیجه باکتری های بیشتری را جذب می کنند که منجر به حفره های بیشتری در دندان می شوند.


5. احساس خواب آلودگی با خوردن موز

همیشه فکر می کردم شروع کردن روز با یک موز ایده خوبی است؟ چیزی که احتمالا نمی دانستید این بود که موز می تواند باعث خواب آلودگی شود، حتی اگر روز را با آن شروع کنید. آن ها غنی از تریپتوفان ، آمینو اسید است که می تواند عملکرد ذهنی و زمان واکنش را از هم جدا کند، غیر از اینکه شما احساس خواب آلودگی می کنید هم چنین موز شامل منیزیم، مواد معدنی بالا است که به استراحت ماهیچه کمک می کند. با این حال، برای قبل از خواب خوب است.


6. مصرف موز باعث آسیب عصبی می شود

از آنجا که موز حاوی ویتامین ب6 در مقادیر زیاد است، مصرف زیاد آن می تواند منجر به آسیب عصب شوند. طبق گفته مرکز پزشکی مریلند، مصرف بیش از 100 میلی گرم ویتامین ب6 بدون تجویز می تواند منجر به آسیب عصب شود با این حال، به نظر می رسد احتمال آسیب به اعصاب از طریق مصرف موز نادر به نظر می رسد، مگر اینکه ورزشکار باشید.


7. آلرژی آبروسیا

آلرژی آبروسیا شرایطی است که باعث می شود سیستم ایمنی به هنگام تنفس (علف هرز که در سرتاسر آمریکا رشد می کند) واکنش نشان دهد. فردی که این آلرژی را دارد ، علائمی چون لب های متورم، گلو ورم کرده، زبان متورم و غیره را نشان می دهد. افرادی که در حال حاضر از آلرژی رنج می برند ممکن است علائم مشابهی داشته باشند.

8. در بیماران حساس به شیره گیاهی

همانطور که مطالعه ای توسط مجموعه ، آسم انجام شد، افرادی که نسبت به شیره حساسیت دارند، نسبت به موز نیز واکنش نشان می دهند . علائم مانند خس خس کردن، آبریزش بینی، سرفه، خارش گلو ، و چشم های آبکی دارند.


9. موز می تواند باعث مشکلات تنفسی شود

مشکل دیگر که شاخه ای از آلرژی آبروسیا ست، التهاب است. ممکن است مجاری هوایی را منقبض کرده و موجب مشکلات تنفسی شود. ممکن است منجر به مشکلات شدیدی در تنفس یا بلعیدن شود.


10. احتمال شکم درد با خوردن موز

اگر موزهایی بخورید که به اندازه کافی نرسیده اند ممکن است درد شدید شکم بگیرید. هم چنین ممکن است حالت تهوع همراه با درد شکم را تجربه کنید. موزنارس حاوی مقدار زیادی نشاسته مقاوم است که مدت زمان زیادی طول می کشد تا بدن هضم کند. هم چنین ممکن است استفراغ فوری یا اسهال را تجربه کنید.


11. شوک ناشی از حساسیت

برخی افراد نسبت به موز حساسیت دارند و با خوردن آن دچار افت ناگهانی فشار خون می شوند. مشکلات تنفسی آن ها از افزایش سطح اکسیژن خون جلوگیری می کند و آن ها دچار شوک می شوند. علائم بیماری مانند افزایش یا کاهش ضربان نبض، عصبانیت و ضعف را مشاهده می کنید. مطالعه ای که توسط مجله پزشکی انجام شد، حاکی از چنین موارد حاد در مورد آلرژی موزحتی در نوزادان است.


12. موز باعث یبوست می شود

موز سبب ایجاد یبوست می شود! همه ما می دانیم که موز به حرکات روده کمک می کند، . موز سبز غنی ازنشاسته مقاوم هستند که می تواند خطر یبوست را افزایش دهد. آن ها حتی شامل مقادیر زیادی اسیدتانیک هستند که اثر مهاری بر روی هاضمه دارد. اسید مانع ترشح مایع معده می شود و از حرکت معده و روده جلوگیری می کند از طرف دیگر، موز رسیده می تواند به کم کردن یبوست کمک کند. موز نیز به عنوان میوه ای که یبوست ایجاد می کند شناخته شده است
13. موز می تواند سبب نفخ شود

مصرف موز می تواند منجر به گاز شود. آن ها حاوی فیبر و فروکتوز هستند که هر دو می توانند موجب گاز شوند. اگر به طور ناگهانی میزان مصرف فیبر را افزایش دهید، تلاش زیادی برای تجزیه فیبرمی شود در نتیجه می تواند باعث گاز شود. به طور مشابه، در مورد فروکتوز زمانی که مقدار زیادی مصرف می شود، هضم آن دشوار است.
14. احتمال خطر دیابت نوع 2 با خوردن موز

موز به دسته غذای "متوسط" نیز مربوط می شود به این معنی است که آن ها توانایی ایجاد تغییرکمی در سطح قند خون خود را دارند. از آنجا که غذاها با شاخص بالا می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2، چاقی و بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد، شما باید مصرف موز خود را تنظیم کنید.
چه کسانی به موز حساسیت دارند ؟ از کجا بفهمیم به موز حساسیت داریم؟

به عقیده متخصصان طب سنتی افرادی با مزاج گرم باید در خوردن این میوه جانب احتیاط را عایت کنند چنانچه شخص پس از خوردن این میوه دچار خارش، افزایش حرارت بدن، داغی، حالت سنگینی در بدن و سر، بروز جوش های پوستی و ... حس کرد یعنی به موز حساسیت داشته و دچار عوارض این میوه می شود پس کسانی که مزاجشان گرم است و حساسیت به این میوه دارند یا باید از خوردن آن پرهیز کنند یا آنکه پس از خوردن موز، یک خوردنی رو به ترش یا ملس مثل شربت سکنجبین و یا مقداری آبغوره یا آب انار میل کنند، تا عوارض آن به حداقل برسد.چه کسانی بهتر است موز نخورند؟

در ادامه این بخش از سلامت نمناک برخی هشدارها و اقدامات احتیاطی در مورد مصرف موز آورده شده است.

در صورتی که کلیه ها به درستی کار نکند، مصرف موز خود را به حداقل برسانید. مقدار زیادی از پتاسیم در رژیم غذایی می تواند فشار زیادی بر روی کلیه ها قرار دهد تا مازاد آن را ازخون از بین ببرد. این می تواند بسیار خطرناک باشد.

از آنجا که موزها در دمای اتاق نگهداری می شوند، به راحتی فاسد می شوند و باید ظرف دو روز پس از خرید خورده شوند. در عین حال، مهم است که از خوردن موز اجتناب کنید.

اگر شما در هر بار که یک موز بخورید، ناراحتی، خس خس کردن، و سوزش گلو را تجربه کنید، ممکن است نسبت به موز یا سایر میوه ها که حاوی همین پروتئین هستند، حساسیت داشته باشید. در صورتی که می خواهید میزان مصرف موز را افزایش دهید، با پزشک مشورت کنید تا میزان مصرف توصیه شده را بدانید.

211111/ن

مهدی حسینی مغویان
نویسنده:
مهدی حسینی مغویان
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها